Pentru aluat, incalzim laptele, presaram zaharul, punem drojdia faramitata si 1 lingura de faina, apoi lasam 15-20 de minute...
Galuste aurii cu piure de mereSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem in felii mai groase. Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si marar tocat...
Dovlecei pane cu sos de usturoiFeliile de carne se usuca pe hartie absorbanta si se condimenteaza cu piper. Se incalzeste bine tigaia (daca se prajeste...
Sunculita cu mereVanata se taie felii subtiri , sr sareaza si se lasa putin sa elimine apa.Intre timp se curata pieptul de pui si se rumeneste...
Vinete cu piept de puiCarnea se taie cubulete mici, apoi se caleste in unt impreuna cu patrunjelul cateva minute. Adaugati besamelul si...
Crochete crocanteSunca se fierbe pana se inmoaie iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umplutaSe lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soiaBatem ouale , taiem marunt sunca, ardeiul, ceapa rosie. Prajim in ulei ceapa, sunca, ouale, ardeiul, cascavalul ras, apoi le...
Omleta cu sunca si cascavalCrema de cascaval se freaca pana devine o spuma, cu hrean, mar, sare si piper. Captusim o tava rotunda sau lunguiata cu...
Rulada de suncaSe strecoara compotul, apoi se indeparteaza samburii, daca este cazul si se taie foarte marunt. Branza de vaca se amesteca cu...
Crema de branza cu fructeCuratam ceapa si o taiem marunt. Curatam ciupercile si le feliem, apoi le picuram cu zeama de lamaie. Taiem sunca in fasii...
Platou cu suncaMedalioanele si sunca/carnea de porc se taie in monede mici. Asezonam cu sare, piper, salvie. Pe un medallion punem o felie...
Medalioane de suncaTaiem in cubulete cartofii curatati, cascavalul si sunca. Prajim faina in unt si diluam cu lapte, apoi fierbem pana se...
Sufleu de cartofi cu cascaval si suncaTaiem in doua guliile si le scoatem pulpa. Taiem pulpa in bucatele mici si le punem in apa in care fierbem guliile. Dupa ce...
Gulii fierte umplute cu crema de branza si busuiocBatem feliile de cotlet de porc si le presaram cu sare si piper. Pisam ouale cu furculita – usor – si adaugam maslinele...
Rulade fanteziePunem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa...
Galuste cu ouTaiem carnea astfel incat sa obtinem un paralelipiped mare. Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu boia, putina...
Rulada de carne cu usturoiSe scoate miezul fructului, se taie felii, se pun in inapoi in coaja, se stropesc cu miere, se condimenteaza, se introduce...
Grepfrut cu miere si busuiocCascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mari (sau se zdrobeste cu furculita). Se freaca bine cu margarina, smantana si...
Crema de cascaval marmoratMargarina se freaca cu sare si piper, se adauga ceapa rasa, patrunjelul tocat marunt si mustarul cu hrean. Parizerul si...
Pasta de parizerCornurile se taie pe lungime, se scoate miezul din ele si se umplu cu crema. Parizerul se macina in masina de carne, se...
Sandvici cald cu parizerSe prepara compozitia de chiftelute, se pune pe folie de aluminiu, se fixeaza prin apasare ouale fierte si maslinele,...
Rulada de carne tocataFicatul de pui se curata de membrane, se toaca de cateva ori in masina de carne, se trece prin sita sau se mixeaza. Se...
Pateu de ficat de puiCrema de cascaval se bate impreuna cu mierea si laptele intr-un castron mare, pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile...
Crema de cascaval cu fructeLegumele se calesc (daca nu sunt folosite ramasite de legume fierte), apoi se taie marunt. Se prepara un aluat de clatite...
Clatite cu legume in tavaStiuletii de porumb de lapte se taie in bucati de 4 – 6 cm, castravetii in rondele groase, ardeii in cuburi, iar ceapa in...
Frigarui vegetarieneToate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se...
Branza surpriza cu pesmetSe pune laptele sa clocoteasca intr-un vas adanc, iar malaiul se adauga in ploaie, amestecand energic cu o lingura de lemn,...
Papara cu malaiSe curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete...
Malai cu dovleacSe amesteca ingredientele. Se consuma pe paine prajita.
Crema cu usturoi si maionezaSe caleste ceapa rosie in unt. Dupa ce capata o culoare aurie, se ia de pe foc si se adauga chimionul, sarea si piperul. Se...
Strudel cu ceapaCarnea de curcan se da prin masina de carne si impreuna cu ceapa rasa se framanta cu condimentele. Se formeaza chiftelute...
ChifteluteSe spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun...
Vinete maltezeTaiem cartofii in bucati mai mari si ii fierbem in apa cu sare si piper impreuna cu uleiul, frunzele de patrunjel si...
Rondele cu cartofiFramantam bine ingredientele si le lasam la dospit ½ de ora. Apoi impartim aluatul in 3 parti si il framatam. Intindem o...
Felii cu cascaval afumatCuratam ciupercile si le spalam. Alegem 16 palarii mai frumoase si le punem deoparte. Curatam ceapa verde si o taiem marunt....
Ciuperci umplute cu sunca si cascavalSpalam rosiile si tuchiniul cu 4-5 ore inainte de preparare si le feliem. Pisam usturoiul, il amestecam cu 4 linguri de ulei...
Branza de oaie marinata pe grilSe curata nucile de coaja si se trec prin masina. Se inmoaie in apa miez de paine. Se freaca cu putina apa si otet, pana se...
Scordolea de nuciSe spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramina nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Pateu de ficatFicatul este o mancare foarte buna. Daca vrei sa pregatesti un aperitiv delicios, incearca aceasta reteta de spuma de ficat...
Spuma de ficat in aspicSe spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine...
Ficat in aspicSe toaca ceapa foarte marunt si se rumeneste intr-o cratita cu o lingura de untura. Se adauga pesmetul si laptele in care s-a...
Pateu imitatSe aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala si se aseaza intr-o cratita pe masina, punand in fiecare cate...
Ciuperci umpluteAceasta reteta este foarte delicioasa. Daca vrei sa pregatesti ciuperci umplute cu branza si marar, ai nevoie de ciuperci,...
Ciuperci umplute cu branza si mararPieptul de curcan rece, curatat de piele, este desfacut in fasii mici si este amestecat cu o cantitate dubla de andive...
Maioneza de pasare cu andiveSe aleg masline mari, frumoase, si se fierb in apa, in citeva clocote, ca sa se mai desareze. Se cresteaza in lung, se...
Masline umpluteSe aleg rosii tari. Se taie un capac, se scobesc. Se presara cu sare si piper si se stropesc cu putin otet. Se asaza pe o...
Rosii umplute cu peste in uleiSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii cu orezSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu carne si ciuperciSe aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se...
Rosii umplute cu pesteSe tin scrumbiile 24 de ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o...
Scrumbii sarate cu sos de mustarEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala