Ciupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de...
Oua umplute cu salata de ciuperci cu maionezaCarne curatata si spalata, se taie in bucatele, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, taiata in...
Chiftele umpluteCarnea se taie in felii potrivite ca grosime, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit. Se sareaza fiecare bucata de...
Rulouri picante din muschi de porcCarnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc cu susanCarnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc in sos condimentatSe curata muschiuletul si se taie in felii. Se sareaza, se unge gratarul cu putin ulei si se frige carnea. Carnatii se taie...
Platou cu aperitiveUsturoiul se curata, se piseaza si se adauga apa si sare, obtinandu-se un mujdei. Soriciul se taie in bucatele si se curata...
Sorici cu usturoi in saramuraIntestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai....
Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasaSe aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se...
Carnati de casa ca- n OlteniaSe spala orezul si se adauga peste ceapa, adaugandu-se si putina zeama de carne. Se lasa la fiert cateva minute. Se da...
Ceapa umpluta cu carne tocataSe da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie...
Chiftelute de porc cu ciuperciConform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana...
Pomana porculuiSe spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie...
Rosii umplute cu carne tocata si branzaSe spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in...
Chiftelute de porc cu usturoiFicatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt...
LebarvurstSe taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba,...
Ptatou receFicateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi...
Pate de ficat aromatPestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...
Ton cu lamaieAmestecam smantana cu condimente, verdeata de patrunjel taiata foarte marunt, cu mustar, cu pesmet si cu marul curatat si...
Snitel ZselicDupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...
Ton cu ciuperciBananele curatate de coaja se taie in doua pe lungime, se stropesc cu suc de portocala, se presara cu coaja rasa si se lasa o...
Banane prajite pe gratarPune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...
Ton cu legumeSpala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....
Ton cu fasoleCeapa si usturoiul se curate si se taie marunt. Inmuiem chifla. Cascavalul il taiem in cubulete de aprox. 1,5 cm. Castravetii...
Bucatele de galuste de carneCuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi...
Cuburi marmorate de rosii si ricottaDovleceii se curata, se taie in felii de 5 mm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa sa "transpire"...
Gratin de dovleceiVinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in...
Crema de vineteFeliile de ceapa se calesc in uleiul de masline fierbinte. Se amesteca tomate, ierburi si condimente dupa gust. Se adauga...
Ou umplute cu ceapa si vin rosuSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa cu sare fierbinte. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Rulada cu branza si baconDaca vrei sa servesti aperitive delicioasa, pregateste rulada de cascaval. Aceasta reteta se prepara repede.
Rulada de cascaval cu suncaSe elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritivCuratam ciupercile iar pe cele mai mari le taiem in doua sau in patru. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Apoi amestecam...
Pachetele de ciuperci la gratarFierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele...
Platou cu legumeAmestecam castanele cu zahar pudra si zahar vanilat, apoi cu galbenusurile de ou. Batem albusurile cu putina sare, pana...
Omleta cu castaneSe spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana...
Oua fierte tariPrajeste putin ovazul in cuptor, dupa care amesteca-l cu ceapa rasa si smantana. Amesteca cascavalul cu unt sau margarina si...
Pate cu cascavalSpala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...
Galuste umplute cu mozzarella si ardeiInmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carneTaie cuburi pieptul de pui, da-le prin faina, ou si cascaval ras. Tapeteaza un vas jena cu fasii de slanina, in asa fel incat...
Pui file cu ouaFierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si pruneDecojeste si rade 200 g de morcovi si 200 g de cartofi. Adauga ramura de rozmarin si frunze de salvie tocate marunt. Cerne...
Crochete de cartofi cu morcoviCarnea de curcan se da prin masina de carne, ceapa se razuieste, se amesteca bine. Se formeaza chiftele care se infasoara in...
Chiftele din carne de curcanCartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala...
Crochete de cartofi cu crenvurstiSe spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem...
Oua umpluteDaca iti plac aperitivele gustoase, pregateste sufleu de cartofi cu branza. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de cartofi cu branza si smantanaAmestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat...
Placinta cu ciuperci si puiMarul se taie in 4 felii. Cate o felie de mar se asaza in fanta facuta pe cremvurst, se acopera cu lamela de cascaval si se...
Cremvursti cu mere si cascavalSe amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca paneAmestecam dovleceii razuiti cu apa, faina si oua. Apoi facem clatite din aceasta pasta. Ungem clatitele cu smantana, cascaval...
Clatite cu tuchiniBranza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...
Carnaciori din branzaAluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le...
Tort de carneEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala