Ciupercile, curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas in care s-a turnat un pic de suc de lamaie, sare si foi de...
Oua umplute cu salata de ciuperci cu maioneza
Carne curatata si spalata, se taie in bucatele, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, taiata in...
Chiftele umplute
Carnea se taie in felii potrivite ca grosime, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit. Se sareaza fiecare bucata de...
Rulouri picante din muschi de porc
Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc cu susan
Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de...
Snitel de porc in sos condimentat
Se curata muschiuletul si se taie in felii. Se sareaza, se unge gratarul cu putin ulei si se frige carnea. Carnatii se taie...
Platou cu aperitive
Usturoiul se curata, se piseaza si se adauga apa si sare, obtinandu-se un mujdei. Soriciul se taie in bucatele si se curata...
Sorici cu usturoi in saramura
Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai....
Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasa
Se aleg intestine de porc intregi, fie ele subtiri, fie groase, dupa preferinte. Se intorc pe dos si se razuie, curatandu-se...
Carnati de casa ca- n Oltenia
Se spala orezul si se adauga peste ceapa, adaugandu-se si putina zeama de carne. Se lasa la fiert cateva minute. Se da...
Ceapa umpluta cu carne tocata
Se da carnea prin masina de tocat. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce, iar usturoiul se curata si se piseaza. Se taie...
Chiftelute de porc cu ciuperci
Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana...
Pomana porcului
Se spala rosiile, se taie un capacel in partea de sus a fiecareia si li se scoate miezul. Carnea de porc se curata, se taie...
Rosii umplute cu carne tocata si branza
Se spala carnea, se curata si se taie in cubulete. Se da apoi prin masina de tocat. Ceapa se taie solzisori si se caleste in...
Chiftelute de porc cu usturoi
Ficatul si slanina se taie in cuburi si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece in care s-a dizolvat putina sare. Cand sunt...
Lebarvurst
Se taie carnea de porc in cubulete si se sareaza. Se rumeneste in ulei incins si se scoate pe o farfurie. Se taie toba,...
Ptatou receFicateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi...
Pate de ficat aromat
Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...
Ton cu lamaie
Amestecam smantana cu condimente, verdeata de patrunjel taiata foarte marunt, cu mustar, cu pesmet si cu marul curatat si...
Snitel Zselic
Dupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...
Ton cu ciuperci
Bananele curatate de coaja se taie in doua pe lungime, se stropesc cu suc de portocala, se presara cu coaja rasa si se lasa o...
Banane prajite pe gratar
Pune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...
Ton cu legume
Spala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....
Ton cu fasole
Ceapa si usturoiul se curate si se taie marunt. Inmuiem chifla. Cascavalul il taiem in cubulete de aprox. 1,5 cm. Castravetii...
Bucatele de galuste de carneCuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi...
Cuburi marmorate de rosii si ricottaDovleceii se curata, se taie in felii de 5 mm grosime, pe lungime, se presara cu putina sare si se lasa sa "transpire"...
Gratin de dovlecei
Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in...
Crema de vinete
Feliile de ceapa se calesc in uleiul de masline fierbinte. Se amesteca tomate, ierburi si condimente dupa gust. Se adauga...
Ou umplute cu ceapa si vin rosu
Se razuiesc cartofii si se oparesc cu apa cu sare fierbinte. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Rulada cu branza si bacon
Daca vrei sa servesti aperitive delicioasa, pregateste rulada de cascaval. Aceasta reteta se prepara repede.
Rulada de cascaval cu sunca
Se elimina coaja painii si feliile de paine se taie intr-o forma cat se poate de patrata. Se aplatizeaza cu un sucitor. Se...
Rulade apritiv
Curatam ciupercile iar pe cele mai mari le taiem in doua sau in patru. Ceapa o curatam si o taiem rondele. Apoi amestecam...
Pachetele de ciuperci la gratar
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele...
Platou cu legume
Amestecam castanele cu zahar pudra si zahar vanilat, apoi cu galbenusurile de ou. Batem albusurile cu putina sare, pana...
Omleta cu castane
Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana...
Oua fierte tari
Prajeste putin ovazul in cuptor, dupa care amesteca-l cu ceapa rasa si smantana. Amesteca cascavalul cu unt sau margarina si...
Pate cu cascaval
Spala si fierbe cartoful in coaja. Decojeste-l si sfarama-l. Cerne faina, adauga putin sare, cartoful sfaramat, drojdia si...
Galuste umplute cu mozzarella si ardei
Inmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carne
Taie cuburi pieptul de pui, da-le prin faina, ou si cascaval ras. Tapeteaza un vas jena cu fasii de slanina, in asa fel incat...
Pui file cu oua
Fierbe cartofii in coaja, curata-i si sfarama-i. Adauga ou, unt si faina, incat sa obtii un aluat maleabil. Intinde aluatul...
Pogacele cu peste si prune
Decojeste si rade 200 g de morcovi si 200 g de cartofi. Adauga ramura de rozmarin si frunze de salvie tocate marunt. Cerne...
Crochete de cartofi cu morcovi
Carnea de curcan se da prin masina de carne, ceapa se razuieste, se amesteca bine. Se formeaza chiftele care se infasoara in...
Chiftele din carne de curcan
Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala...
Crochete de cartofi cu crenvursti
Se spala si se fierb in apa sarata apoi se decojesc cate 2 oua tari / persoana, apoi le taiem in doua pe lungime. Scoatem...
Oua umplute
Daca iti plac aperitivele gustoase, pregateste sufleu de cartofi cu branza. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de cartofi cu branza si smantana
Amestecam sarea cu faina si faramitam untul si untura in ea. Prelucram bine (cam ca si aluatul de chifle) si adaugam apa cat...
Placinta cu ciuperci si pui
Marul se taie in 4 felii. Cate o felie de mar se asaza in fanta facuta pe cremvurst, se acopera cu lamela de cascaval si se...
Cremvursti cu mere si cascaval
Se amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca pane
Amestecam dovleceii razuiti cu apa, faina si oua. Apoi facem clatite din aceasta pasta. Ungem clatitele cu smantana, cascaval...
Clatite cu tuchini
Branza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...
Carnaciori din branza
Aluatul: Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le...
Tort de carne
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori