Se coc vinetele pe flacara de la aragaz, se curata cat sunt fierbinti, se toaca si se lasa putin sa se scurga, apoi se pun...
Rosii umplute cu salata de vineteSe face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...
Ciuperci cu maionezaSe spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si...
Ciuperci delicioaseSe pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...
Rulada cu ciuperciCiupercile se spala, se scurg si se calesc in ulei fierbinte. Se adauga zeama de la o lamaie, vinul, coriandrul, sosul de...
Ciuperci a la grecDaca nu stii cum se prepara creier in aspic, incearca aceasta reteta. Acest aperitiv este foarte delicios.
Creier in aspicSe amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...
Creier in aluatSe dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul...
Pateu de porcSe fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se...
Pateu din ficat de gascaPasta de ficat se amesteca cu untul, galbenusurile trecute prin sita, mararul verde tocat marunt, sare si piper.
Pasta de ficatAceasta reteta este foarte buna. Daca vrem sa pregatim ficat de gasca in aspic, avem nevoie de 500 gr ficat de gasca si aspic.
Ficat de gasca in aspicCerneti faina intr-un castron, adaugati pe rand ouale batute, sarea, laptele si uleiul. Amestecati compozitia pana cand...
Clatite cu ciuperci si ceapa rosieCoaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea,...
Chiftele din vinete cu sos de rosiiCuratati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si scoateti-le piciorusele. Tocati marunt piciorusele si caliti-le...
Ciuperci umplute cu verdeata si telemeaCuratati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le in cuburi de circa 1 cm pe latura. Tiati cubulete...
Ciuperci gratinateMai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa...
Foietaj cu branza si parizerIntr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1...
Pasta de dovleceiFara sa curatati ceapa de foi, taiati partea de deasupra a fiecarei cepe, apoi cu o lingurita scoateti miezul cepelor si...
Ceapa umpluta cu ciuperciPreparati din ingredientele pentru clatite. Trebuie sa fie o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Ungeti o tigaie...
Clatite cu ciuperciTaie-le capac painicilor si scobeste-le cu mare atentie. pune deoparte miezul scos. caleste intr-o lingura cu unt ciupercile...
Chifle dichisiteClatitele cu dovlecei sunt un aperitiv chiar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Este un aperitiv potrivit...
Clatite cu dovleceiArdeii se coc ,se decojesc si se golesc de seminte, cu grija , sa ramana intregi. In locul ramas gol se introduce cate o...
Ardei copt umplut cu branzaSe face un aluat ca la clatite din oua, sos de soia, mustar, marar, sare, piper si faina. Se taie pieptul de pui in fasii...
Pui SanghaiBate ouale cu un praf de sare si un varf de cutit de boia. Incorporeaza smantana si la final, toarna faina in ploaie pana...
Rulouri picantePentru aluat, amesteca faina cu margarina cubulete si apa in care ai pus de la inceput otetul. Framanta repede un aluat...
CiupercuteLasa foitajul la dezghetat in frigider. intre timp, caleste intr-o lingura cu ulei ceapa tocata marunt, sunca taiata cubulete...
Rulouri rapideFierbe mazarea in apa cu un praf de sare. Separat fierbe pieptul de pui in apa cu sare si putin cimbru si busuioc. Dupa ce a...
Pasta de mazare cu maioneza si piept de puiTaie un file cubulete si trage-l in unt impreuna cu ceapa si ciupercile tocate marunt. Dupa ce a scazut zeama pe care o lasa...
Rulouri cu pesteSpala ardeii capia si coace-i pe plita. Curata-i usor si umple-i cu cate o felie de branza, sunca si cascaval. Intr-un...
Snitele din ardei umplutiFramanta faina cu sarea, coaja de lamaie, galbenusurile si untul taiat cubulete. Acopera aluatul cu folie si lasa-l la...
Tarta cu legumeSe taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine....
Cosulete picanteFierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea....
Pateuri cu cartofiIntinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza...
Tarta cu praz si cartofiRosiile cherry se curata de codite si se spala. Ceapa verde se spala si se taie marunt, doar frunzele. Intr-un bol, se...
Surprize cu branzaSe spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....
Specialitate cu somon si salvieUrzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se...
Chiftelute de urziciPartea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie...
Crostini cu spanac si iaurtSe aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert...
Urzici cu maioneza si hreanDaca vrei sa pregatesti carnaciori in aluat frantuzesc ai nevoie de cateva ingrediente la indemana. Aceasta reteta este...
Carnaciori in aluat frantuzescSe curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie feliute subtiri. Ceapa se curata si se spala bine, apoi se...
Barcute cu spanac si ciuperciSe spala rosiile, se sterg de apa cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul rosiilor si...
Rosii umplute cu porumbSpalati prunele, taiati-le in jumatate si scoateti-le samburii. Taiati jumatatile de pruna in cubulete cu latura de 1 cm....
Rulouri japoneze de porc cu pruneCiupercile le spalam si le tocam cuburi mici, apoi le punem la inabusit impreuna cu uleiul si ceapa verde tocata marunt, pana...
Crochete din ciuperci cu susanUmplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt, ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute...
Bascute cu ciuperciDin retetele deosebite cu dovlecei face parte si acest sandwich surpriza, care la prima vedere pare un sandwich, dar de fapt...
Sandwich surprizaPieptul de pui se spala, se dezoseaza se feliaza si se bate usor. Se condimenteaza cu sare si piper. Resturile de carne...
Rulada din piept de puiPreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel,...
Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancettaSe pun la fiert in lapte, la foc moale, smantana, scortisoara, stafidele si zaharul, amestecandu-se tot timpul, nu mai mult...
Omleta cu stafide si migdaleSe fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carneSe fierb tare 3 oua, se curata de coaja si se pun deoparte. Ceapa taiata in cubulete se caleste in 50 g untura. Chiflele se...
Rulada de carneSe taie pieptul de curcan in felii si se presara sare si ghimbir. Peste carne se intinde o felie de cascaval afumat, o felie...
Rulada de curcan cu prune si cascavalEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala