Se fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron. Se...
Chiftelute cu orezSe incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se...
Cartofi la cuptorSe incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga ceapa, se caleste la foc mic aprox. 10 minute. Se...
Tarta cu cascaval si nuciDaca urmezi instructiunile mele iti va iesi un sandvici sanatos si foarte rapid. Ungem feliile cu unt si separat intr-un...
Sandvici cu legume si carneSandviciurile calde cu legume si branza sunt atat de usor de pregatit, incat le puteti prepara impreuna cu copii...
Sandviciuri calde cu legume si branzaSe pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu apa rece si se sterg cu...
Platou cu cascaval si rosiiFierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si...
Pate de ficat cu ciuperciCarnea se toaca. Morcovul si cartoful se rad si apoi se scurg bine de zeama. Se piseaza usturoiul si se toaca marunt...
Chiftelute de puiEste foarte simplu sa faci un aperitiv deliocios. Prima data trebuie sa scoateti samburii de masline, apoi ii taiati bucatele...
Aperitiv cu ansoaAceasta reteta este foarte usor de preparat. Pentru a pregati chec aperitiv cu oua avem nevoie de cascaval, parizer si oua.
Chec aperitiv cu ouaIntr-o tigaie punem la calit ingredientele pentru compozitie. Amestecam in compozitie la foc mic, cca 15 minute. Facem un...
Tartine delicioase cu ciuperci si carneNautul si lintea erau vedete in alimentatia romanilor cu ani in urma, azi insa pare ca le-a cam apus steaua. Din fericire...
Pasta de linte si nautCanapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap...
Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branzaRulada din piept de pui este un aperitiv delicios si aspectuos, un aperitiv perfecte pentru mesele de sarbatoare.
Rulada din piept de puiSe taie capacele la chifle si se scobesc de miez. In caus se pune cate o feliuta de unt. Se pun mezelicurile si branza. Se...
Oua in cos de paineDin pulpa se taie felii subtiri, care se bat apoi cu batatorul de carne. Se dau feliile prin faina, prin ouale batute si se...
Snitele de caprioaraSe taie in bucati mici carnea, morcovul, patrunjelul si usturoiul. Se pun apoi intr-un vas cu 100 gr unt si vin si se lasa la...
Pateu din carne de iepureSe da carnea prin masina de tocat impreuna cu slanina. Carnea tocata se amesteca impreuna cu zeama de usturoi pisate, sare,...
Carnati trandafiriCarnatii se taie in bucati mai mari si se pun la prajit in putin ulei. Apoi se toarna peste ei sosul de rosii preparat din...
Carnati cu sos de rosiiUsturoiul pisat se amesteca cu un sfert de pahar cu apa si se pune deoparte. Carnea se toaca prin masina de tocat, slanina se...
Carnati din carne de porcCarnea se curata de pielite, se trece apoi prin masina de tocat si se amesteca cu ardeiul iute tocat foarte marunt. Se...
Carnati de SapocaCarnea se taie in felii subtiri. Acestea se bat cu batatorul de carne, se sareaza, dupa care se dau prin faina, oul batut si...
Snitel de porcCarnea se feliaza, dupa care se bate cu batatorul de carne. Se sareaza, se pipereaza si se dau apoi feliile prin ou batut,...
Carne de miel paneSe taie bucati carnea de miel. Separat se pune la rumenit ceapa tocata marunt, impreuna cu patrunjelul. Felia de paine se...
Chiftelute de mielLimba se spala, apoi se fierbe si se curata de pielita groasa. Se taie felii si se presara deasupra cu sare si piper. Se dau...
Limba paneCreierul se curata si se pune la fiert pentru aproximativ zece minute. Se lasa apoi in apa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,...
Creier paneConopida se desface si se opareste in apa fiarta cu sare. Se lasa la racit si intre timp se bate oul, impreuna cu sare, piper...
Conopida paneCarnea se taie felii subtiri, care apoi se bat cu batatorul. Dupa aceea se sareaza, se dau prin faina si prin albus de ou...
Snitel din carne de vitelSe asambleaza sandviciul astfel: se unge o felie de paine cu crema de branza, se pun feliile de sunca si branza telemea si se...
Mega sandviciCartoful se pune la fiert, in coaja, dupa care se trece prin masina de tocat, impreuna cu o felie de paine muiata in apa si...
Parjoale din carne de vacaCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata in apa, o ceapa tocata si calita, un ou, sare, piper si verdeata...
Chiftele moldovenesti cu smantanaCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa...
Rosii umplute cu carneAnghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa...
Anghinare umpluta cu carneUsturoiul pisat se amesteca cu 2-3 linguri de apa. Carnea impreuna cu seul se trec prin masina de tocat de cateva ori apoi se...
MititeiSe spala conopida, se desface buchetele si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert se strecoara, se da prin ou batut cu faina si...
Conopida paneRosiile, ardeiul, kaizerul si gogosarul se taie cubulete, prazul felii si se pun la calit in putin ulei de masline, se...
Chifle UmpluteSe pune soia la fiert cu vegeta. Dupa ce a fiert se lasa la scurs si se macina. Pieptul de pui se curata de piele si se da...
Chiftelute de pui cu soiaFicatul se taie feliute si se pun la rumenit in putin unt. Se prepara un sos de mustar frecat cu ulei si verdeturile tocate...
Ficat de gasca cu sosSpalam broccoli si il desfacem in buchetele mai mici. Batem bine oul cu sare, vegeta piper si faina. Trecem fiecare buchetel...
Broccoli panePieptul taiat bucatele se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Ceapa se toaca...
Chiftelute din piept de gainaSe dau pe razatoare cartofii, morcovul si pastarnacul, apoi se scurg bine de zeama. Se pun intr-un bol si se adauga peste...
Chiftele din legume umplute cu branzaSe toaca legumele si se calesc pana devin moi. Se adauga mararul, se potriveste de sare si piper. Se umplu ciupercile cu...
Ciuperci umplute cu legumeOuale se bat bine, impreuna cu sarea, piperul si turmericul. Se adauga mezelul taiat cubulete si branza maruntita, se...
Omleta pufoasaPuiul se curata, se spala si se taie bucati. Se aleg picioarele intregi si pieptul care se sareaza, se dau apoi prin faina,...
Pui paneRacii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se...
Raci umpluti cu legumeSe curata somonul de oase si piele. Se faramiteaza. Se amesteca cu margarina moale si smantana. Se adauga zeama de lamaie,...
Tartine cu somonOrezul se fierbe inabusit. Se toaca o ceapa marunt si se adauga in orez. Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate...
Raci umpluti cu orezSe foloseste peste inghetat pentru aceste chiftelute. Pestele se pune cu legumele curatate si tocate marunt sa fiarba, dupa...
Chiftelute marinate din peste oceanicCodul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de codPestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de pesteAm pus hartie de copt in tava de yena, din toate cele de mai sus am facut un amestec omogen si l-am turnat in tava. Am pus...
Sufleu cu legumeEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala