Se fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute picanteSe fierb ouale tari, dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat, si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel...
Oua umplute cu ciuperciSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit, se curata si se taie in lung. Se scoate cu grija galbenusul din albus, fara ca...
Oua umplute cu pasta de pesteSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se freaca cu ficat...
Oua umplute cu ficatSe fierb ouale, se curata si se taie in lat. Se taie cite o bucatica din virfuri, ca sa poata sta ouale in sus, ca...
Oua cu gaturi de raciSe fierb ouale tari. Cind sint reci se curata, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se...
Oua rascoapte cu sos picantSe fierb ouale tari. Cind s-au racit se curata si se taie in doua, in lung. Se asaza pe o farfurie cu galbenusul in jos si...
Oua rascoapte cu maionezaSe fierb ouale jumatate tari si se curata. Se asaza pe farfuria cu care vom servi la masa, felie de limba fiarta, iar...
Oua in aspicSe bate untul pana devine o masa spumoasa. Se adauga 4 dg de glucoza, galbenusurile de ou, si un varf de sare iar apoi se...
Maioneza de fructeScoatem samburii din ardei, ii taiem in jumatati si ii scurgem. Oparim rosiile doua minute in apa sarata, le scoatem si le...
Ardei umpluti cu branza de oaieAmestecam sunca taiata marunt cu atata smantana cat sa obtinem o crema neteda. Umplem clatitele cu crema. Le prindem in forma...
Clatite cu sunca de casaInmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul...
Placinta cu varzaInmuiem boabele in apa rece o noapte, apoi le fierbem in apa sarata. Cand devin moi (1,5 ore) preparam un amestec din faina...
Boabe de soia amestecate cu gutaiTaiem ceapa cubulete si o prajim in ulei, feliem deasupra ciupercile. Condimentam dupa preferinte. Daca nu lasa zeama, turnam...
Galuste cu ciuperci si smantanaIncalzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt o forma de tort de 20 de cm in diametru si o captusim cu hartie de copt....
Tort de vineteInmuiem drojdia in putin lapte si o turnam in faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, framantam bine cu sare si atata...
Placinte cu unturaCartofii se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam smantana, saram si atata faina adaugam, incat compozitia sa fie mai moale...
Crochete cu cartofiPregatiti obisnuit ochiuri romanesti in apa clocotita si putin sarata. Separat, fierbeti ciupercile 15 minute, in apa...
Ochiuri cu ciuperciCartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura...
Crochete cu cartofiSe fierb 4 oua tari in apa cu sare, apoi dupa ce s-au racit, se macina prin macinatorul de nuca si se pun deoparte. Apoi...
Crochete cu ouaAlegeti ciuperci albe, tinere si mici pe care le spalati in cateva ape reci, apoi le puneti intr-un vas de teflon cu 1/4 1 de...
Ciuperci marinatePregatiti obisnuit foile de clatite. Separat, spalati si taiati fin ciupercile, apoi caliti-le in unt impreuna cu ceapa...
Clatite cu ciuperciPregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura:...
Clatite cu ciuperciCerneti faina intr-un castron mai mare, puneti lapte, oua, un varf de cutit cu sare si pregatiti un aluat ca pentru clatite....
Clatite cu ciuperciDintr-un galbenus fiert si 3 crude, ulei, zeama de lamaie si putina sare, pregatiti o maioneza legata. Spalati ciupercile,...
Ciuperci cu maionezaAlegeti ciuperci albe, tinere, pe care le spalati foarte bine sub jet de apa rece si le taiati in felii subtiri. Intr-o...
Pateu de ficat cu ciuperciAlegeti cornuri mici, pufoase, crescute, potrivite, astfel ca in tava de copt sa poata fi asezate cate doua randuri. Cu un...
Cornuri umplute cu ciuperciAlegeti, curatati, spalati ciupercile si puneti-le impreuna cu 1/4 l de apa clocotita, o lingurita cu sare, foaia de dafin,...
Ciuperci cu maionezaAlegeti ciuperci proaspete, frumoase, tari, curatati-le de impuritati si spalati-le sub jet de apa rece. Dupa aceea,...
Ciuperci cu cascavalAlegeti ciuperci frumoase, mari si proaspete, spalati-le in apa rece, la robinet, tinandu-le de piciorus cu lamelele in sus...
Ciuperci cu cascavalAlegeti ciuperci tinere, proaspete si albe, spalati-le sub jet de apa rece, lasati-le sa se zvante si treceti-le prin masina...
Pasta de ciuperciAlegeti ciuperci mai mari, rupeti-le cozile, apoi curatati-le, spalati-le si lasati-le sa se zvante. Caliti in ulei fierbinte...
Ciuperci umpluteSpalati foarte bine ciupercile, desprindeti piciorusele de palarii si pe acestea din urma puneti-le intr-un vas cu unt la...
Ciuperci umpluteAlegeti ciuperci albe, frumoase, cu palarii mai mari si cu carnea groasa. Detasati-le piciorusele, spalati-le si puneti-le...
Ciuperci paneAlegeti piciorusele ciupercilor, puneti-le la o parte, iar palarioarele spalate bine asezati-le pe un servet foarte curat sa...
Ciuperci in aluatSpalati foarte bine ciupercile in apa rece si desprindeti-le piciorusele de palarioare. Se aseazati intr-o tava palariile...
Ciuperci la tavaAlegeti ciuperci aproximativ de aceeasi marime, separati-le piciorusele si spalati-le sub jet de apa rece. Puneti palariile...
Ciuperci umpluteSpalati, curatati ciupercile, taiati-le piciorusele si tocati-le, iar palarioarele dati-le cu putina sare si lasati-le pe...
Ciuperci umpluteSe pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute....
Telina gratinataSe curata radacinile de telina de coaja, se spala si se scobesc. Miezul se toaca marunt, se amesteca bine cu putin orez,...
Telina umplutaTelina se spala si se curata de frunze. Se amesteca bine cele doua sortimente de branza si smantana si se pune piper si sare...
Telina cu branza de vaci si telemea de oaieSparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca. Se...
Sparanghel prajitSe opareste sparanghelul in apa cu sare. Se serveste impreuna cu un sos tartar preparat din maioneza, la care s-a adaugat...
Sparanghel cu sos tartarSparanghelul se fierbe in apa clocotita, cu putina sare, timp de un sfert de ora. Se face un sos alb din faina, lapte si unt...
Sparanghel cu sos de smantanaSe socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire....
Sparanghel fiert cu sos albSparanghelul se fierbe in 3 l de apa cu sare. Apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Se aseaza pe un platou si se...
Sparanghel cu maionezaFiecare telina se curata, se spala si se taie mai intai in doua, apoi felii subtiri. Se pun sa fiarba in supa de carne. Dupa...
Telina cu untSe tocheaza marunt ceapa, se caleste, apoi se adauga ciupercile tocate. Se potriveste de sare si piper, se adauga putina boia...
Gustare picanta de ceapa cu ciuperciPreparam aluatul si il impartim in 6 parti. Le intindem la o forma rotunda si le ungem cu ulei, le taiem in 8 parti, le rulam...
Chifle cu uleiPrepararea acestora este mai simpla si decat la ciupercile prajite. Palarioarele spalate le scurgem de apa si le inmuiem in...
Ciuperci prajite la gratarSe spala ciupercile in mai multe ii pe si se asaza in sal a ti era. Separat se face o maioneza din galbenusul crud, frecat,...
Ciuperci cu maionezaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala