Puiul se curata, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala cu apa rece. Se taie bucati si se bate fiecare bucata cu...
Pui paneSe scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se...
Gasca cu sosSe curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de...
Racitura de cocosSe spala tacamurile si se pun la fiert cu multa apa rece. Se inlatura spuma de mai multe ori, se adauga sare dupa o ora si se...
Racitura de curcanSe taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la...
Snitele de carneSe pune o bucata de carne de porc la fiert si se lasa pana cand intra furculita in ea. Atunci se adauga o ceapa taiata in...
Pateu de ficatSe fierbe ficatul in lapte dulce, dupa care se trece prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile fierte si date...
Pateu de ficat cu untSe face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta...
Limba cu sos albSe spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat...
Limba cu maionezaCreierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece...
Creier paneSe pune rasolul la fiert cu apa multa si se fierbe intr-un vas descoperit pana cand carnea se desprinde de pe os, apoi se...
RacituraCrema de creier este un aperitiv delicios. Pentru un gust placut adaugam zeama de lamaie si masline.
Crema de creier cu maslineSe trece salamul prin masina de tocat, se amesteca tocatura cu o felie de paine inmuiata in apa rece si faramitata, apoi se...
Chiftele picante din carnafi sau salamCarnea se amesteca intr-un vas adanc, cu doua cepe tocate fin si zarzavatul de supa dat pe razatoare. Peste amestec se pune...
ChifteleCarnea se curata de oase si de grasime, se trece prin masina de tocat si se lasa intr-un vas adanc. Se amesteca cu...
GhiudemSe taie jumatate din cantitatea de sunca cubulete mici, iar restul se marunteste. Sosul besamel se amesteca cu sunca si cu...
Sunca crocantaSunca se taie cubulete de 2-4 cm, iar carnatii felii groase de 4-5 cm. Ardeiul se taie si el cubulete, 4 cepe se taie in...
Frigarui cu sunca si carnatiTaie crenvurstii in trei bucati egale si infasoara-i individual in felii subtiri de slanina. Taie ardeiul bucati mari si...
Frigarui din crenvursti si slaninaSe fierbe soia in 300 ml apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...
Chiftele din carne de soiaCarnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...
Chiftea din carne de pui si soiaSe curata vinetele de coaja, se taie in bucati patrate,s e pune la calit in 50 ml ulei si putina apa, cam 50 ml, se pune...
Vinete cu maionezaPrima data se pregatesc ciupercile astfel: se curata de partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape, se taie...
Ochiuri cu ciuperciSe curata cartofii si se taie cubulete, se pun intr-o cratita cu ulei, cu o ceapa tocata marunt, cateva fire de usturoi...
Oua taranestiSe pune uleiul in tigaie si se lasa sa se incalzeasca. Se sparg ouale si se pun pe rand in uleiul incins. Se acopera tigaia,...
Ochiuri in uleiSe pune untul in tigaie, se lasa sa se topeasca, se spala ouale cu apa calda, se sparg pe rand si se pun la distanta unul de...
Ochiuri in untSe taie carnea marunt, se pune sa se caleasca cu o ceapa tocata, un castravete murat taiat felii subtiri si jumatate ceasca...
Omleta rapidaSe curata ciupercile, se spala bine, se pun in jumatate din cantitatea de ulei sa scada pe foc. Se sareaza si se pipereaza...
Ochiuri moldovenestiFicateii se spala, se dau in clocot, se scurg si se toaca marunt, apoi se pun intr-o cratita cu o lingurita de unt, sare si...
Omleta cu ficatei de pasareSe taie parizerul in felii, potrivit de groase si se prajesc in ulei, fara a le curata de membrana. In felul acesta feliile...
Omleta cu parizerSe face o ompleta din cele patru oua crude batute spuma cu o lingurita de faina si o ceasca de lapte dulce. Faina si laptele...
Omleta cu piept de pasareSe spala spanacul frunza cu frunza, se pune sa clocoteasca in apa, cu sare, zece minute, dupa care se scoate si se scurge...
Omleta cu spanacSe toaca ceapa marunt si se pune cu jumatate din cantitatea de ulei sa se caleasca. Se picura apa din cand in cand, se lasa...
Omleta cu sos de ceapaSe bat ouale bine cu o lingurita de smantana si o lingurita de faina pusa in ploaie. Cand amestecul este omogen, se pune...
Omleta cu smantanaResturile de carne se taie felii subtiri si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei. Se coloreaza cu o lingurita de...
Omleta cu resturi de fripturaAsa numitele oua romanesti sunt cunoscute in bucataria internationala ca si oua posate. Galbenusul este moale, pot fi servite...
Ochiuri romanesti (posate)Se fierbe soia in 3 dl apa timp de aprox. o jumatate de ora si apoi se pune la scurs. Se adauga 1 ou, 2 catei de usturoi...
Chiftele cu soiaCarnea de pui dezosata se toaca si se amesteca cu soia, care in prealabil a fost inmuiata si lasata la scurs. Se adauga, de...
Chiftea din carne de pui si soiaSe curata cartofii de coaja si se taie in felii subtiri. Intr-o oala emailata, mai mare, se pune o ceasca de ulei, apoi se...
Omleta frantuzeascaSe curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...
Omleta cu ciuperciSe caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...
Omleta elvetianaSe fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...
Oua umplute cu pateu de ficatSe curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...
Omleta cu cartofiOuale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...
Oua umplute cu ficatei de pasareSe fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...
Oua umplute cu maionezaAceasta reteta este delicioasa. Se prepara rapid si simplu. Avem nevoie doar de smantana, faina, ou si unt.
Crochete cu smantana in untSe curata ciupercile si se spala in mai multe ape reci, trecand cu mana peste lamele, unde se depoziteaza resturi de pamant...
Crochete de ciuperciDaca vrei un aperitiv usor de preparat, pregateste crochete de cascaval. Aceste aperitive sunt foarte gustoase.
Crochete de cascaval rasSe toaca carnea cu un cutit ascutit, se amesteca cu ceapa tocata si frecata cu sare, cu painea faramitata si cele doua oua...
Mici falsiSe taie franzela in felii subtiri, se pun pe o tabla incinsa si se prajesc cite un minut pe fiecare parte. Se ung feliile cu...
Tartane cu unt si brinza sarataSe amesteca brinza dulce cu brinza sarata, se adauga peste branza smantana, mararul tocat fin, un ou fiert tare si sfarmat cu...
Tartine cu pasta de branzaSe aleg ciuperci mari si sanatoase. Se curata de pielita, se indeparteaza codita, se spala si se presara cu sare si...
Ciuperci paneEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala