Ciupercile se hidrateaza cateva ore, se fierb in apa in care s-au inmuiat cu putina sare. Heringul se tine in apa, se zvanta,...
Rulada poloneza de hering cu ciuperci
Inainte scoatem cantitatea necesara de unt din frigider sa se incalzeasca, apoi razuim 100 g de cascaval parmezan. Apoi,...
Baton cu cascaval
Se bat albusurile spuma, cu grija, adaugand zaharul cu prudenta. Se amesteca nucile macinate cu faina si cu cacao si se...
Rulada Budapesta
Curata cartofii, taie-i rondele, spala-i si uscuca-i pe o carpa de bucatarie. Incinge putin unt si prajeste cartofii pe...
Sufleu de cartofi cu carne tocata
Bucatile de piept se pui se taie cubulete si se trec prin praful de supa de ciuperci Intr-un vas jena le asezati paralel si...
Piept de pui cu smantana
Praful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...
Unt de curry
Fierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.
Pateu din ficat de pui
Chifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...
Chiftelute din ciuperci cu sos de vin
Prajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...
Rulouri de sunca cu cascaval
Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si...
Batoane cu usturoi
Tocati pieptul de pui (cu piele) si ciupercile. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine. Cu mana umeda se...
Chiftele de pui cu ciuperciCuratam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor....
Telina cu maioneza
Taie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si...
Fondue de cascaval
Curata dovleceii, taie-i in doua si scoate-i miezul. Sfarama cu o furculita si presara cu sare. Pune-l deoparte. Inabuse...
Dovlecel de primavara
Se curata ciupercile si se tai feliute subtiri. Sunca se taie si ea bucatele mici. Cascavalul se taie felii. Se calesc...
Omleta cu sunca si ciuperci
Din carnea de porc se prepara o tocana traditionala, dupa care tocam carnea. La pasta de carne se adauga smantana, sare si...
Perisoare
Se curata ciupercile si ceapa si se tai bucatele mici. Prima data se caleste putin ceapa, iar apoi se adauga ciupercile. Dupa...
Sandvici cald cu crema de ciuperci
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...
Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean
Se spala cartofii si se coc (cu coaja) in cuptor pana cand se inmoaie miezul. Cartofii copti se tai in doua, (in lungime) si...
Barcute de cartofi
Pestele se curata de solzi, se spala, se eviscereaza si se taie capul si coada. Se indeparteaza pielea si se trece cu cutitul...
Snitel de salau in sos dulce
Se spala carnea de pui si se taie in bucati. Se bate putin cu ciocanul din lemn, apoi se sareaza si se pipereaza, ca pentru...
Rulouri de pui la cuptor
Vinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa sa stea cam 20 minute, pentru a lasa putina zeama. Se spala apoi sarea si se...
Pasta de vinete
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din gris
Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se...
Vinete umplute
Feliile de parizer se prajesc pe jumatate in ulei sau unt fierbinte. Cand se prajesc, feliile de parizer formeaza mici...
Cosulete cu parizer
Chiflele se inmoaie in lapte, se storc. Din oua si o lingura rasa de faina se face o omleta (se poate praji putina ceapa...
Pogacele de oua
Ouale fierte se taie (in rondele si felii), se pun in ceapa prajita, se amesteca (sa aiba putina zeama) apoi se da un clocot...
Oua cu ceapa
Se bat usor feliile de carne, se presara cu sare piper si apoi se ung cu mustar. Peste feliile de carne se pune cate o felie...
Rulou din ceafa de porc
Crenvurstii curatati de membrane si taiati in jumatate se asaza intr-un vas termorezistent uns si se pun in cuptor pentru...
Crenvursti cu oua
Se curata o ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins, pana se inmoaie. Se spala si se curata carnea, iar apoi se da...
Rulada de carne
Se spala bucata de came, se scoate mijlocul, iar marginile se cresteaza pe lungime, ca sa se obtina un dreptunghi din carne,...
Rulada Welsh
Se taie pieptul de pui in felii, care se bat cu ciocanul din lemn, se sareaza si se pipereaza. Se intinde pe fiecare bucata...
Aperitiv din piept de pui
Se spala ardeii, se taie in jumatati si se indeparteaza cotoarele. Se amesteca branza de burduf cu smantana si cu miezul de...
Ardei umpluti cu branza si marar
Se taie cate o fasie de branza cu grosime de 1 cm, pentru fiecare felie de sunca. Se taie ardeiul rondele. Pe fiecare bucata...
Rulouri fierbinti de sunca
Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se...
Chiftele daneze
Se taie cate o fasie de branza cu grosime de 1 cm, pentru fiecare felie de sunca. Se taie ardeiul rondele. Pe fiecare bucata...
Rulouri fierbinti de sunca
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 50 gr de unsoare. Chiflele se imbiba in lapte, dupa ce se scurg, se adauga la...
Chiftele
Daca vrem sa oferim familiei aperitive gustoase, putem prepara crenvursti cu cascaval. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Crenvursti cu cascaval
Carnea se taie felii deschise se subtiaza cu batatorul de carne. Se sareaza putin si se ung cu mustar. Se lasa deoparte cca o...
Rulada de curcan cu crenvursti
Daca vrem sa servim un aperitiv delicios, putem prepara crema de branza cu mere. Pentru aceasta reteta avem nevoie de branza,...
Crema de branza cu mere
Aceasta reteta este foarte delicioasa si se prepara repede. Pentru a pregati crenvursti cu cascaval si bacon, avem nevoie de...
Crenvursti cu cascaval si bacon
Se fierb cubulete de morcovi si napi si mazare. Chiflea se inmoaie in lapte si se stoarce. Se amesteca carnea tocata cu...
Chiftelute
Se ia carnea de pe pieptul de gasca si se macina. Adaugam ceapa data prin razatoare, chifla inmuiata in lapte si stoarsa...
Chiftelute din carne de gasca
Se toarna putin ulei intr-o tigaie cu pereti grosi si se sparg ouale cu grija ca sa ramana galbenusurulie intregi. (Pentru ca...
Oua ochiuri
Heringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se...
Gustare cu hering
Se taie ceapa marunt, iar ficateii in bucatele potrivite. Se pune ceapa la calit in putin ulei. Imediat ce incepe sa prinda...
Ciuperci umplute cu ficatei
Spala si sterge rosiile, dupa care taie-le capacul. Goleste-le de miez cu o lingura. Amesteca branza rasa, jumatate de ceapa...
Rosii umplute
Decojeste ouale, taie cubulete albusurile si piseaza galbenusurile cu furculita, dupa care adauga totul in sosul Remoulade,...
Rulouri cu cascaval
Se curata si se spala carnea, apoi se taie in bucatele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu...
Chiftelute din carne de porc cu susan
Se curata creierul si se spala, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Dupa ce se inmoaie suficient, se scoate, se scurge...
Chiftelute din creier
Pestele se fierbe in apa rece. Cand s-a inmuiat, se scoate si se zdrobeste cu furculita, apoi se freaca energic cu o lingura...
Oua umplute cu pasta de peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori