Pentru ca sa faceti aceasta reteta de vin fiert cu lamaie vinul se amesteca impreuna cu apa si zaharul. Se adauga scortisoara...
Vin fiert cu lamaieSe pune intr-o sticla cu gatul larg un strat de afine, alternativ cu unul de zahar pana se termina afinele. Se asaza sticla...
AfinataCiocolata rupta bucatele mici se pune pe foc mic, intr-un vas impreuna cu apa si zaharul. Se amesteca bine pana se topeste si...
Ciocolata cu lapteFrappe-ul este o bautura racoritoare de vara, dar in acelasi timp energizanta. Incearca aceasta reteta de frapppe cu cicoare,...
Cafe frappe (cu cicoare)Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieEsenta de ceai tare se pune intr-un pahar, pe sfert si se toarna laptele pana cand paharul se umple. Se adauga apoi zahar...
Ceai cu lapteLamaile si portocalele se storc foaret bine. Separat se prepara un sirop din apa si zahar si se pune la fiert. Se amesteca...
Bautura racoritoare cu citriceSe toarna apa rece intr-un borcan de 3 litri. Se adauga zaharul, florile de soc precum si sucul si coaja rasa de la 3 lamai....
Limonada din flori de socApa se fierbe impreuna cu zaharul pe foc mare timp de 5 minute. In acest timp se taie portocalele in doua si se storc in...
Sirop de portocaleFragii se spala bine apoi se strivesc. Se pune apa peste ei ca sa lase zeama, apoi se pun intr-un tifon. Zeama obtinuta se...
Sirop de fragiSe curata de coaja si seminte perele dupa care se taie bucati. Perele se pun la fiert in cateva linguri de apa, se adauga...
Marmelada de pereApa impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pune pe foc mic. Se scot samburii din caise si se adauga la fiert in sirop...
Compot de caiseCompotul de cirese este foarte usor de preparat si te vei putea bucura astfel si in anotimpul rece de aroma cireselor.
Compot de cireseApa sau vinul se pune la fiert cu apa, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga prunele dupa ce zaharul s-a...
Compot de pruneIntr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se...
Compot de capsuneApa se da in clocot impreuna cu zaharul. Se introduc cojile de mere si se scot dupa ce si-au schimbat culoarea. Se adauga in...
Compot de mereSe freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se adauga apoi faina si cacaua, apoi putin cate putin laptele. Se pune vasul...
Parfe de cacaoPrunele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca tot timpul cand incep sa fiarba...
Magiun de pruneMarmelada este delicioasa si se foloseste la nenumarate retete de prajituri sau se consuma ca atare. Marmelada de pere, prune...
Marmelada de pere, prune si mereSe spala caisele, se curata de samburi si se pun impreuna cu zaharul la fiert. Se amesteca continuu pana ce se leaga...
Marmelada de caiseSe spala caisele si se oparesc. Se curata si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas la fiert, pana cand scade zeama pe...
Marmelada de caiseZaharul impreuna cu un pahar de apa se pun pe foc. Cand siropul s-a legat se adauga capsunele. Se ia de pe foc vasul si se...
Marmelada de capsuneIaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...
Inghetata de fructe din iaurtInghetata cu zmeura si mure este delicioasa si foarte simplu de facut. Daca nu aveti la indemana zmeura sau mure puteti...
Inghetata cu zmeura si mureSe amesteca ouale intregi impreuna cu zaharul intr-un vas. Se adauga laptele si cacaua si se pune compozitia pe foc mic. Se...
Inghetata de cacaoSe bat ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si sarea, intr-un vas. Se adauga laptele si se pune amestecul la...
Inghetata de vanilieZaharul se bate impreuna cu ouale, pe bain-marie, pana ce se formeaza o crema. Se lasa la racit, dupa care se incorporeaza...
Parfe de vanilieCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz