Ouale se freaca impreuna cu zaharul, dupa care se adauga sucul de portocale. Compozitia se amesteca bine intr-un vas pe baie...
Parfe de portocaleSe amesteca apa cu ciocolata, cacaua si zaharul. Vasul se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand siropul fierbe bine....
Parfe de ciocolataSe pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana...
Serbet de lamaieApa se pune impreuna cu zaharul la fiert si cand incepe sa dea in clocot se adauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se adauga...
Inghetata de lamaiePortocalele se dau pe razatoare si se pun apoi la fiert. Dupa ce s-au fiert, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se...
Dulceata de portocaleIntr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...
Serbet de zahar arsSe storc bine coacazele, iar sucul obtinut se pune impreuna cu zaharul la fiert, pana cand siropul se leaga. Spuma se...
Peltea de coacazeGalbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaInghetata este cel mai consumat desert pe timp de vara. Sunt numeroase arome pe care le poti incerca, iar una dintre ele este...
Inghetata de portocale cu friscaGalbenusurile se freaca impreuna cu zaharul intr-un vas pana cand devin spuma. Se toarna putin cate putin laptele, se...
Inghetata de nucaGutuile se spala, se curata de coaja si se dau repede pe razatoare. Se pune apoi zaharul la fiert impreuna cu 2 pahare de...
Dulceata de gutui cu vanilieGutuile se spala si se curata de coaja, dupa care se taie bucatele mici. Se pun bucatelele intr-un vas cu zaharul si apa sa...
Pasta de gutuiGutuile si merele se taie bucati si se pun apoi la fiert in apa, cat sa le acopere. Se lasa la fiert, dupa care se strecoara...
Peltea de gutuiCoarnele se pun la fiert cu apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara zeama prin tifon. Se pune aceeasi cantitate...
Peltea de coarneSe stoarce bine de tot zmeura iar zeama obtinuta se pune peste zahar. Se lasa la fiert, pe foc mare pana cand se leaga. Apoi...
Peltea de zmeuraSe curata grepfruitul, iar coaja rasa si mai apoi desprinsa de pe miez se pune in apa si se lasa 24 de ore. Se scot apoi din...
Dulceata de grepfruitCaisele se curata de coaja si se scot cu grija samburii. Acestia se sparg si se curata de pielite. Se pun caisele in apa de...
Dulceata de caiseCiresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...
Serbet de cirese amareVisinele se curata de samburi si se amesteca apoi cu un kg de zahar. Se lasa pana a doua zi ca sa lase zeama. Aceasta se pune...
Dulceata de visineZeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...
Serbet de visineVisinele se spala si se storc pana cand isi lasa toata zeama. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul si cu apa fierte si...
Inghetata de visineSpuma de capsuni este un desert absolut minunat de primavara. Este un desert cu capsuni ce-mi aduce aminte de copilarie, un...
Spuma de capsuniSe aleg capsunele, se curata de codite, dupa care se spala bine. Se pun intr-un vas si se toarna peste ele zaharul si romul...
Capsune cu friscaDulceata de capsune fara conservant este foarte usor de preparat si se pastreaza foarte bine de-a lungul anului, daca e...
Dulceata de capsune fara conservantSe amesteca sucul de capsune cu zaharul, apa si zeama de la o lamaie. Se bat apoi bine iar amestecul format se pune in cupe,...
Inghetata de capsuneZaharul se pune intr-un vas, se adauga ciresele negre curatate de samburi, impreuna cu zeama ce au lasat-o si se lasa asa...
Dulceata de cirese negreCiresele se curata de samburi, dupa care se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa 12 ore. Se pun apoi pe foc, impreuna cu...
Dulceata de cirese albeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz