Gogosarii se curata de seminte, apoi se taie felii, se spala si se lasa la curs. Separat se pun rosiile la oparit, se curata...
Zacusca de gogosariVarza se curata si se toaca foarte subtire. Se amesteca cu sarea si se lasa aproximativ 2-3 ore asa. Intre timp se spala...
Varza rosie murataSe toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin...
Ardei umpluti cu varzaArdeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salataArdeii se spala si se curata de seminte si cotor. Se adauga in fiecare ardei cate o lingurita de sare amestecata cu zahar. Se...
Ardei conservati pentru umplutArdeii spalati bine se pun la copt. Se curata apoi si se trec prin masina de tocat, dupa care se scurg de zeama pe care o...
Pasta de ardei capiaArdeii se coc, se curata si se dau apoi prin masina de tocat. Se pune pe foc, mustarul, mierea si uleiul. Dupa ce s-au...
Pasta de ardei capia cu mustarGogosarii si ardeii se curata de seminte, separat se curata si ceapa si se trec toate prin masina de tocat. Se amesteca...
Pasta picanta de gogosariArdeii se spala, li se indeparteaza cotorul si semintele si se pun in borcane mari de 10 litri. Se toarna apa rece si se...
Ardei grasi conservatiSe ung peretii unui butoias cu usturoi pisat, dupa care se asaza pepenii intepati din loc in loc. Se pun intre ei legumele...
Pepeni verzi muratiVarza se curata de frunzele vestejite si se taie apoi in sferturi. Se pun bucatile intr-un borcan mare si se adauga peste...
Varza murata la borcanGogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru...
Gogosari in otetArdeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare...
Ardei in otetArdeii mari, carnosi si proaspeti se spala, li se taie un capacel la codita si se curata apoi in interior de seminte. Se...
Ardei conservatiGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiLichiorul de cirese, sau ciresata este o bautura cu alcool potrivita mai ales pentru femei. Se prepara cu cirese proaspete,...
Lichior de cireseIntr-un pahar se pune romul sau coniacul si se completeaza cu apa fiarta. Se adauga apoi 3 lingurite de zahar si o felie de...
Grog fierbinteCocktail de cafea este o reteta simpla pe care o puteti face in orice seara calduroasa de vara. Pentru aceasta reteta de...
Cocktail de cafeaCapsunele se spala, se curata de codite si se amesteca intr-un vas impreuna cu mierea si zeama de lamaie. Se lasa la frigider...
Cruson de capsuneCruson de zmeura este o bautura racoritoare delicioasa pe care o puteti pregati pentru zilele calduroase de vara. Este o...
Cruson de zmeuraSe curata de pielite piersicile, se indeparteaza samburii, dupa care se pun intr-un vas cu zeama de lamaie, sucul de coacaze...
Cruson de piersiciGalbenusul de ou se freaca impreuna cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se toarna laptele fierbinte, putin...
SodouApa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Lamaile se storc si se pune zeama in apa fierbinte. Se adauga apoi mierea, se...
Suc CvasSe pun visinele si ciresele spalate se pun intr-o damigeana, alternad in straturi cu zaharul. Se lasa timp de 10 zile in...
Visinata cu cirese negreCapsunele se spala, li se inlatura coditele si se scurg apoi de apa. Se adauga zaharul, se amesteca bine, dupa care se pune...
Bautura de capsune cu alcoolFructele de ananas se scot din compot si se toarna peste ele coniacul, vinul, zahar dupa gust si sucul de compot. Se amesteca...
Bautura cu ananas si alcoolCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz