ggaby - Rețete

Sufleu de caise
Sufleuri

Sufleu de caise

Caisele se spala si se curata de samburi, dupa care se dau pe razatoare. Se freaca intr-un castron galbenusurile cu 200 gr...

Sufleu de caise
Sufleu de castane
Sufleuri

Sufleu de castane

Se cresteaza castanele si se pun apoi la fiert. Se curata apoi de coaja si se pun intr-un vas impreuna cu apa si unt si se...

Sufleu de castane
Budinca de cartofi
Budinci

Budinca de cartofi

Cartofii se pun la fiert, dupa care se dau pe o razatoare. Se adauga untul, galbenusurile, smantana si sarea si se amesteca...

Budinca de cartofi
Budinca de cartofi cu branza
Budinci

Budinca de cartofi cu branza

Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza...

Budinca de cartofi cu branza
Budinca cu franzela
Aperitive cu branza

Budinca cu franzela

Se bat ouale impreuna cu laptele si zaharul intr-un vas. Se adauga apoi franzela taiata felii si se lasa la imbibat. Se storc...

Budinca cu franzela
Budinca de urda
Aperitive cu branza

Budinca de urda

Se bat ouale impreuna cu laptele si se inmoaie feliile de franzela in amestec. Se adauga apoi urda, grisul, sare si se...

Budinca de urda
Budinca de cascaval
Aperitive cu branza

Budinca de cascaval

Budinca de cascaval este una dintre cele mai bune aperitive cu brinza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de...

Budinca de cascaval
Oua gratinate cu sos alb
Aperitive cu oua

Oua gratinate cu sos alb

Ouale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...

Oua gratinate cu sos alb
Oua in chifle
Aperitive cu oua

Oua in chifle

Chiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...

Oua in chifle
Ochiuri cu smantana
Aperitive cu oua

Ochiuri cu smantana

Smantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...

Ochiuri cu smantana
Jumari cu verdeata
Jumari

Jumari cu verdeata

Ouale se sparg intr-un castron si se amesteca cu patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate foarte marunt. Se potrivesc la...

Jumari cu verdeata
Jumari cu slanina afumata
Jumari

Jumari cu slanina afumata

Se taie marunt slanina afumata si se pune la rumenit intr-o tigaie. Se bat intre timp ouale cu laptele sau smantana si se...

Jumari cu slanina afumata
Salata de oua cu maioneza
Salate din oua

Salata de oua cu maioneza

Se fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...

Salata de oua cu maioneza
Ciupercute de oua umplute
Aperitive cu oua

Ciupercute de oua umplute

Ouale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...

Ciupercute de oua umplute
Oua umplute cu branza telemea
Aperitive cu oua

Oua umplute cu branza telemea

Ouale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...

Oua umplute cu branza telemea
Oua umplute cu pasta de ciuperci
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pasta de ciuperci

Ouale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...

Oua umplute cu pasta de ciuperci
Oua cleioase cu spanac
Mancaruri cu legume

Oua cleioase cu spanac

Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...

Oua cleioase cu spanac
Zacusca de legume
Zacusca

Zacusca de legume

Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se...

Zacusca de legume
Ghiveci de legume pentru iarna
Conserve de iarna

Ghiveci de legume pentru iarna

Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...

Ghiveci de legume pentru iarna
Visine conservate pentru prajituri
Conserve de iarna

Visine conservate pentru prajituri

Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...

Visine conservate pentru prajituri
Muraturi picante
Muraturi simple

Muraturi picante

La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...

Muraturi picante
Zacusca de ardei capia
Zacusca

Zacusca de ardei capia

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se...

Zacusca de ardei capia
Zacusca de ardei copti
Zacusca

Zacusca de ardei copti

Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....

Zacusca de ardei copti
Vinete murate
Muraturi simple

Vinete murate

Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....

Vinete murate
Vinete conservate ca la Bacau
Conserve de iarna

Vinete conservate ca la Bacau

Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...

Vinete conservate ca la Bacau
Bame conservate
Conserve de iarna

Bame conservate

Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...

Bame conservate
Conserve de ciuperci pentru gatit
Conserve de iarna

Conserve de ciuperci pentru gatit

Se spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...

Conserve de ciuperci pentru gatit
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide