Carnea de vaca se taie in portii potrivite, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Macaroanele se...
Snitel de vaca umplut, cu macaroane si suncaGaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...
Gaina cu sos picant de la BunicaChecul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu...
Chec cu rom in sos de stafide si fisticSe taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...
Snitel naturZaharul cu ouale se bat bine pana se obtine o crema, la care se adauga margarina topita, smintina, zeama de lamiie, faina in...
Prajitura cu friscaGalbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simplaPestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...
Peste cu mararFeliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciSe dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si...
Tort de alune cu friscaSe separa albusurile de galbenusuri. Cele 8 galbenusuri se amesteca cu untdelemnul, putin cite putin, pina ia aspectul unei...
Prajitura cu fructePuiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...
Pui cu smantana si taitei de casaCartofii spalati se fierb in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se taie felii. 100 gr. supa se amesteca cu...
Fileuri de peste cu cartofi si telinaSe fierb pastele in apa cu sare, dupa care se scurg de apa si se calesc in untdelemn incins pina cind se fac aurii. Dovleceii...
Paste cu suncaCartofii fierti in coaja se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul ras si ouale batute. Se pune sare si piper dupa gust,...
Crochete din cartofi cu ciuperciCotletele putin batute si presarate cu sare si piper, se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se...
Friptura de porc cu sos albCartofii se curata si se fierb intregi in apa cu sare avind grija sa nu se zdrobeasca. Se taie apoi in jumatati pe lungime....
Cartofi umpluti cu branzaCarnea se taie in bucati potrivite, iar oasele se fierb cu o ceapa. Se prajesc usor bucatile de carne in untdelemn, se adauga...
Friptura de vitel cu legumePieptul de curcan se desface in bucati potivite, ca pentru niste snitele mari, se bat usor cu ciocanul de snitele, se...
Rulada de curcan cu mere coapteMuschiul se gaureste pe lungime cu un cutit ascutit si se umple cu cirnati afumati. Separat se face un sos din untdelemn,...
Muschi impanat si cartofi paiSe toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt si cu orezul usor calite in untdelemn, sare, piper dupa gust si se...
Sarmale in foi de varzaConopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...
Conopida cu ciuperci de la BunicaZarzavatul si legumele se curata, se spala si se aseaza la foc. Cind totul este bine fiert, se strecoara, apoi se trece prin...
Supa crema de legume si zarzavatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa