elizeea - Rețete

Friganele de praz
Mancaruri cu carne

Friganele de praz

Prazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se...

Friganele de praz
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciorbe

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciolanul si fasolea se inmoaie peste noapte. Apa rezultata din inmuierea ciolanului se arunca si ciolanul se pune la fiert in...

Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Gulas de fasole
Mancaruri cu legume

Gulas de fasole

Slanina se taie in cubulete mici, se prajeste pana se lasa untura in care se prajeste incet ceapa rosie taiata marunt. Cand...

Gulas de fasole
Supa de campie
Supe de carne

Supa de campie

Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....

Supa de campie
Gulas secuiesc (de Zalau)
Mancaruri cu carne

Gulas secuiesc (de Zalau)

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea...

Gulas secuiesc (de Zalau)
Mazare scazuta
Mancaruri cu carne

Mazare scazuta

Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa...

Mazare scazuta
Omleta de primavara
Aperitive cu oua

Omleta de primavara

Faceti 4 omlete din cate 2 oua fiecare. Prajiti-le pe ambele parti, ca pe niste clatite. Amestecati branza cu putina sare,...

Omleta de primavara
Gulas la cazan
Mancaruri cu carne

Gulas la cazan

Taiem carnea in bucati de aprox. 1 cm. Se spala foarte bine. Se curate ceapa rosie si se taie marunt. Usturoiul se da prin...

Gulas la cazan
Supa de potroace
Supe de carne

Supa de potroace

Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...

Supa de potroace
Supa de bilute din ficat de Bajor
Supe de legume

Supa de bilute din ficat de Bajor

La ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...

Supa de bilute din ficat de Bajor
Supa de bilute
Supe de carne

Supa de bilute

Carnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...

Supa de bilute
Piept de pui la gratar cu capsuni
Mancaruri cu carne

Piept de pui la gratar cu capsuni

Se toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic...

Piept de pui la gratar cu capsuni
Supa de ciuperci
Supe de legume

Supa de ciuperci

Se caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...

Supa de ciuperci
Supa a la Frankfurt
Supe de carne

Supa a la Frankfurt

Taiem crenvurstii felii subtiri (daca nu sunt umpluti in mate, se scoate pielea de pe ei), varza creata se spala si se taie...

Supa a la Frankfurt
Piure clasic de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Piure clasic de cartofi

Curatati cartofii de coaja, spalati-i puneti-i intregi la fiert in apa cu pi sare. Trebuie sa ii fierbeti-i pana cand incep...

Piure clasic de cartofi
Supa de carne
Supe de carne

Supa de carne

Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...

Supa de carne
Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Taiem zarzavaturile rondele, usturoiul se rade. Se pune ulei in oala si se calesc zarzavaturile si usturoiul. Se presara...

Ciorba de perisoare
Supa rece de capsune
Supe de legume

Supa rece de capsune

Supa rece de capsune este cu siguranta adorata de copii, in primul rand pentru ca este o supa dulce. Capsunele spalate si...

Supa rece de capsune
Ciorba de peste
Ciorbe

Ciorba de peste

Despicam pestele, se curata de organe si de solzi,se spala, se taie capul, coada si aripioarele. Carnea se cresteaza, se taie...

Ciorba de peste
Supa traditionala de mazare verde
Supe de legume

Supa traditionala de mazare verde

Se curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...

Supa traditionala de mazare verde
Supa de fructe
Supe de legume

Supa de fructe

Fierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune,...

Supa de fructe
Gulas original
Mancaruri cu carne

Gulas original

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se...

Gulas original
Supa chinezeasca cu oua si porumb
Supe de legume

Supa chinezeasca cu oua si porumb

Fierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic....

Supa chinezeasca cu oua si porumb
Supa de conopida
Supe de legume

Supa de conopida

Spalam conopida foarte bine apoi se desface in buchetele si se fierbe in supa de oase (daca nu este, in apa sarata) pana se...

Supa de conopida
Supa de fasole de Jokai
Supe de carne

Supa de fasole de Jokai

Punem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul. Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si...

Supa de fasole de Jokai
Supa de varza cu fasole
Supe de carne

Supa de varza cu fasole

Punem la fiert varza in 1,5 l apa rece. Adaugam fasolea proaspat scoasa din pastai (sau fasolea uscata pregatita...

Supa de varza cu fasole
Supa indiana
Supe de carne

Supa indiana

Se taie pieptul de pui cubulete, se sareaza, se adauga piper, curcuma, boia, mirodenii, se amesteca bine si se lasa sa se...

Supa indiana
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide