Foile: Amesteci faina, sarea, smantana si untul. Framanti un aluat pe care il dai la rece pentru 1 h. Apoi imparti aluatul...
Sarlota cu fructePregatesti asa: Bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si zeama de lamaie si bati in continuare pana obtii o bezea....
Tarta cu kiwi si capsuneAmesteci seara ouale cu zaharul, amoniacul si jumatate din cantitatea de faina, esenta de vanilie. Dimineata framanti acest...
Flori coloratePunem pipotele pe hartie absorbanta apoi le punem intr-o tava si le bagam la cuptor la 100 grade timp de 15 min Spalam cu...
Salata LandaisePregatim spanacul si il oparim. Incalzim putin ulei de masline intr-o tigaie si calim usturoiul. Adaugam boia iute si chimen....
Salata de spanacSe spala quinoa ca orezul. Le punem in apa fiarta, luam de pe foc dupa 3 minute si lasam sa se umfle timp de 10 minute....
Salata cu cerealePunem ouale 10 minute in apa care fierbe pt a nu se intari. Le taiem marunt. Ceapa o taiem marunt Scurgem tonul, apoi...
Salata de pasta de tonScurgem bine branza de capra intr-o sita. Batem smantana. Punem la rece. Spalam salata, o uscam. Amestecam branza de capra cu...
Salata cu branza de capraFacem un mujdei fin din usturoi. Prajim piureul obtinut in ulei. Sarati si piperati piureul si cand incepe sa se...
Crema de primavaraCuretam si spalam legumele . Se taie ceapa marunt, ardeii fasii subtiri, cartofii cubulete, iar rosiile le tai jumatati....
Peste cu verdeturiCureti puii, ii speli si ii umpli cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatat de pielite si...
Pui surprizaPregatim asa: Speli legumele, le cureti, le tai cubulete si le pui in tigaie la calit pana sunt bine patrunse. Adaugi si...
Portofele cu legume si kaizerBudinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte.
Budinca de creier in pesmetFierbi pieptul de curcan in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin, dupa care scurgi si lasi sa se raceasca. Tai pieptul...
Salata cu piept de curcanUngem carnea cu uleiul de susan, sare si piper. Se incinge bine o tigaie-gratar pe care asezam carnea. O tinem pana se...
Salata cu carne de vitaScufundam o mana de frigarui de lemn in apa fierbinte timp de 20 minute. Amestecam la un loc jumatate din cantitatea de...
Salata cu pui si ridichiPunem la fiert apa impreuna cu otetul, dafinul si piperul. Adaugam fileul in tigaie, lasam sa fiarba si stingem focul. Se...
Aperitiv cu pesteAmestecam puiul si celelalte ingrediente, se asezoneaza cu piper si se lasa la marinat pana la 2 ore Se incinge cuporul. Se...
Salata Caesar de puiIntr-o oala fierbem mazarea impreuna cu ceapa taiata in 4. Separat fierbem si pastele. Taiem somonul lamele. Topim unt intr-o...
Paste cu somonTaiem vinetele cuburi. Le punem intr-o strecuratoare, presaram sare si le lasam 30 de minute pana se scurg de apa. Le...
Vinete cu spanacCuratam cepele de pielite si le taiem in 4. Buchetelele de brocoli le punem la fiert. Tocam cateii de usturoi. Incingm uleiul...
Brocoli cu ciuperciSe pune aluatul intr-o tava pastrand marginile de 1 cm. Se inteapa cu o furculita si se unge cu pasta de rosii. Se da la...
Tarta cu ardei, sunca si branzaPreincalzim cuptorul. Ungem o forma de tarta cu diam. de 20 cm. Tapetam cu aluatul ungand fiecare foaie cu ulei de masline si...
Tarta cu spanacSe prajesc intr-o tigaie non-aderenta ciupercile, usturoiul si ceapa verde timp de 5 minute. Se adauga amestecand praful...
Burgeri de ciuperci si nautSe prajeste ceapa 10 minute pana devine moale apoi se adauga ghimbirul, usturoiul, turmenicul, chimenul si praful curry. Se...
Curry de conopida cu cartofiPreincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina...
Placinta aperitiv cu branzaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa