Taiem carnea de miel in bucati potrivite, o spalam si o lasam sa se scurga de apa. Preparam un sos din3-4 lg de mustar, boia,...
Friptura de mielIntr-un vas inalt termorezistent punem 4 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa taiata mai mare, carnea de miel si...
Miel la cuptorPregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le...
Pasca cu smantanaSe bat albusurile si adaugam treptat zaharul si romul. Cand spuma e tare adaugam pe rand galbenusurile, cacaoa cernuta si...
Prajitura fina cu nuciBatem albusurile spuma, adaugam treptat 300g zahar. Batem energic. Adaugam faina, amidonul si untul topit. Amestecam...
Prajitura cu portocalePuneti intr-un vas la main-marie mierea si untul. Amestecati-le pana cand se topeste untul apoi luam vasul de pe foc. Batem...
Chec cu miereSe amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de...
Prajitura cu nuciUntul si zaharul se freaca spuma si adaugam pe rand zaharul vanilat, ouale batute, romul, coaja si zeama de lamaie. Cand...
Colac de PasteTortul Diplomat este cu siguranta un desert apreciat de fiecare data cand este preparat. Exista nenumarate variatiuni pe tema...
Diplomat cu cafeaOuale si zaharul se freaca bine-bine, adaugam pe rand laptele pana obtinem o compozitie albicioasa si zaharul s-a dizolvat de...
Prajitura cu crema de cafeaCuratam pulpa de pielite, o spalam si o scurgem de apa cu un servet. O impanam din loc in loc cu cativa catei de usturoi si...
Pulpa de miel la cuptor cu usturoiIntr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...
Bors de mielCuratam ciupercile, le spalam si le taiem marunt apoi le amestecam cu verdeata. Ceapa verde se curata, se toaca marunt si se...
Chiftelute de ciuperciPregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca...
Mucenici moldovenestiSe prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun...
Mucenici muntenestiSe alege o cratita mare cat sa incapa carnea. Se incinge uleiul si se adauga ceapa si ghimbirul pana cand se inmoaie. Se pune...
Miel cu cartofi si curmaleSupa se prepara foarte usor mai ales daca aveti prin casa un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu este indicat sa...
Supa salsa servita cu chipsuri tortillaSupa se prepara foarte usor mai ales daca aveti prin casa un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu este indicat sa...
Tortilla chipsSe fierbe supa de legume si se lasa pe foc pt a-si pastra temperatura. Intr-o tigaie incapatoare se toarna o lingura de ulei...
Risotto de postPreincalzim cuptorul la 180 grade. Pregatim legumele. Intr-o tava mare adaugam asa: ardeii iuti si rosii, ceapa rosie si...
Paste postIn prepararea acestei retete sunt 3 etape. Prima etapa consta in pregatirea pane-ului si anume: Mixezi faina, amidonul, apa...
Conopida gustoasaPreincalzim cuptorul la 180 grade. Luam 1 ceapa si o taiem in sferturi apoi o asezam pe o tava impreuna cu rosiile cherry....
Mancarica de fasoleSe iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine. Luam cepele si le taiem...
Miel la cuptorTiramisu reţetă originala Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul...
Tiramisu reţetă originala,cu friscaSe ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta...
Friptura de mielIncalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C. Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si...
Clatite cu dovlecelHribii uscati se inmoaie in 500 ml apa fiarta timp de 20 de minute. Se scot, iar apa ramasa de la ciuperci se adauga in supa...
Risotto cu ciuperci salbatice pui si baconCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa