Spalam orezul si in fierbem incratita cu apa. Se adauga sare si un praf de piper. Se lasa la fiert. Punem margarina dupa ce...
Orez cu rosii si busuiocFierbem cartofii spalati in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot din apa si se lasa la racit. Vinetele se spala si se...
Musaca de vineteSe spala ouale, se fierb in apa cu sare aproximativ 10 minute si dupa se curata de coaja. Se taie se scot galbenusurile cu...
Oua PrimaveraSe curatat spanacul si se spala. Il fierbem apoi il tocam. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si...
Spanac cu untSe curata spanacul se fierbe cinci minute si se toaca marunt. Se pune o lingura de unt impreuna cu smantana si o cana de...
Spanac cu smantanaSe spala spanacul in mai multe ape dupa care se clocoteste 5 min in apa cu sare. Se scoate, se scurge bine si se toaca cu un...
Spanac cu ochiuriOuale intregi se bat foarte bine cu zaharul pudra sau tos in bain marie si la urma se adauga cacaua, nucile macinate, st
Tort de pandispan cu fructeBlatul. Se freaca zaharul pudra cu 3 galbenusuri. Se bat bine 5 min, se adauga migdale pisate si galbenusul urmator pent
Tort de migdale, cu crema de fructeBlatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma....
Tort de alune cu crema de ciocolata pralinataSe amesteca toate componentele de blat si se lasa doua ore la rece. Se pune coca in tava unsa. Se opreste o bucata si se face
Tort de fructe din compotBlatul. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si zeama de lamaie, dupa care se amesteca cu spuma tare de albusuri Å
Tort de lamaie cu glazura de lamaieFoile de blat. Se amesteca componentele de blat in care se include cate putin faina cernuta, pana se face un aluat care se po
Tort cu crema de lamaieUntul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din...
Torturi de migdaleBlatul. Se bat ouale cu zaharul pana curg in forma de panglica, dupa care se adauga faina amestecand usor. Compo
Tort insiropat, cu crema de mandarine si lamaiePentru blat Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m
Tort cu mere din aluat de Linz cu glazuraTaiem cartofii curatati si se pun la fiert taiati cuburi. Telina o taiem dupa ce am curatatat-o si am spalat-o. Ceapa si...
Supa crema de cartofiCuratati guliile si scoateti miezul cu o lingurita. Fierbeti-le apoi in apa cu sare, dar nu de tot. Fierbeti carnea,...
Gulii umpluteSe pun zaharul si fisticul in robotul de bucatarie si se amesteca pana se obtin bucati fine. Se pune iaurtul intr-un bol...
Inghetata de iaurt cu fisticSe freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga rasa, castanele fierte curatate si trecute prin sita, albusurile spum
Tort de castane si ciocolataSe freaca bine untul, galbenusurile si zaharul. Se adauga fajna cat cuprinde. Se intinde compozitia de mai multe ori,
Tort de fragiCu o zi inainte fierbem spaghetele intr-o oala cu apa usor sarata. Le scurgem si le lasam la racit intr-o salatiera adaugand...
Salata de spaghete cu midiiCuratam fasolea. Indepartam capetele si eventualele fire. Intr-o oala punem 2 l de apa si lasam sa clocoteasca. Punem fasolea...
Salata gourmandeIncalzim in prealabil cuptorul. Spalam rosiile, apoi le taiem un capacel deasupra cu ajutorul unui cutit sscutit. Golim cu...
Rosii cu branzaArdeii umpluti cu branza sunt deliciosi. Daca astepti musafiri, le poti oferi ca aperitiv excelent.
Ardei umpluti cu branza sarataSpalam dovleceii apoi le taiem capetele. Ii fierbem intregi in apa cu sare. Ii sfaramam calzi si ii lasam timp de 30 minute...
Dovlecei a la grequeSpalam rosiile, le scurgem si le uscam bine. Taiem fiecare rosie in 4 felii orizontale. Le punem pe o bucata de hartie...
Rosii cu mozzarelaSe curata brocoli si conopida, se spala. Impreuna cu morcovii si fasolea verde se pun la fiert. Dupa ce au fiert aprox. 30...
Mancare cu legumeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzIubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...
Prajitura Duo Chocolat