elizeea - Rețete

Spaghete bologneze
Paste si pizza

Spaghete bologneze

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga...

Spaghete bologneze
Ciorba din carne de curcan cu tarhon
Ciorbe

Ciorba din carne de curcan cu tarhon

Se taie carnea cubulete, se curata ceapa, se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....

Ciorba din carne de curcan cu tarhon
Ciorba din ciolan cu tarhon
Ciorbe

Ciorba din ciolan cu tarhon

Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...

Ciorba din ciolan cu tarhon
Supa de dovleac de copt
Supe de legume

Supa de dovleac de copt

Se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....

Supa de dovleac de copt
Mancare scazuta de mazare
Mancaruri cu legume

Mancare scazuta de mazare

Spalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana...

Mancare scazuta de mazare
Mancare scazuta de varza creata
Mancaruri cu cartofi

Mancare scazuta de varza creata

Varza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget....

Mancare scazuta de varza creata
Paste cu carne
Preparate sarate

Paste cu carne

Piperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...

Paste cu carne
Tortilla de casa
Preparate sarate

Tortilla de casa

Faina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta...

Tortilla de casa
Spaghete cu ton
Paste si pizza

Spaghete cu ton

Prajim usturoiul taiat marunt in uleiul scurs de pe conserva de ton. Adaugam tonul, condimentam, prajim putin. Apoi adaugam...

Spaghete cu ton
Reţetă de preparare a papanaşilor din branza
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor din branza

Reţetă de preparare a papanaşilor. Telemeaua si branza se maruntesc cu furculita, se adauga sare dupa gust, oregano si...

Reţetă de preparare a papanaşilor din branza
Cornuri umplute cu parizer
Preparate dulci

Cornuri umplute cu parizer

Se taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...

Cornuri umplute cu parizer
Cartofi cu oua
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu oua

Curatam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...

Cartofi cu oua
Biftec tartar
Mancaruri cu carne

Biftec tartar

Muschiuletul se marineaza 24 de ore. Se da prin masina de carne de 2 – 3 ori ca sa devina o compozitie pastoasa.

Biftec tartar
Muschiulet in foi de placinta
Mancaruri cu carne

Muschiulet in foi de placinta

Se curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....

Muschiulet in foi de placinta
Supa de fasole uscata cu smantana
Supe de legume

Supa de fasole uscata cu smantana

Fasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in...

Supa de fasole uscata cu smantana
Supa satioasa de linte
Supe de legume

Supa satioasa de linte

Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...

Supa satioasa de linte
Praz umplut cu orez
Aperitive cu legume

Praz umplut cu orez

Se taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...

Praz umplut cu orez
Crema de praz
Aperitive cu legume

Crema de praz

Punem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...

Crema de praz
Tocatura de praz
Mancaruri cu legume

Tocatura de praz

Curatam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de...

Tocatura de praz
Bulete de praz
Mancaruri cu legume

Bulete de praz

Prazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...

Bulete de praz
Rasol de praz
Mancaruri cu legume

Rasol de praz

Se curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...

Rasol de praz
Praz a la grec
Mancaruri cu legume

Praz a la grec

Curatam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...

Praz a la grec
Praz cu cascaval
Mancaruri cu legume

Praz cu cascaval

Radacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...

Praz cu cascaval
Fasole verde scazuta
Mancaruri cu legume

Fasole verde scazuta

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...

Fasole verde scazuta
Budinca de spanac
Mancaruri cu legume

Budinca de spanac

Spanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...

Budinca de spanac
Mancare de spanac cu branza
Mancaruri cu legume

Mancare de spanac cu branza

Curatam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca...

Mancare de spanac cu branza
Salata de spanac cu rosii
Salate de legume

Salata de spanac cu rosii

Spanacul si salata se taie marunt. Se amesteca apoi cu rosiile si ouale, taiate feliute si cu smantana.

Salata de spanac cu rosii
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia