Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga...
Spaghete bolognezeSe taie carnea cubulete, se curata ceapa, se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonSpalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie...
Ciorba din ciolan cu tarhonSe toaca marunt ceapa si se caleste in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere....
Supa de dovleac de coptSpalam mazarea si se fierbe intr-o cantitate dubla de apa, se adauga sarea si usturoiul. Se fierbe aprox. Timp de o ora pana...
Mancare scazuta de mazareVarza creata se spala, se scurge de apa, se indeparteaza coceanul., iar frunzele se feliaza in felii de grosimea unui deget....
Mancare scazuta de varza creataPiperul sechuan si usturoiul taiat marunt se prajeste in ulei, apoi adaugam carnea tocata si restul condimentelor. Se calesc...
Paste cu carneFaina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta...
Tortilla de casaPrajim usturoiul taiat marunt in uleiul scurs de pe conserva de ton. Adaugam tonul, condimentam, prajim putin. Apoi adaugam...
Spaghete cu tonReţetă de preparare a papanaşilor. Telemeaua si branza se maruntesc cu furculita, se adauga sare dupa gust, oregano si...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branzaSe taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...
Cornuri umplute cu parizerCuratam cartofii de coaja, se taie rondele, se sareaza, se prajesc inabusit in ulei, sub capac. Cand cartofii devin moi, se...
Cartofi cu ouaMuschiuletul se marineaza 24 de ore. Se da prin masina de carne de 2 – 3 ori ca sa devina o compozitie pastoasa.
Biftec tartarSe curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....
Muschiulet in foi de placintaFasolea boabe se pune sa se inmoaie in ajun. A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si cu zarzavaturile taiate in patru in...
Supa de fasole uscata cu smantanaLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa satioasa de linteSe taie prazul bucati de 5-6 cm lungime, care se oparesc in apa sarata. Dupa ce s-au racit, se scoate fiecare foaie in parte,...
Praz umplut cu orezPunem bucatile de praz intr-o cratita. Se stoarce deasupra zeama de lamaie, se adauga untul si putina sare, dupa care se...
Crema de prazCuratam prazul de frunze, lasand doar bulbul si o mica parte din tulpina. Se spala si se taie bucati, care se oparesc timp de...
Tocatura de prazPrazul se curata, se fierbe si se toaca (nu prea marunt). Separat, se prepara un aluat din oua, faina, lapte si sare. Se...
Bulete de prazSe curata prazul, se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Apoi se strecoara si se asaza intr-o salatiera. Separat, se...
Rasol de prazCuratam si spalam bine prazul de tulpina si frunze. Se taie bulbul bucati de 6-8 cm lungime, care se oparesc timp de cateva...
Praz a la grecRadacinile de praz se spala si se taie bucati, se fierb in apa clocotita, cu sare, dupa care se strecoara si se asaza intr-un...
Praz cu cascavalFasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare...
Fasole verde scazutaSpanacul se curata, se spala si se opareste, dupa care se toaca marunt. Se adauga untul, faina, smantana si se potriveste de...
Budinca de spanacCuratam, spalam si oparim spanacul in apa clocotita, lasandu-se pe foc circa doua minute. Il strecuram si apoi se toaca...
Mancare de spanac cu branzaSpanacul si salata se taie marunt. Se amesteca apoi cu rosiile si ouale, taiate feliute si cu smantana.
Salata de spanac cu rosiiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci