Batem untul, zaharul si galbenusurile, amestecam faina cu cacao, migdalele si praful de copt. Le amestecam. Turnam aluatul...
Tort cu prune si cocosTurnam faina intr-un vas adanc, adaugam bicarbonatul de sodiu si sfaramam untul. Adaugam zaharul pudra, ouale batute, otetul...
Prajitura MarlenkaUngem cu unt si presaram cu faina o forma de tort. Amestecam bine ingredientele pentru aluat, intindem 1/3 din el la forma...
Tort de branzaSfaramam margarina cu faina si cu restul ingredientelor si le framantam. Impartim aluatul in 2 parti. Prima parte o intindem...
Placinta cu macBatem spuma albusurile cu zaharul si adaugam nuca maruntita si prajita, faina, si coacem aluatul intr-o tava unsa. Fierbem la...
Prajitura ReginaAmestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si...
Tortul pompieruluiBatem spuma ouale cu zaharul si adaugam smantana. Amestecam faina integrala cu faina alba, adaugam praful de copt si...
Painea episcopuluiPentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase,...
Clatite cu cascavalMacaroanele se fierb ca de obicei in apa sarata, se strcoara si se scurg. Se desarta apoi intr-un vas termorezistent uns cu...
Macaroane cu cascavalCeapa taiata marunt se prajeste in jumatate din cantitatea de unt cu sunca taiata cubulete pana devine auriu maronie. Taiteii...
Taitei cu sunca a la PragaAmestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati...
Feli de punch cu castanePreparam aluatul, il impartim in 5 parti egale si taiem fiecare parte in 15 bucati. Captusim formele de cosulete cu aluat...
Cosulete cu fructeFramantam bine biscuitii macinati cu 20 dkg zahar pudra, zaharul vanilat, cacao, aroma de rom si laptele. Presaram zahar...
Ciuperci dulciPreparam un piscot din ingredientele pentru aluat, il turnam intr-o forma de coronita cu diametru de 28 de cm si il coacem....
Coroana FrankfurtCuratam merele, le scoatem samburii si le taiem cubulete, de marimea unei nuci. Topim untul in ulei si calim in el ceapa...
Supa crema cu cascaval marmoratCubul pentru supa se pune intr-un litru si jumatate de apa sa se incalzeasca si daca apa este deja calduta, adaugati...
Supa de mazare cu cascavalRosiile se spala, se curata si se taie marunt si impreuna cu ceapa intreaga si frunzele de telina se pun la fiert in apa...
Supa de rosiiCalim in ulei ceapa taiata marunt. Luam deoparte de pe aragaz, presaram boiaua de ardei, amestecam bine si dupa ce punem...
Supa de vitaIn apa rece se pun visinele spalate si fara samburi, zaharul, vanilia, sarea si cuisoarele, care se fierb. Dupa ce au fiert,...
Supa de fructeCeapa uscata, ceapa verde si usturoiul se curata, ceapa uscata si usturoiul se toaca marunt, iar ceapa verde se taie...
Supa crema de ceapaFaina se freaca cu margarina, se adauga doua galbenusuri, rom, sare si atata smantana cat sa se obtina un aluat elastic. Se...
Placinta cu suncaPastele se fierb in apa sarata in care se adauga ulei, curcuma, se strecoara si se scurg. Ceapa taiata marunt se prajeste in...
Paste cu cascaval si verdeturiFierbem de , le si zaharul. Amestecam galbenusurile, zaharul pudra cu putina apa. Batem spuma albusurile si adaugam...
Prajitura cu spuma si afineBatem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam 1 dl de ulei, 1 dl de apa calda, praful de copt, faina si albusurile de...
Cozonac la metruPunem la fiert 7 dl de lapte, intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele ramas,...
Racoritoare de caiseInmuiem stafidele in vin cu o zi inainte. A doua zi le strecuram si amestecam frisca cu vinul si cu zaharul pudra pana devine...
Crema TokajiPunem ingredietele intr-un vas si le amestecam cu mixerul. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina....
Prajitura cu ciocolata JuditCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci