elizeea - Rețete

Cocktail cu sirop de cocos
Cocktail-uri

Cocktail cu sirop de cocos

Ingredientele de baza se pun in blender impreuna cu gheata si se amesteca pana devin foarte fine .. Turnam bautura in pahare...

Cocktail cu sirop de cocos
Cocktail cu pepene galben
Cocktail-uri

Cocktail cu pepene galben

Ingredientele de baza se pun in blender impreuna cu gheata si se amesteca pana devin foarte fine .. Turnam bautura in pahare...

Cocktail cu pepene galben
Coctail Virgin Mary
Cocktail-uri

Coctail Virgin Mary

Punem gheata in paharul musafirului si turnam zeama de lamaie, asezonam cu condimentele prscrise, dupa gust, apoi diluam cu...

Coctail Virgin Mary
Cockatil de fructe exotice
Cocktail-uri

Cockatil de fructe exotice

Ingredientele impreuna cu gheata se scutura foarte bine in shaker si strecuram in pahare racite de tip uragan , peste cuburi...

Cockatil de fructe exotice
Virgin Banana Shake
Cocktail-uri

Virgin Banana Shake

Ingredientele de baza se pun in blender impreuna cu gheata si se amesteca pana devin foarte fine .. Turnam bautura in pahare...

Virgin Banana Shake
Carne de vanat cu prune
Mancaruri cu carne

Carne de vanat cu prune

Turnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si...

Carne de vanat cu prune
Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
Supe de carne

Ciorba ardeleneasca cu carne de vita

Taiem cubulete carnea si o fierbem in apa. Pregatim ingredientele: ceapa rosie o taiem marunt, morcovii, telina si cartofii...

Ciorba ardeleneasca cu carne de vita
Mancare de fasole uscata
Mancaruri cu legume

Mancare de fasole uscata

350 grame fasole tarcata se alege cu o sera inainte, se spala bine si se pune la inmuiat intr-un vas emailat, intr-un litru...

Mancare de fasole uscata
Mancare de linte
Mancaruri cu legume

Mancare de linte

Inainte de a pune la fiert cu cateva ore, spalam intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame linte curatata, o punem intr-un vas...

Mancare de linte
Mancare de mazare uscata
Mancaruri cu legume

Mancare de mazare uscata

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas...

Mancare de mazare uscata
Taitei cu branza
Paste si pizza

Taitei cu branza

500 grame jumari pregatite din cuburi de soia, cu deosebirea ca inaite de prajire, cuburile inmuiate de soia se taie in 3-4...

Taitei cu branza
Taitei cu mac
Preparate dulci

Taitei cu mac

Se fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...

Taitei cu mac
Piept de pui prajit
Mancaruri cu carne

Piept de pui prajit

Dezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...

Piept de pui prajit
Sarmale Bavaria
Mancaruri cu carne

Sarmale Bavaria

Taiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...

Sarmale Bavaria
Tocana de carne de vanat cu mere
Mancaruri cu carne

Tocana de carne de vanat cu mere

Feliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...

Tocana de carne de vanat cu mere
Gulas
Mancaruri cu carne

Gulas

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...

Gulas
Supa de carne de la Harghita
Supe de carne

Supa de carne de la Harghita

Prajim ceapa in untura, adaugam carnea taiata cuburi si legumele taiate fasii subtiri si prajim putin. Turnam apa si fierbem...

Supa de carne de la Harghita
Cartofi cu varza
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu varza

Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura si presaram condimetele de ardei. Adaugam varza acra spalata si o fierbem pana...

Cartofi cu varza
Pulpa de gasca beata
Mancaruri cu carne

Pulpa de gasca beata

Taiem ingredientele cubulete. Legam condimentele intr-un saculet de condimente, le punem in vinul rosu, adaugam jumatate de...

Pulpa de gasca beata
Cotlet umplut in mod maghiar
Mancaruri cu carne

Cotlet umplut in mod maghiar

Crestam cotletul cu un cutit ascutit, cu miscari din dreapta spre stanga adancim crestaturile. Taiem ceafa de porc si slanina...

Cotlet umplut in mod maghiar
Ciorba cu costita
Supe de carne

Ciorba cu costita

Curatam legumele si le taiem in patratele de 1 cm. Le punem pe foc in putin ulei, adaugam sarea, presaram cu faina, prajim...

Ciorba cu costita
Supa macelarului
Supe de carne

Supa macelarului

Punem la fiert o oala cu apa, adaugam delicatul, sarea, ardeiul verde si restul legumelor. Curatam si taiem in fasii subtiri...

Supa macelarului
Supa banateana cu galuste (caserola)
Supe de legume

Supa banateana cu galuste (caserola)

Macinam carnea si o amestecam cu cartofii curatati si razuiti cruzi. Adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de...

Supa banateana cu galuste (caserola)
Placinte simple
Preparate sarate

Placinte simple

Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu, le framantam cu restul ingredientelor pana obtinem un aluat usor de intins. Il...

Placinte simple
Cartofi cu ou
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu ou

Prajim ceapa si adaugam cartofii. Condimentam cu sare si piper. Turnam deasupra ouale si coacem amestecul. Razuim cascaval...

Cartofi cu ou
Chiftele de peste cu dovleac
Mancaruri cu peste

Chiftele de peste cu dovleac

Amestecam carnea macinata cu dovleacul razuit si pisat, ouale, pesmetul, sarea si piperul. Din amestecul framantat bine...

Chiftele de peste cu dovleac
Amestec de legume cu dovleac
Mancaruri cu legume

Amestec de legume cu dovleac

Curatam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...

Amestec de legume cu dovleac
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide