Pastele se fierb in apa sarat. Se asaza in salatiera, se amesteca cu o lingura de ulei. Varza se taie fasii subtiri. Morcovii...
Salata chinezeasca cu pasteFierbem la o cantitate de tarhon o cantitate dubla de apa. Tarhonul se prajeste pana devine galben-auriu. Adaugam putina...
Sos gros de tarhonReţetă de preparare a papanaşilor. Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajitiCiupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste...
Tofu prajitReţetă de preparare a papanaşilor. Fierbem cartofii in coaja, apoi decojim si ii sfaramam. Amestecam untul, galbenusurile...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascavalCartofii se spala, se taie in jumatati pe lungime, si se pun intr-o tava unsa cu unt cu partea taiata in sus. Partea taiata...
Cartofi prajiti cu chimionDrojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare,...
Gogosi (aluat dospit)Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se...
Piure de cartofiCartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza. In apa (20 ml) pusa la fiert, se pune unt si faina, se amesteca pe flacara...
Gogosele de cartofiFeliem ½ kg banane si le punem, cu zahar, intr-un strat, pe fundul unui vas emailat, dupa 3 zile le pasam printr-o sita,...
Lichior de bananeFasolea cu teaca galbena spalata si taiata in bucati de aprox. 1 cm se fierbe in apa cu putina sare. Impreuna cu cartofii noi...
Tocanita de fasole verdeOuale fierte se curata, se taie jumatati, galbenusurile se pun separate intr-un castron. Galbenusurile se amesteca cu...
Oua umpluteCartofii se taie in felii si se prajesc aprox. 15 minute in ulei fierbinte. Morcovii se fierb intr-o jumatate litru de apa...
Garnitura verde cu friscaCartofii se curata, se taie cubulete, apoi se aseaza intr-un vas termo-rezistent uns cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul...
Cartofi cu slanina la cuptorFramantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...
Prajitura cu branza si cacaoCeapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se...
Rizotto cu sofranDovleceii se spala bine si se taie cu coaja cu tot in bucati de 3 - 4 cm, apoi se taie felii. Se pun in unt, se presara...
Zucchini cu rozmarinVasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu...
Orez cu legume a la ProvenceSe curata cartofii, se spala, se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se pune ulei intr-o cratita in care...
Cartofi cu patrunjelOrezul se alege si se spala bine. Ceapa taiata marunt se caleste sa fie sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se...
Orez calitCartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca...
Cartofi copti cu mustarOrezul se prajeste in ulei, se condimenteaza cu sare, curry, ceapa intreaga si stafidele. Se stinge cu 80 ml apa, se amesteca...
Orez cu stafide si curryOparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara....
Baclava delicioasaBatem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de...
Tort picior de gascaPreparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...
Patrat cu branzaAmestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem...
Prajitura fina cu branzaFramantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este...
Cremes KievCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci