elizeea - Rețete

Salata chinezeasca cu paste
Salate reci

Salata chinezeasca cu paste

Pastele se fierb in apa sarat. Se asaza in salatiera, se amesteca cu o lingura de ulei. Varza se taie fasii subtiri. Morcovii...

Salata chinezeasca cu paste
Sos gros de tarhon
Sosuri cu legume

Sos gros de tarhon

Fierbem la o cantitate de tarhon o cantitate dubla de apa. Tarhonul se prajeste pana devine galben-auriu. Adaugam putina...

Sos gros de tarhon
Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajiti
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajiti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Chiflele se taie in cubulete de marimea zaharului cubic, se pun intr-un castron. Se...

Reţetă de preparare a papanaşilor de pesmet prajiti
Tofu prajit
Aperitive cu branza

Tofu prajit

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste...

Tofu prajit
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascaval
Aperitive cu branza

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascaval

Reţetă de preparare a papanaşilor. Fierbem cartofii in coaja, apoi decojim si ii sfaramam. Amestecam untul, galbenusurile...

Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti cu cascaval
Cartofi prajiti cu chimion
Mancaruri cu cartofi

Cartofi prajiti cu chimion

Cartofii se spala, se taie in jumatati pe lungime, si se pun intr-o tava unsa cu unt cu partea taiata in sus. Partea taiata...

Cartofi prajiti cu chimion
Gogosi (aluat dospit)
Prajituri

Gogosi (aluat dospit)

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se amesteca cu sare,...

Gogosi (aluat dospit)
Piure de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Piure de cartofi

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati mici, se pun la fiert in apa sarata rece. Se foloseste o oala mai mare si se...

Piure de cartofi
Gogosele de cartofi
Prajituri

Gogosele de cartofi

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza. In apa (20 ml) pusa la fiert, se pune unt si faina, se amesteca pe flacara...

Gogosele de cartofi
Lichior de banane
Lichioruri

Lichior de banane

Feliem ½ kg banane si le punem, cu zahar, intr-un strat, pe fundul unui vas emailat, dupa 3 zile le pasam printr-o sita,...

Lichior de banane
Tocanita de fasole verde
Mancaruri cu legume

Tocanita de fasole verde

Fasolea cu teaca galbena spalata si taiata in bucati de aprox. 1 cm se fierbe in apa cu putina sare. Impreuna cu cartofii noi...

Tocanita de fasole verde
Oua umplute
Aperitive cu oua

Oua umplute

Ouale fierte se curata, se taie jumatati, galbenusurile se pun separate intr-un castron. Galbenusurile se amesteca cu...

Oua umplute
Garnitura verde cu frisca
Mancaruri cu legume

Garnitura verde cu frisca

Cartofii se taie in felii si se prajesc aprox. 15 minute in ulei fierbinte. Morcovii se fierb intr-o jumatate litru de apa...

Garnitura verde cu frisca
Cartofi cu slanina la cuptor
Mancaruri cu legume

Cartofi cu slanina la cuptor

Cartofii se curata, se taie cubulete, apoi se aseaza intr-un vas termo-rezistent uns cu ulei. Condimentam, adaugam usturoiul...

Cartofi cu slanina la cuptor
Prajitura cu branza si cacao
Prajituri

Prajitura cu branza si cacao

Framantam aluatul si il impartim in doua. Jumatate din aluat il razuim si turnam deasupra lui umplutura. Apoi razuim si...

Prajitura cu branza si cacao
Rizotto cu sofran
Mancaruri cu orez

Rizotto cu sofran

Ceapa tocata marunt se caleste, se adauga si usturoiul pisat, apoi orezul care se caleste pana devine sticlos. Se...

Rizotto cu sofran
Zucchini cu rozmarin
Mancaruri cu legume

Zucchini cu rozmarin

Dovleceii se spala bine si se taie cu coaja cu tot in bucati de 3 - 4 cm, apoi se taie felii. Se pun in unt, se presara...

Zucchini cu rozmarin
Orez cu legume a la Provence
Mancaruri cu legume

Orez cu legume a la Provence

Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu...

Orez cu legume a la Provence
Cartofi cu patrunjel
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu patrunjel

Se curata cartofii, se spala, se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se pune ulei intr-o cratita in care...

Cartofi cu patrunjel
Orez calit
Mancaruri cu orez

Orez calit

Orezul se alege si se spala bine. Ceapa taiata marunt se caleste sa fie sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste putin. Se...

Orez calit
Cartofi copti cu mustar
Mancaruri cu cartofi

Cartofi copti cu mustar

Cartofii se spala cu grija, se freaca, se sterg sa fie uscati, se taie in doua si suprafata neteda se cresteaza adanc, ca...

Cartofi copti cu mustar
Orez cu stafide si curry
Mancaruri cu orez

Orez cu stafide si curry

Orezul se prajeste in ulei, se condimenteaza cu sare, curry, ceapa intreaga si stafidele. Se stinge cu 80 ml apa, se amesteca...

Orez cu stafide si curry
Baclava delicioasa
Prajituri

Baclava delicioasa

Oparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara....

Baclava delicioasa
Tort picior de gasca
Torturi

Tort picior de gasca

Batem spuma untul, cacao si ouale si adaugam zaharul pudra, laptele, faina si praful de copt. Ungem cu unt o forma rotunda de...

Tort picior de gasca
Patrat cu branza
Prajituri

Patrat cu branza

Preparam piscotul in mod obisnuit intr-o tava de marime medie, il coacem si il lasam sa se raceasca, il taiem in doua felii...

Patrat cu branza
Prajitura fina cu branza
Prajituri

Prajitura fina cu branza

Amestecam zaharul cu galbenusurile si adaugam albusurile batute spuma, alunele macinate, praful de cacao si faina. Coacem...

Prajitura fina cu branza
Cremes Kiev
Prajituri

Cremes Kiev

Framantam faina, zaharul, margarina, praful de copt, 4 galbenusuri si lingura de smantana (poate fi si mai multa daca este...

Cremes Kiev
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide