Batem spuma 10 albusuri si 10 linguri de zahar pudra. Amestecam 10 galbenusuri, 7 linguri de faina, 3 linguri de praf de...
Felie hulalaInmuiem drojdia in lapte, adaugam ouale, faina, zaharul si untura. Framantam aluatul si il intindem. Formam cornulete umplute...
Cornulete alpineAmestecam faina cu praful de copt, zaharul pudra si sfaramam margarina. Framantam amestecul cu galbenusurile si smantana....
Felii cu macBatem spuma 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar pudra. Adaugam 1 plic de de , putin praf de copt si spuma albusurilor batuta...
Prajitura OrfanulPentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile...
Tort cu ciocolataFramantam faina, untul, drojdia, galbenusul, 2 linguri de zahar si 1-2 linguri de smantana. Intindem aluatul obtinut si il...
Prajitura cu visine si smantanaPentru ruloul de piscot batem spuma albusurile. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adugam spuma de albusuri, faina...
Tort cu branza pentru ziua mameiFierbem la abur zaharul pudra, mierea, ouale, margarina si praful de cacao, adaugam faina si bicarbonatul de sodiu. Amestecam...
Felie cu cocos si miereStoarcem lamaia in prima faza. Morcovii se dau pe razatoare si se pun intr-o salatiera. Se curata portocala (indepartandu-se...
Morcovi rasi cu fructeMorcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un...
Morcovi cu unt si smantanaCeapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apa si se lasa sa fiarba...
Ceapa gratinata800 grame de morcov curatat si o radacina de telina le taiem cubulete si le calim in putin unt, amestecand continuu, timp de...
Supa crema de morcoviCartofii curatati si spalati se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare, impreuna cu ceapa...
Supa de cartofi ungureascaPregatim un rantas din faina si unt. Cand devine maroniu, adaugam o lingurita de chimion intreg si lasam pana se rumenese...
Supa cu rantasSpalam carnea si osul, iar carnea o taiem in 3-4 bucati. Ceapa si usturoiul le curatam, ardeiul iute il spalam, iar piperul...
Supa de vitaTaiem maruntse taie bucati mici, se spala si se fierbe in sos alb (se dizolva faina in rece, turnand le putin cate putin si...
Praz la cuptorAlegem fire de praz mai groase, care se taie bucati de 2 cm lungime. Se scoate miezul, pastrandu-se foile din exterior, care...
Praz umplut cu orez si carneMorcovii se curata, se spala, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun intr-o cratita cu apa, cat sa-i acopere. Se...
Morcovi dieteticiSe dau pe razatoare morcovii si varza si se fierb in apa clocotita. Se adauga grisul si se mai lasa sa fiarba cateva minute....
Chiftele vegetarieneMorcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in atata apa, cat sa ii acopere. Se adauga untul si putina sare. Cand...
Sote de morcoviPastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se...
Paste cu sunca si conopida gratinataSpaghetele se fierb si se strecoara. Taiem fasolea in bucati marunte, crenvursti si ciupercile in felii subtiri, ceapa in...
Spaghete cu friscaTaiem boabele de strugure in doua si se scot samburii. Jumatate din cas se pune pe blatul de pizza. Se pun strugurii si se...
Pizza cu struguriFierbem taiteii in apa sarata si ii strecuram bine. Intre timp, clatim bine sardinele in apa calduta, le strecuram si le...
Taitei cu unt de sardinelaSe taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se...
Paste cu dovleac de coptSe preincalzeste cuptorul la 200°C. La de cascaval se adauga salata sau amestec de condimente de peste. Ceapa se taie...
Pizza de StrasbourgPastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Se prepara tocanita: ceapa marunt taiata se caleste in ulei de...
Spaghete cu tocanita de ciuperci si vineteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci