Se taie o rata tanara, pastrand tot sangele care se scurge. Se cuarata bine, se spala, se sareaza; se taie gatul si varful...
Rata umpluta la frigareSe rumenesc intr-o cratita felii de costita afumata, impreuna cu vreo 15 fire de arpagic sau ceapa. Se scot acestea si se...
Boboc de rata cu mazare verdeSe iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau...
Ostropel de rataCa orice mancare servita rece, se prepara cu untdelemn. Se rumenesc bucatile de carne. Se parat, se rumenesc cepele taiate...
Mancare de rata rece, cu maslineRata cu varza este o mancare cu sos, pe cand rata pe varza este o friptura cu garnitura pe varza, tot atat de bine cum poate...
Boboc de rata pe varzaO rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane,...
Rata umpluta cu mereSe caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumaturaSe spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se...
Urechi de porc sarateSe taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si...
Porc cu usturoiCarnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si...
CaltabosiSe taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei, condimentandu-se cu sare si piper. Se adauga o jumatate cana de apa, 5...
Friptura de porc inabusitaSe spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...
Tocanita ungureascaOuale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand...
Oua scotieneCarnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se...
Piftie de porcSe ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora....
Friptura de porc la cuptorAtat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore...
Friptura de porc marinataPentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usca...
Cordon Bleu1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile...
Ciocanele la tava cu cartofiSe spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare...
TobaSe da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si...
Carnati preparati in casaSe taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se...
Carnati de ficat de porc (lebervust)Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...
Toba de casaSe spala bine creierul si se imparte in bucatele. Se taie cepele felii subtiri si se calesc la foc potrivit cu uleiul. Cand...
CreierasSe amesteca toate condimentele, se freaca pieptul cu ele si se lasa peste noapte la marinat. Uleiul se infierbanta in vasul...
Cubulete de pui marinateSe rade marul. Se curata si se toaca ceapa. Se piseaza fructele de ienupar. Baconul se taie cubulete, care se prajesc in...
Rulada de porc cu varzaSe spala carnea, se sterge, se sareaza si se pipereaza. Pulpa de la 1/2 de avocado se zdrobeste cu furculita si se sareaza...
Rulada de curcan cu ananasSe portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca)...
Mancarica de pui cu tarhon si rosiiSe tine puiul la microunde pina e gata. Intr-un vas uns cu unt se asaza un strat de broccoli, se pune deasupra puiul si se...
Pui DivanSe incinge uleiul intr-un vas. Se caleste carnea de pui pina isi schimba culoarea. Se scoate carnea si se pun legumele, care...
Pui cu orez si legumeSe amesteca intr-un vas carnea, oul, piinea, 1/4 cana apa, sare si piper. Se formeaza mingiute care se prajesc rapid. Se...
Crochete StroganoffSe incinge ulei intr-un vas. Se trec bucatile de pui prin faina si se prajesc 15 minute. Se adauga restul ingredientelor si...
Pui rapidPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarSe incinge cuptorul. Intr-un vas uns se asaza doua lipii. Se pune mazarea, cuburile de carne de pui, calite usor cu chimen si...
Quesadillas rapidaSe curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie,...
Patlican MusakkaCeapa, ardeii si gogosarii se taie marunt, se calesc in ulei, se pune carnea de pui transata, se da un clocot, se adauga apa...
Ciulama de pui cu legumeSe fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se...
Coltunasi cu carne de vaca din BucovinaSe ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si...
Pui la sticlaSe prajesc hamburgerii si ceapa. Se scurg de ulei, se adauga varza si se lasa la foc. Se taie aluatul felii si se ruleaza...
RunzaSaltimboca Alla Romana este o mancare italiana specifica Romei. Pentru aceasta reteta italiana aveti nevoie de carne de vita...
Saltimboca Alla RomanaSosul: Se calesc in uleimorcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul...
BrocioloneSe pune carnea cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecind. Se adauga apa si se lasa pe foc...
Ragout BolognaCarnea, curatata de pielite si tendoane, se da de doua ori prin masina de tocat (a doua oara si cu paine, muiata in lapte)....
Chiftelute de pasareSe curata si se spala purcelul punind apoi in el umplutura: se fierb maruntaiele (fcatul, inima si plaminii); in apa in...
Purcel umplutSe incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de...
Piept de pui in stil ItalianSe prajeste intr-o tigaie carnea cu 100 gr. unt. Se da deoparte si se adauga orezul, busuiocul taiat marunt, un ou intreg si...
Sarmale grecestiCarnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate,...
Sote de miel cu ciuperci si sos indianSe spala inima, se curata de zgirciuri, se taie felii in lung, se pune intr-o cratita cu untul si cepele taiate marunt, se...
Inima de vitel cu smintina si sote de legumeIntr-o tigaie incinsa cu ulei se aranjeaza un strat nu prea gros de carne (se acopera doar fundul tigaii), deasupra se asaza...
Cartofi franceziSe curata puii, se spala si se sareaza. Se dau la cuptor si se ung din cind in cind cu unt. Cind sint aproape gata, nu se mai...
Pui la tavaCarnea se taie in bucati nu prea groase, sa se patrunda mai repede in interior, sau se fasoneaza in bucati mai lungi, care se...
Friptura de porcCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAm facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficatei