Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porcCarnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptorSe taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mereRata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu...
Rata/Pui la cuptorSe taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura,...
Sarmale din OrmansagSpeli si cureti foarte bine ciocanelele de pui, apoi le asezi intr-o tava cu putin ulei, apa, vin, sare, piper si delikat si...
Ciocanele de pui cu garnitura de orez si sos de rosiiPieptul de pui se taie cuburi, cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare si un pic de ulei, ciupercile se taie...
Pollo ParisiannoSe alege o bucata de pulpa sau alta carne macra, cam de 1 1/2 - 2 kg. O bucata mai mica s-ar usca inainte de a fi bine...
Boeuf a la ModeSe alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in...
TocanaSe aleg cateva cotlete mai groase, se sareaza si se frig intr-o tigaie. Deoparte se fierb pe jumatate 150 g de macaroane...
Friptura de vitel cu macaroaneBucatile de pui, spalate si sterse se sareaza si se rumenesc, in unt sau untura. Se curata gutuile, se taie in sfertur, se...
Pui cu gutuiSe da prin masina de tocat 1/2 kg. de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o...
Perisoare cu smantanaSe spala antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa gust. Se impatureste fiecare antricot in...
Antricot de vitel in staniolSe curata 2-3 rinichi de vitel, se taie felii de 5-6 milimetri. Se infierbanta o lingura de untura. Se usuca bine rinichii cu...
Rinichi prajitiPieptul de pui se taie fasii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu usturoiul si cand devin...
Pui cu smantanaFicatul se prajeste intreg in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit. In acelasi ulei se caleste ceapa taiata pestisori...
Caved catzutzSe pune pieptul de pui dezosat si taiat cubulete sa stea 30 de minute la macerat in zeama de la lamaie si portocala, apoi se...
Pui marocanSe curata cartofii, se taie "pai" si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe...
Shaorma de casaCeapa, ginger-ul si sarea se calesc in ulei timp de 10 min. Se adauga puiul portionat si se amesteca 5 min, dupa care se...
Pui marocan cu ananasSe taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa. Se...
Tajina marocana cu gutui caramelizateSe taie carnea feliute subtiri. Intr-o tigaie mare se pune uleiul, amestecul de condimente si catelul de usturoi pisat iar...
Pui cu ciuperciSe tai puiul in bucati, se rumeneste intr-o tigaie cu putina untura. Se trag deoparte in untura 2 cepe rase, se adauga un...
Papricas de puiFicateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau vegeta + 5...
Ficatei cu usturoiSe curata ficatul, se taie in felii de grosimea degetului, iar fiecare felie in patrate de 3 cm. Se da putin piper. Se...
Frigarui de ficatSe spala pulpele de pui, se condimenteaza cu barbeq pt. friptura de pui si se lasa in asteptare. Ciupercile se calesc...
Pulpa de pui umpluta cu ciuperciIntr-un vas cu peretii putin mai inalti (Dutch oven), se incinge uleiul. Se adaga ceapa tocata marunt si se caleste pina este...
Ciulama de puiSe taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca...
Gulas de manzat cu galusteSe spala carnea, se condimenteaza dupa preferinta si se prajeste in ulei incins. Dupa ce se intoarce, se asaza pe fiecare...
Friptura de porcPuiul spalat si curatat se taie bucati. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, se adauga boia si piper dupa gust. Se...
Papricas de pui cu nokedliIntr-o tigaie se incinge uleiul si apoi se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pina devine auriu pe din afara. Se iau...
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei muratiMincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de...
Rulada din piept de curcanIntr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga...
Pui cu sos de vin si gogosari murati la cuptorMai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul( 1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti,...
Fajitas (mincare mexicana)Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o...
Mincare chinezeascaSe alege o bucata de carne macra de vaca de sub coasta de un kg. Se curata de pielite, se bate cu ciocanul de lemn, se da cu...
Friptura vanatoreascaSe pun macaroanele la fiert cu putina sare, intre timp se spala carnea si se pune intr-o cratita cu putin ulei, se lasa putin...
Pasta cu puiSe alege o bucata de carne de vitel de la piept. Se scot coastele cu grija, ca sa nu se ffarme carnea, tragandu-le pe rand pe...
Piept de vitel umplutSe alege o pulpa, se da cu sare, se tine o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Se sterge bine cu o carpa, se pune...
Pulpa de vitel la tavaTochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai...
Tochitura macelareasca MiacoriBABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din...
Babic de BuzauSe taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2...
Rulada de cotlet cu pasta de miciSe taie carnea in bucatele, se prajeste in ulei incins, se adauga ceapa taiata felii destul de mari, la fel si morcovul. Se...
KalopsSe scot oasele de pe pui. Se taie puiul in bucati mici si se aseaza pe o tava unsa bine. Se taie baconul in bucati mici si se...
Flygande Jakob (Jakob zburatorul)Puiul se spala, se freaca cu foarte putina sare, se pune intr-o tava cu apa o foaie de dafin si putin ulei la cuptorul incins...
Pui a la NickSe taie carnea julien, se soteaza impreuna cu ceapa pana se inmoaie. Se amesteca restul de ingrediente si se adauga peste...
Muschi StroganoffSe combina toate ingredientele de mai sus si pe urma se aseaza intr-o tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune in...
Friptura de pui cu legumeSe taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi...
Pui cu aluneCeapa se taie pestisori si se caleste in ulei impreuna cu ardei iute din care am taiat cam 10 felii. Dupa un minut de calire...
Piept de pui cu nectarine1. Se incepe cu sosul: Se amesteca zaharul, balsamico, maizena si sucul de rosii intr-o cratita. Se da in fiert,...
Mincare dulce - acrisoaraSe bate muschiuletul de vitel ca pentru snitel, se da putin prin faina de griu si se pune la prajit in unt. Se prajeste pe...
Muschi de vitel in sos gorgonzolaPiure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga...
Cottage pieFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarDaca va doriti un gem sanatos puteti incerca aceasta varianta cu orice fructe. Desigur puteti mari cantitatea de zahar dupa...
Gem de merisoare si chiaDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata