Aperitivele cu marar au un gust deosebit. Pentru prepararea pastei de urda cu marar si unt avem nevoie de cateva ingrediente...
Urda cu marar si untBudinca cu brinza de vaca este o mancare delicioasa. Reteta este usor de preparat.
Budinca de brinza de vacaSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pina cind incepe sa fiarba. Se ia...
Sufleu de smintinaPentru sandvisuri se intrebuinteaza o piine speciala care se cumpara din comert, o franzela care sa se poata taia felii...
Sandvisuri cu suncaSe fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a...
Creier in aspicSe pune smintina sa clocoteasca si se pun feliile de rosii taiate rotund, se mai lasa putin si peste fiecare felie se sparge...
Ochiuri pe rosii cu smintinaSe curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...
Pasta de cartofi cu maionezaSe curata ridichile de radacina si de frunze, se spala, se scobesc la virf, nu la partea cu frunze, pentru ca fiind mai lata...
Ridichi umpluteDaca vrei sa oferi familiei tale o mancare delicioasa, pregateste budinca de brinza de vaca si smintina. Aceasta reteta este...
Budinca de brinza de vaca si smintinaBudinca cu brinza de vaca este foarte delicioasa. Aceasta reteta este usor de preparat.
Budinca cu brinza de vacaBucatele mici de creier se prajesc in putin ulei cu ceapa tocata marunt. Se adauga sare, piper si se freaca bine. Se ung...
Tartine cu creierSe topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se taie bagheta felii si se da prin crema...
Chnoblibrot (Piine cu usturoi)Se desareaza cca 1 ora in apa hamsiii, apoi se curata. Se taie salatele, ridichile, rosiile, patrunjelul. Se amesteca pestele...
Salata cu brinza si pesteOuale fierte tari se pregatesc pentru umplut. Umplutura se prepara din galbenusul amestecat cu ceapa inabusita, sare, piper,...
Oua umplute cu sos de rosiiDaca vrei sa mananci un sandvici gustos, pregateste o bagheta umpluta cu carne si branza. Aceasta reteta este delicioasa.
Bagheta umpluta cu carne si branzaMaruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau...
Drob de miel cu verdeataSe prepara un aluat fraged din faina, grasime si ou. Se intinde o foaie ca de taitei, iar la mijloc se pune compozitia...
Drob de miel in foaieSe scobesc rosiile si se pune sare peste ele. Se umplu cu ouale fierte si tocate impreuna cu albusul, amestecate cu cascaval...
Oua in rosiiRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa sa se scurga. Intr-un castronas se freaca bine untul cu sarea. Se adauga...
Rosii umplute cu tonSe amesteca pesmetul cu brinza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper...
Sufleu de brinzaFicatul se spala, se curata de pielita si de canalele biliare si se taie bucatele mici. De asemenea morcovul, patrunjelul si...
Pateu de ficatDaca iti place sa mananci aperitive, pregateste budinca fiarta din brinza de vaca. Aceasta reteta este foarte gustoasa.
Budinca fiarta din brinza de vacaIn grasimea incinsa se pun ouale batute cu sare si amestecate in ultimul moment cu ciupercile inabusite si bine fierte in unt
Jumari cu ciuperciSe fierb ouale tari si se pregatesc pentru umplut. Se prajeste inabusit ficatul fara sa se usuce si se trece prin sita sau se...
Oua umplute cu ficatSe lasa creierul sa stea in apa rece 15-20 minute si se curata de pielite. Se pune la fiert cu putina sare si se lasa sa...
Salata de creier imitatie de icre negreDaca vreti sa mancati niste aperitive ca branza delicioase, pregatiti alivenci. E o reteta usoara si foarte buna.
AlivenciSe tine creierul in apa rece ca sa iasa tot singele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si...
Sufleu de creierSe umple un cornet cu piure de cartofi. In farfuria care merge la cuptor se toarna cu cornetul rinduri unele peste altele in...
Ochiuri in cuib de cartofiSe freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov...
Sandvisuri cu unt coloratSe pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape...
Sufleu de brinza si ouaFeliile de cascaval pane sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua, faina si ulei.
Cascaval pane, in faina si pesmetSe taie kaizerul in felii de 3-4 mm grosime. In functie de marimea acestuia, se taie ficatul în bucati. Bucatelele de ficat...
Rulouri de kaiserOuale fierte tari se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie in jumatate in lungime. Se scoate galbenusul si in...
Oua mimozaSe curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din...
Icre negre frantuzestiSe pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina.
Brinza cu usturoiSe fierb ouale tari si se curata. Galbenusurile se sfarima cu o furculita si se amesteca cu o ceapa taiata marunt si putin...
Oua cu ciuperciSe amesteca ouale batute cu sare si putin piper, impreuna cu ficatul prajit in prealabil si taiat bucati. La fel se prepara...
Jumari cu ficatBrinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca...
Icre de brinzaDrob de miel cu marar este o reteta de Pasti delicioasa. Pentru aceasta reteta cu carne de miel se pune mai intai apa cu sare...
Drob de miel cu mararSe bat 4 oua cu telul(mixer)se adauga cascavalul ras, parizerul taiat cubulete, smintina, faina, piperul si se omogenizeaza....
Chec aperitivCartofii fierti si dati prin masina de carne, se amesteca cu faina, ouale si sarea. Se framinta bine si se intinde o foaie de...
Chiftele de cartofiSe moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine...
Sufleu de piine alba cu brinzaSe da brinza prin sita sau se sfarima bine cu furculita, se amesteca cu ouale intregi, puse unul cite unul, grisul, faina si...
Budinca de papanasiSe lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna...
FalafelCartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se...
Pasta aromata de cartofiSe taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...
Cornuri calde la cuptorHumus reţetă. Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca...
Humus reţetăAceasta budinca de piine este foarte delicioasa. Pentru a prepara reteta, avem nevoie de paine, oua, branza, sunca si smantana.
Budinca de piine cu sunca si smantanaIn apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa...
Sufleu de brinza de vaca si cascavalIcrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...
Salata de icre negreCascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prejesc in grasime...
Gogosi de cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcM-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...
Pizza rapida pe lipie libaneza