Aperitive

Placinta din dovlecei
Aperitive cu oua

Placinta din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii (pe razatoarea mare). La sel se procedeaza si cu ceapa. Restul de ingrediente se amesteca. Se...

Placinta din dovlecei
Ficat  de  pasare  in  aspic
Aperitive cu carne

Ficat de pasare in aspic

Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste,...

Ficat de pasare in aspic
Lingua al bagnetto rosso
Aperitive cu carne

Lingua al bagnetto rosso

Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste "mezzaluna" 2 manunchiuri de patrunjel...

Lingua al bagnetto rosso
Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)
Aperitive cu legume

Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)

Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna...

Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)
Oua umplute  cu verdeata
Aperitive cu oua

Oua umplute cu verdeata

Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lung dupa ce s-au racit. Se scot galbenusurile, astfel incit sa nu se...

Oua umplute cu verdeata
Cornuri cu brinza
Aperitive cu branza

Cornuri cu brinza

Se freaca untul cu brinza, se adauga chimen si se amesteca bine. Se taie colturile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu...

Cornuri cu brinza
Bruschetta
Sandviciuri

Bruschetta

Se pune felia de piine pe grill-ul electric, se tine citeva minute pina ce se prajeste. Se freaca usor pe deasupra cu un...

Bruschetta
Bastonase din cascaval pentru ceai
Aperitive cu branza

Bastonase din cascaval pentru ceai

Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...

Bastonase din cascaval pentru ceai
Crema de masline
Sandviciuri

Crema de masline

Maslinele se curata de simburi si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma, se pune zeama de...

Crema de masline
Triunghiuri cu brinza
Aperitive cu branza

Triunghiuri cu brinza

Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...

Triunghiuri cu brinza
Pasta de conopida
Sandviciuri

Pasta de conopida

Conopida se desface buchetele si se lasa in apa putin, apoi se spala bine. Se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge apa si se...

Pasta de conopida
Pateuri cu carne
Aperitive cu carne

Pateuri cu carne

Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...

Pateuri cu carne
Oua cu sunca si brinza
Aperitive cu oua

Oua cu sunca si brinza

Se bat ouale cu sare si piper si se amesteca cu bucati de brinza. Se taie marunt ceapa, iar sunca se taie felii sau bucati....

Oua cu sunca si brinza
Crema de peste
Sandviciuri

Crema de peste

Pestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...

Crema de peste
Icre de post
Aperitive cu rosii

Icre de post

Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se...

Icre de post
Salata de linte rosie
Sandviciuri

Salata de linte rosie

Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei,...

Salata de linte rosie
Ciuperci pe friganele
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pe friganele

Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...

Ciuperci pe friganele
Bulz
Aperitive cu branza

Bulz

Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...

Bulz
Conopida pane
Aperitive cu oua

Conopida pane

Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...

Conopida pane
Croque Monsieur
Sandviciuri

Croque Monsieur

Pe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...

Croque Monsieur
Sandvisuri cu pate de ficat
Sandviciuri

Sandvisuri cu pate de ficat

Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...

Sandvisuri cu pate de ficat
Ciuperci umplute cu creier
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu creier

Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...

Ciuperci umplute cu creier
Sandvis cu friptura
Sandviciuri

Sandvis cu friptura

Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...

Sandvis cu friptura
Coltunasi cu brinza de vaca
Aperitive cu branza

Coltunasi cu brinza de vaca

Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...

Coltunasi cu brinza de vaca
Jumari cu rosii
Jumari

Jumari cu rosii

Se fierb rosiile taiate felii, in unt, pina ce scade apa, apoi se adauga ouale batute cu sare si verdeata tocata Se servesc...

Jumari cu rosii
Snitel de vinete
Aperitive cu legume

Snitel de vinete

Se taie vinetele felii rotunde, groase cam de ½ cm, se pune sare si se lasa sa stea un sfert de ora, apoi se zvinta bine...

Snitel de vinete
Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri
Sandviciuri

Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri

Ficatul, inabusit cu ceapa in putin unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile date prin sita si cu...

Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri
Budinca de malai cu brinza de vaci
Aperitive cu branza

Budinca de malai cu brinza de vaci

Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...

Budinca de malai cu brinza de vaci
Pateu de ficat de pasare
Sandviciuri

Pateu de ficat de pasare

Se taie cepele in patru, se asaza intr-o cratita mica impreuna cu o lingura de unt, ficatul, laptele si citeva linguri de...

Pateu de ficat de pasare
Budinca de clatite cu brinza si smintina
Aperitive cu branza

Budinca de clatite cu brinza si smintina

Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu brinza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de...

Budinca de clatite cu brinza si smintina
Brinza dulce cu maioneza
Aperitive cu branza

Brinza dulce cu maioneza

Se amesteca ingredientele cu mxerul pina devin o masa omogena. Se serveste pe felii subtiri de piine prajita sau se umplu oua...

Brinza dulce cu maioneza
Pasta de maioneza
Sandviciuri

Pasta de maioneza

Se amesteca bine toate elementele pina se obtine o pasta. Se da la rece si se serveste ca aperitiv.

Pasta de maioneza
Chec aperitiv - deosebit
Aperitive cu oua

Chec aperitiv - deosebit

Se freaca margarina, se incorporeaza faina si ouale si se subtiaza cu vin. Se adauga sunca si maslinele, praful de copt...

Chec aperitiv - deosebit
Chec de cartofi cu ciuperci
Aperitive cu legume

Chec de cartofi cu ciuperci

Se fierb cartofii, se curata, se paseaza. Se adauga 1 ou, 3 albusuri, 100 gr. cascaval, piper si sare. Se amesteca bine. Se...

Chec de cartofi cu ciuperci
Ardei umpluti cu brinza de vaci si telemea
Aperitive cu branza

Ardei umpluti cu brinza de vaci si telemea

Acest aperitiv este foarte delicios. Pentru aceasta reteta avem nevoie de brinza de vaci si telemea.

Ardei umpluti cu brinza de vaci si telemea
Crema de sunca
Sandviciuri

Crema de sunca

Sunca, trecuta de doua ori prin masina de tocat, se freaca cu untul pina se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si...

Crema de sunca
Oua umplute cu mustar
Aperitive cu oua

Oua umplute cu mustar

Se fierb ouale tari, se curata si dupa ce s-au racit, se taie in doua pe lung, se scot galbenusurile si se freaca adaugind...

Oua umplute cu mustar
Unt a la Strasbourg
Sandviciuri

Unt a la Strasbourg

Se prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...

Unt a la Strasbourg
Salata de peste afumat cu cartofi
Aperitive cu peste

Salata de peste afumat cu cartofi

Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...

Salata de peste afumat cu cartofi
Crema de ficat
Sandviciuri

Crema de ficat

Se fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...

Crema de ficat
Rosii umplute cu orez
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu orez

Se aleg rosii mijlocii si proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu...

Rosii umplute cu orez
Conopida cu oua
Aperitive cu oua

Conopida cu oua

Se fierbe conopida intreaga. Cind este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu...

Conopida cu oua
Salata de ton cu ceapa
Aperitive cu peste

Salata de ton cu ceapa

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....

Salata de ton cu ceapa
Aperitiv Zestran
Aperitive cu carne

Aperitiv Zestran

Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...

Aperitiv Zestran
Drob de vinete
Aperitive cu legume

Drob de vinete

Vinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste....

Drob de vinete
Rosii umplute cu porumb
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu porumb

Se taie rosiile in jumatate, se scobesc, miezul se amesteca cu porumbul, maioneza si mustarul, se adauga sare si piper. Cu...

Rosii umplute cu porumb
Conopida cu parmezan
Aperitive cu carne

Conopida cu parmezan

Se fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si...

Conopida cu parmezan
Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate
Aperitive cu carne

Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate

Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se...

Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate
Rulada cu brinza si marar
Aperitive cu branza

Rulada cu brinza si marar

Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca...

Rulada cu brinza si marar
Aperitiv cu brinza si ceapa
Aperitive cu branza

Aperitiv cu brinza si ceapa

Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...

Aperitiv cu brinza si ceapa
Chifle umplute  cu brinza
Aperitive cu branza

Chifle umplute cu brinza

Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...

Chifle umplute cu brinza
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide