Se topeste untul, se adauga faina. Se calesc putin, apoi se iau de pe foc si se adauga laptele rece. Se amesteca pina la...
Rulada de brinzaOuale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu...
Oua umplute cu ficat la cuptorSe toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile,...
Drob de ciuperciSe taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu...
Sufleu de ciuperci cu smintinaSe fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu...
Coltunasi de malai cu brinzaAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluFeliile de franzela se orneaza(cu spritul) cu pasta de ficat prajit, dat prin sita si amestecat cu unt proaspat si piper,...
Sandvisuri cu ficatOuale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung...
Sandvisuri mimozaSe fierb ouale cca 15 min. Dupa ce s-au racit si decojit, se taie in jumatati pe lungime. Galbenusurile se paseaza si se...
Oua umplute, cu sos de iaurtSe freaca bine brinza cu galbenusurile si cu zahar, pina nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si...
Sufleu de brinza de vacaSe freaca untul spuma, se amesteca cu brinza data prin sita si se ung felioarele de franzela. Se orneaza cu cornetul.
Sandvisuri cu brinza rocfortSe freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta,...
Sandvisuri asortateFeliile de parizer taiate subtiri, fara sa li se rupa pielita de pe margini, se pun in grasime incinsa; pielita...
Ochiuri in parizerOuale fierte tari se taie in jumatate in lungime, se scoate galbenusul si albusul, iar cojile se umplu cu urmatoarea...
Oua umplute in coajaConopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de...
Bulgarasi de conopida cu sote de morcoviCiupercile din conserva se scurg de lichid si apoi se taie marunt. Se amesteca tonul (care se scurge foarte bine de ulei),...
Ciuperci cu tonSe oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de la cutie....
Ciuperci cu maioneza si usturoiSe dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...
TocineiSe spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge...
Vinete marinatePeste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....
Sandvisuri cu icre de ManciuriaSe intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate,...
MajnitaSe fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu pasta de...
Sandvisuri imitatie de icreSe pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea.
Ochiuri cu smintinaSe fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5...
Clatite cu ciuperci si puiSe incalzeste putin untul, se pun feliile de sunca si cind s-au infierbintat, pe fiecare felie de sunca, se sparge cite un...
Ochiuri pe suncaOuale fierte se taie felii, ceapa se toaca marunt, maslinele curatate de simburi se taie in patru; se amesteca usor si se...
Salata de oua cu sos de sardeleSe caleste in 200 ml ulei ceapa tocata cubulete, cu ciupercile taiate bucatele mici, sunca si cu o parte din verdeata. Se...
Chec excelentSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se taie ouale in doua, de-a lungul, si se scot galbenusurile. Umplutura se prepara...
Oua umplute cu ciuperciSe scot simburii de la masline. Se umple o seringa cu icre, apoi se umple fiecare maslina.
Masline umplute cu icreSe taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de...
Salata de ceapa cu peste si maionezaGalbenusul rascopt se da prin sita, ficateii de pasare se fierb si se zdrobesc cu furculita, iar ceapa se toaca marunt. Se...
Pasta picantaOuale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul si se da prin sita. Se freaca...
Oua umplute cu sunca si ceapaCascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa
Cascaval in pesmetSe amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...
Saleuri cu brinza de vaciSe bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...
Snitele rapide din ciuperciSe curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un...
Chiftelute de cartofiSe scoate miezul de la franzela, avind grija sa se pastreze intacta coaja, se inmoaie in lapte, se stoarce si se amesteca cu...
Piine umplutaSe fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras,...
Oua umpluteSe aseaza bucatile de piept pe un fund de lemn suprapunindu-se un pic una peste celalalta. Se bat usor cu ciocanul de...
Rulada de puiCarnea se pregateste ca pentru snitele: se taie felii, se bate cu ciocanul special, se sareaza si se unge pe o parte cu...
Rulouri de carne cu spanacCarnea de vaca se taie in portii potrivite, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Macaroanele se...
Snitel de vaca umplut, cu macaroane si suncaCartofii fierti in coaja se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul ras si ouale batute. Se pune sare si piper dupa gust,...
Crochete din cartofi cu ciuperciConopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...
Conopida cu ciuperci de la BunicaCrochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei....
Crochete din legume cu sos de mustar si usturoiSe fierb ouale tari, se curata, se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija, se freaca cu ulei, sare, piper, se...
Oua umplute cu telemeaSe fierb legumele si cartofii. Toate elementele se taie ca fideaua si se amesteca. Sosul se prepara separat si se toarna...
Salata consistenta de carneSe dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...
Pasta de peste pentru sandviciSe amesteca untul proaspat cu o lingura de mustar, galbenusurile tari trecute prin sita, sare si piper. Se freaca totul bine,...
Sandvici cu unt picantPestele se sfarima si se freaca cu margarina pina devine o pasta bine legata. Se adauga galbenusurile de la oua (doua fierte,...
Tartine cu pasta de pesteSe curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...
Aperitiv din legume la minutSe taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de pate de ficat, se face sul Se pun feliile...
Sunca cu pate in aspicCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcM-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...
Pizza rapida pe lipie libaneza