Aperitive

Rulada de brinza
Aperitive cu branza

Rulada de brinza

Se topeste untul, se adauga faina. Se calesc putin, apoi se iau de pe foc si se adauga laptele rece. Se amesteca pina la...

Rulada de brinza
Oua umplute cu ficat la cuptor
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficat la cuptor

Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu...

Oua umplute cu ficat la cuptor
Drob de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Drob de ciuperci

Se toaca ceapa marunt (sau se da prin masina de tocat), se caleste un pic impreuna cu mirodeniile, se amesteca cu ciupercile,...

Drob de ciuperci
Sufleu de ciuperci  cu smintina
Aperitive cu ciuperci

Sufleu de ciuperci cu smintina

Se taie ciupercile felii, se inabusa in unt cu patrunjel taiat marunt si zeama de lamiie. Cind s-au muiat, se amesteca cu...

Sufleu de ciuperci cu smintina
Coltunasi de malai cu brinza
Aperitive cu branza

Coltunasi de malai cu brinza

Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu...

Coltunasi de malai cu brinza
Cascaval la capac simplu
Aperitive cu branza

Cascaval la capac simplu

Aceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...

Cascaval la capac simplu
Sandvisuri cu ficat
Sandviciuri

Sandvisuri cu ficat

Feliile de franzela se orneaza(cu spritul) cu pasta de ficat prajit, dat prin sita si amestecat cu unt proaspat si piper,...

Sandvisuri cu ficat
Sandvisuri mimoza
Sandviciuri

Sandvisuri mimoza

Ouale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung...

Sandvisuri mimoza
Oua umplute, cu sos de iaurt
Aperitive cu oua

Oua umplute, cu sos de iaurt

Se fierb ouale cca 15 min. Dupa ce s-au racit si decojit, se taie in jumatati pe lungime. Galbenusurile se paseaza si se...

Oua umplute, cu sos de iaurt
Sufleu de brinza de vaca
Aperitive cu branza

Sufleu de brinza de vaca

Se freaca bine brinza cu galbenusurile si cu zahar, pina nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si...

Sufleu de brinza de vaca
Sandvisuri cu brinza rocfort
Sandviciuri

Sandvisuri cu brinza rocfort

Se freaca untul spuma, se amesteca cu brinza data prin sita si se ung felioarele de franzela. Se orneaza cu cornetul.

Sandvisuri cu brinza rocfort
Sandvisuri asortate
Sandviciuri

Sandvisuri asortate

Se freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta,...

Sandvisuri asortate
Ochiuri in parizer
Aperitive cu oua

Ochiuri in parizer

Feliile de parizer taiate subtiri, fara sa li se rupa pielita de pe margini, se pun in grasime incinsa; pielita...

Ochiuri in parizer
Oua umplute in coaja
Aperitive cu oua

Oua umplute in coaja

Ouale fierte tari se taie in jumatate in lungime, se scoate galbenusul si albusul, iar cojile se umplu cu urmatoarea...

Oua umplute in coaja
Bulgarasi  de conopida cu sote de morcovi
Aperitive cu oua

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi

Conopida se spala si se desface în floricele cu putin mai mari decit o nuca si se lasa la zvintat. Separat, intr-un vas de...

Bulgarasi de conopida cu sote de morcovi
Ciuperci cu ton
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu ton

Ciupercile din conserva se scurg de lichid si apoi se taie marunt. Se amesteca tonul (care se scurge foarte bine de ulei),...

Ciuperci cu ton
Ciuperci cu maioneza si usturoi
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza si usturoi

Se oparesc ciupercile si se curata de pielite, dupa care se lasa la racit si la scurs. Se pot folosi si ciuperci de la cutie....

Ciuperci cu maioneza si usturoi
Tocinei
Aperitive cu legume

Tocinei

Se dau cartofii pe razatoarea cea mai mica, se pune un ou, se adauga faina si piperul si se pun la prajit in forma de...

Tocinei
Vinete marinate
Aperitive cu legume

Vinete marinate

Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge...

Vinete marinate
Sandvisuri cu icre de Manciuria
Sandviciuri

Sandvisuri cu icre de Manciuria

Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....

Sandvisuri cu icre de Manciuria
Majnita
Aperitive cu branza

Majnita

Se intinde coca subtire (aluat de piine), se unge cu ulei sau untura topita, se farima brinza, se impatureste pe jumatate,...

Majnita
Sandvisuri imitatie de icre
Sandviciuri

Sandvisuri imitatie de icre

Se fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu pasta de...

Sandvisuri imitatie de icre
Ochiuri cu smintina
Aperitive cu oua

Ochiuri cu smintina

Se pune smintina sa clocoteasca si se sparg ouale, adaugindu-se sarea.

Ochiuri cu smintina
Clatite cu ciuperci si pui
Aperitive cu ciuperci

Clatite cu ciuperci si pui

Se fac clatite din 4 oua, lapte si faina. Umplutura se prepara astfel: se caleste ceapa taiata marunt cu untul timp de 5...

Clatite cu ciuperci si pui
Ochiuri pe sunca
Aperitive cu oua

Ochiuri pe sunca

Se incalzeste putin untul, se pun feliile de sunca si cind s-au infierbintat, pe fiecare felie de sunca, se sparge cite un...

Ochiuri pe sunca
Salata de oua cu sos de sardele
Aperitive cu oua

Salata de oua cu sos de sardele

Ouale fierte se taie felii, ceapa se toaca marunt, maslinele curatate de simburi se taie in patru; se amesteca usor si se...

Salata de oua cu sos de sardele
Chec excelent
Aperitive cu carne

Chec excelent

Se caleste in 200 ml ulei ceapa tocata cubulete, cu ciupercile taiate bucatele mici, sunca si cu o parte din verdeata. Se...

Chec excelent
Oua umplute cu ciuperci
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ciuperci

Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se taie ouale in doua, de-a lungul, si se scot galbenusurile. Umplutura se prepara...

Oua umplute cu ciuperci
Masline umplute cu icre
Aperitive

Masline umplute cu icre

Se scot simburii de la masline. Se umple o seringa cu icre, apoi se umple fiecare maslina.

Masline umplute cu icre
Salata de ceapa cu peste si maioneza
Aperitive cu oua

Salata de ceapa cu peste si maioneza

Se taie ceapa solzisori, se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat 5 minute. Se stoarce si se amesteca cu 2-3 picaturi de...

Salata de ceapa cu peste si maioneza
Pasta picanta
Sandviciuri

Pasta picanta

Galbenusul rascopt se da prin sita, ficateii de pasare se fierb si se zdrobesc cu furculita, iar ceapa se toaca marunt. Se...

Pasta picanta
Oua umplute cu sunca si ceapa
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sunca si ceapa

Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul si se da prin sita. Se freaca...

Oua umplute cu sunca si ceapa
Cascaval in pesmet
Aperitive cu branza

Cascaval in pesmet

Cascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa

Cascaval in pesmet
Saleuri cu brinza de vaci
Aperitive cu branza

Saleuri cu brinza de vaci

Se amesteca margarina cu brinza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2...

Saleuri cu brinza de vaci
Snitele rapide din ciuperci
Aperitive cu oua

Snitele rapide din ciuperci

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga putin delikat, putina faina (sa fie un aluat ca pentru clatite), o lingura de ulei...

Snitele rapide din ciuperci
Chiftelute de cartofi
Aperitive cu legume

Chiftelute de cartofi

Se curata cartofii, se fierb, se scurg bine in strecuratoare si se dau prin presa de cartofi sau prin sita. Se pun intr-un...

Chiftelute de cartofi
Piine umpluta
Sandviciuri

Piine umpluta

Se scoate miezul de la franzela, avind grija sa se pastreze intacta coaja, se inmoaie in lapte, se stoarce si se amesteca cu...

Piine umpluta
Oua umplute
Aperitive cu oua

Oua umplute

Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie jumatati, se scot galbenusurile, care se freaca cu pasta de sardele, casul ras,...

Oua umplute
Rulada de pui
Aperitive cu carne

Rulada de pui

Se aseaza bucatile de piept pe un fund de lemn suprapunindu-se un pic una peste celalalta. Se bat usor cu ciocanul de...

Rulada de pui
Rulouri de carne cu spanac
Aperitive cu carne

Rulouri de carne cu spanac

Carnea se pregateste ca pentru snitele: se taie felii, se bate cu ciocanul special, se sareaza si se unge pe o parte cu...

Rulouri de carne cu spanac
Snitel de vaca umplut, cu macaroane si sunca
Aperitive cu carne

Snitel de vaca umplut, cu macaroane si sunca

Carnea de vaca se taie in portii potrivite, se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust. Macaroanele se...

Snitel de vaca umplut, cu macaroane si sunca
Crochete din cartofi cu ciuperci
Aperitive cu legume

Crochete din cartofi cu ciuperci

Cartofii fierti in coaja se paseaza si apoi se amesteca cu cascavalul ras si ouale batute. Se pune sare si piper dupa gust,...

Crochete din cartofi cu ciuperci
Conopida cu ciuperci de la Bunica
Aperitive cu ciuperci

Conopida cu ciuperci de la Bunica

Conopida rupta in bucatele se spala si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se curata, se spala, se taie felii si se calesc...

Conopida cu ciuperci de la Bunica
Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi
Aperitive cu legume

Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi

Crochetele: Legumele se fierb bine, apoi se paseaza cu furculita sau la mixer. Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei....

Crochete din legume cu sos de mustar si usturoi
Oua umplute cu telemea
Aperitive cu oua

Oua umplute cu telemea

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in jumatati. Se scot galbenusurile cu grija, se freaca cu ulei, sare, piper, se...

Oua umplute cu telemea
Salata consistenta de carne
Aperitive cu carne

Salata consistenta de carne

Se fierb legumele si cartofii. Toate elementele se taie ca fideaua si se amesteca. Sosul se prepara separat si se toarna...

Salata consistenta de carne
Pasta de peste pentru sandvici
Sandviciuri

Pasta de peste pentru sandvici

Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...

Pasta de peste pentru sandvici
Sandvici cu unt picant
Sandviciuri

Sandvici cu unt picant

Se amesteca untul proaspat cu o lingura de mustar, galbenusurile tari trecute prin sita, sare si piper. Se freaca totul bine,...

Sandvici cu unt picant
Tartine cu pasta de peste
Sandviciuri

Tartine cu pasta de peste

Pestele se sfarima si se freaca cu margarina pina devine o pasta bine legata. Se adauga galbenusurile de la oua (doua fierte,...

Tartine cu pasta de peste
Aperitiv din legume la minut
Aperitive cu legume

Aperitiv din legume la minut

Se curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu...

Aperitiv din legume la minut
Sunca cu pate in aspic
Aperitive cu carne

Sunca cu pate in aspic

Se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de pate de ficat, se face sul Se pun feliile...

Sunca cu pate in aspic
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide