Aperitive

Budinca de ciuperci  cu smintina
Aperitive cu ciuperci

Budinca de ciuperci cu smintina

Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de...

Budinca de ciuperci cu smintina
Rulouri  de porc cu susan
Aperitive cu carne

Rulouri de porc cu susan

Muschiul sa taie nu foarte gros, dupa care se bate si se presara cu sare si piper (dupa gust). Se face o compozitie din...

Rulouri de porc cu susan
Chec aperitiv  cu brinza si carne
Aperitive cu carne

Chec aperitiv cu brinza si carne

se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In...

Chec aperitiv cu brinza si carne
Budinca de creier cu sos
Aperitive cu carne

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.

Budinca de creier cu sos
Oua umplute  cu pasta de unt
Aperitive cu oua

Oua umplute cu pasta de unt

Se fierb 6 oua tari, in apa clocotita, timp de 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se acopera cu apa rece. Cind...

Oua umplute cu pasta de unt
Ciuperci umplute cu carne
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu carne

Se curata si se spala ciupercile. Picioarele se dau la masina de tocat, impreuna cu carnea si ceapa. Se adauga in tocatura...

Ciuperci umplute cu carne
Fire de omleta
Aperitive cu oua

Fire de omleta

Ouale se bat cu celelaltee ingrediente. Compozitia se pune intr-o punga de plastic. Se face o gaura foarte mica intr-un colt...

Fire de omleta
Bucheuri de cartofi
Aperitive cu branza

Bucheuri de cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu 3/4 din brinza si cascavalul. Se...

Bucheuri de cartofi
Quemone din dovlecei
Aperitive cu oua

Quemone din dovlecei

Se curata dovleceii de coaja si se rad prin razatoarea mare. Se presara cu putina sare sa nu se mai scurga apa din ei. Ouale...

Quemone din dovlecei
Oua umplute cu sos de carne
Aperitive cu oua

Oua umplute cu sos de carne

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu sos de carne
Ciuperci umplute cu brinza de vaca
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu brinza de vaca

Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt....

Ciuperci umplute cu brinza de vaca
Tortilla de patatas
Aperitive cu oua

Tortilla de patatas

Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana....

Tortilla de patatas
Placinta cu spanac si brinza sau praz
Aperitive cu branza

Placinta cu spanac si brinza sau praz

Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc...

Placinta cu spanac si brinza sau praz
Budinca de macaroane cu brinza  de oi
Aperitive cu branza

Budinca de macaroane cu brinza de oi

Se fierb macaroanele in apa sarata, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se adauga...

Budinca de macaroane cu brinza de oi
Sufleu de parmezan in pesmet
Aperitive cu branza

Sufleu de parmezan in pesmet

Sufleul de parmezan este una dintre cele mai delicioase aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.

Sufleu de parmezan in pesmet
Rosii umplute cu vinete
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu vinete

Se coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si...

Rosii umplute cu vinete
Alivanca simpla
Aperitive cu branza

Alivanca simpla

Aceasta reteta e foarte usor de preparat. Pentru a pregati alivanca avem nevoie de branza, oua, malai si smantana.

Alivanca simpla
Budinca de ficat
Aperitive cu carne

Budinca de ficat

Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...

Budinca de ficat
Cornete de parizer umplute
Aperitive cu carne

Cornete de parizer umplute

Feliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...

Cornete de parizer umplute
Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Aperitive cu oua

Ochiuri cu sos alb de ciuperci

Se prepara ochiuri romanesti. Intr-un vas special care merge la cuptor se asaza ochiurile pe felii de piine muiate in lapte....

Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Tempura
Aperitive cu legume

Tempura

Se curata legumele si se taie in feliute subtiri- julienne. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde(citeva...

Tempura
Perisoare cu svaiter
Aperitive cu branza

Perisoare cu svaiter

In albusurile batute spuma (pina se tine de tel) se pune svaiteruldat pe razatoare marunta si se amesteca cu lingura. Cu mina...

Perisoare cu svaiter
Budinca de conopida  cu brinza
Aperitive cu branza

Budinca de conopida cu brinza

Conopida fiarta in apa clocotita cu sare si bine de tot scursa de apa se da prin sita si se amesteca cu untul frecat spuma....

Budinca de conopida cu brinza
Rosii umplute cu ciperci
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ciperci

Se taie rosiilor un capacel si se scobesc de miez si seminte. Ciupercile curatate, spalate si tocate marunt se prajesc...

Rosii umplute cu ciperci
Salata cu de toate
Aperitive cu legume

Salata cu de toate

Se fierb cartofii in coaja, se racesc si se taie cuburi sau felii nu prea subtiri. Ceapa se taie julien. Castravetele se taie...

Salata cu de toate
Pasta de brinza cu maioneza
Sandviciuri

Pasta de brinza cu maioneza

Pasta de brinza cu maioneza este o mancare delicioasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, oua, maioneza...

Pasta de brinza cu maioneza
Pirjoale de ficat
Aperitive cu carne

Pirjoale de ficat

Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din...

Pirjoale de ficat
Pasta de ficat copt
Sandviciuri

Pasta de ficat copt

Se spala ficatul, se sterge bine si se coace in cuptor. Cind este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se rade pe razatoarea de...

Pasta de ficat copt
Ciuperci umplute cu brinza de oi
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu brinza de oi

Se curata ciupercile, se spala si se desprind picioarele. Acestea se toaca cu cutitul, foarte marunt, se pun intr-o cratita...

Ciuperci umplute cu brinza de oi
Pateuri cu brinza
Aperitive cu branza

Pateuri cu brinza

Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....

Pateuri cu brinza
Pasta de piept de pui cu legume
Sandviciuri

Pasta de piept de pui cu legume

Se curata morcovul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala...

Pasta de piept de pui cu legume
Vinete picante in aluat de clatite
Aperitive cu legume

Vinete picante in aluat de clatite

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se...

Vinete picante in aluat de clatite
Budinca de sunca
Aperitive cu carne

Budinca de sunca

Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...

Budinca de sunca
Crochete bechamel
Aperitive cu carne

Crochete bechamel

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...

Crochete bechamel
Ciuperci umplute cu maioneza
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu maioneza

Se curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...

Ciuperci umplute cu maioneza
Carpaccio de saumon
Aperitive cu peste

Carpaccio de saumon

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...

Carpaccio de saumon
Placinta macedoneana cu brinza
Aperitive cu branza

Placinta macedoneana cu brinza

Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe...

Placinta macedoneana cu brinza
Vitello tonnato
Aperitive cu carne

Vitello tonnato

Se fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...

Vitello tonnato
Rosii umplute cu brinza  cu marar
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu brinza cu marar

Brinza de vaca, bine stoarsa de zer, se freaca cu untul si sarea. Se aleg rosii tari si rotunde, se taie un capac si se...

Rosii umplute cu brinza cu marar
Perisoare pe rondele de castravete
Aperitive cu carne

Perisoare pe rondele de castravete

Ceapa curata se toaca, se amesteca apoi caperele si carnea tocata si se framinta. Se condimenteaza cu sare, piper si boia....

Perisoare pe rondele de castravete
Oua cu masline si salata verde
Aperitive cu oua

Oua cu masline si salata verde

Se fierb tare ouale, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca...

Oua cu masline si salata verde
Pateu de ficat cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Pateu de ficat cu ciuperci

Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in...

Pateu de ficat cu ciuperci
Vinete cu nuca
Aperitive cu legume

Vinete cu nuca

Pregatire: Se coc vinetele si ardeii in cuptor. Se curata de coaja si se toaca marunt. Nuca se marunteste in robotul de...

Vinete cu nuca
Piine cu rosii
Aperitive cu rosii

Piine cu rosii

Piinea se taie felii nu foarte subtiri si se prajeste. Cind este bine prajita, fara sa se lase sa se raceasca, se freaca cu...

Piine cu rosii
Corabioare de vinete cu brinzeturi
Aperitive cu branza

Corabioare de vinete cu brinzeturi

Se taie vinetele pe lung, se scobesc, se prajesc pe ambele parti pina se inmoaie bine. Se umplu bine cu amestec de brinza...

Corabioare de vinete cu brinzeturi
Brinza cu chimen
Aperitive cu branza

Brinza cu chimen

Se da brinza prin sita sau prin masina de tocat. Se freaca bine cu untul, se adauga chimenul si boiaua, se pune sare daca...

Brinza cu chimen
Ciuperci umplute cu oua jumari si smintina
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu oua jumari si smintina

Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se...

Ciuperci umplute cu oua jumari si smintina
Oua umplute cu brinza  de oaie
Aperitive cu oua

Oua umplute cu brinza de oaie

Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun...

Oua umplute cu brinza de oaie
Cupe de parizer umplute cu legume
Aperitive cu carne

Cupe de parizer umplute cu legume

Feliile de parizer cu coaja se prajesc usor in untura numai pe o parte. Marginile feliei se string si formeaza o cupa. Cupele...

Cupe de parizer umplute cu legume
Sufleu de spanac cu sunca
Aperitive cu carne

Sufleu de spanac cu sunca

Se fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste putin faina cu...

Sufleu de spanac cu sunca
Rosii umplute cu ciuperci
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ciuperci

Se spala rosiile, se taie capacelul, se curata de seminte si de miez si se face urmatoarea umplutura. Se curata ciupercile,...

Rosii umplute cu ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide