Cele doua sortimente de branza si cu smantana se mixeaza cu blenderul, pana devin ca o pasta fina si vartoasa. Daca mai...
Rulouri de carne cu ardei umplutiPizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul...
Pizza MargheritaVol-au-vent este un aperitiv festiv foarte aspectuos si gustos. Se poate face cu diferite feluri de umpluturi, printre care...
Vol-au-vent cu ciuperci1. Se taie somonul in fasii de 5 cm. Se spala mararul, se scurge de apa, se iau frunzulitele si se toaca. Crema de unt cu...
Somon afumat umplut cu crema finaSe ung rotocoalele de paine cu crema de branza condimentata, peste care punem rotocoalele de ananas, in prealabil taiate in...
Turnulete cu alune1. Se scoate samburele de avocado si cu o lingura se scoate pulpa acestuia. 2. La pulpa de avocado se adauga ceapa, sucul de...
Crema de avocado si mentaPesto din busuioc si parmezan este foarte aromat si poate fi folosit cu succes la diferite retete de aperitive, produse de...
Pesto din busuioc si parmezanTaiem avocado in jumatate si scoatem samburele. Cu o lingura scoatem miezul, pe care-l stropim rapid cu zeama de lamaie....
Pasta de avocado cu ouSe intinde felia de paine cu sucitorul, pana se subtiaza si se intinde putin. Se unge dupa dorinta si plac dupa care se...
Sandwich rulou/sushi sandwichIntr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (eu am avut o smantana foarte...
Cornulete cu sunca si cascavalOuale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi apa, verdeata, sarea si piperul. Faina...
Chec aperitivTocam legumele si carnea. Incingem wokul, punem uleiul de arahide dupa care punem carnea. Amestecam 1 minut apoi adaugam...
Njems (rulouri cu legume si carne de pui)Din ardeiul gras se taie doua inele, groase cam de 5-7 mm. Inelele se curata de seminte si "vene". Se pun la prajit in ulei...
Inele de ardeiPachetelele de primavara sunt un aperitiv delicios si deosebit. Nu sunt deloc greu de preparat, le puteti servi pe platoul de...
Pachetele de primavara/Spring rollsSe pun pe foc uleiul si faina si se adauga laptele cald amestecind repede pina se ingoasa compozitia, ca o ciulama groasa. Se...
Rulada cu smantana si cascavalSe bat usor ouale, se adauga laptele, uleiul, cascavalul si feta rase pe razatoare. Se amesteca sarea, piperul si faina cu...
Placinta cu branza (fara foaie)Se taie pe lungime fiecare cremvusti pana aproape de capatul celalat. Se intorc cele doua "brate" de cremvusti, astfel incat...
Inimioare din cremvustiCiupercile se spala, se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie. Se indeparteaza coditele, dar se pastreaza! Se...
Ciuperci umpluteAceste saratele sunt intr-adevar super gustoase. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de faina, margarina, branza si oua.
SARATELE SUPER-GUSTOASECeapa sunca si ciupercile se toaca marunt, se calesc in 2-3 linguri ulei si reci se amesteca cu verdeata si crema de branza,...
Foietaj umplutStrudelul tirolez, adica cu sunca, cascaval si ciuperci serveste si ca gustare, dar si ca aperitiv delicios. Se taie sunca si...
Strudel Tirolez cu sunca si ciupercise amesteca toate ingredientele pentru umplutura la robot pina avem o pasta fina. rosiile golite de miez se tin vreo 30-40...
rosii umplute cu crema de branzaEmpanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal...
EmpanadasToate ingredientele se toaca marunt si se amesteca cu maioneza facuta in casa dintr-un galbenus de ou fiert, 1 galbenus crud,...
Salata de cartofi cu ceapa verdePe un platou sau farfurie rotunda se pune la mijloc tonul scurs bine si stropit cu cateva picaturi de lamaie (optional) de...
AsortSe portioneaza pieptul de pui in felii se bate se aseaza pe jumatate: cascaval (afumat e mai interesant) si sunca se acopera...
Portofel aperitivPreparare: se face o marinata din ulei, vin, otet, sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Se...
Frigarui cu crevetiColtunasii cu branza sunt foarte deliciosi. Daca vrem sa pregatim o reteta mai speciala, putem adauga stafide la umplutura de...
Coltunasi cu branzaSe curata cartofii si se pun la fiert. Se taie ceapa in doua jumatati si apoi in solzisori, apoi se pune la calit in 4...
ScoiciSe fierb ouale tari (7 minute) si se decojesc. 5 dintre oua se taie in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. La...
Oua umplute cu tonCiuperci umplute cu sunca si cascaval Se spala ciupercile, se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie. Se...
Ciuperci umplute cu sunca si cascavalDaca vrei sa alegi aperitive gustoase, pregateste rulada cu sunca. Aceasta reteta este usor de preparat.
Rulada de cascaval cu sunca presataSe framanta toate ingredientele pana ce aluatul se dezlipeste de pe maini. Se imparte in 3 parti si se lasa la rece pana se...
SarateleSe taie ceapa si para in bucatele mici. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se prajeste pana se...
Minitarte cu ceapa prajita si perePiersicile se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt....
Piersici cu pasta din piept de rataDin toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa cateva ore (sau de azi pe maine) in frigider. Se intinde o...
SarateleFeliile de paine se prajesc, se parfumeaza cu usturoiul apoi deasupra se pune parmezan ras si se stropeste cu ulei de...
Bruschette cu trufeSe bat ouale in bol peste care se adauga sarea si branza in bucatele micute dupa care se face mamaliguta care se aseaza pe...
Omleta cu branza servita cu mamaligutaAceasta reteta de tort aperitiv este excelenta, daca asteptam musafiri. Pentru prepararea acestui aperitiv avem nevoie de mai...
Tort aperitiv cu patru cremeIncalzeste cuptorul la treapta a IV-a(180C). Unge cu ulei o tava de chec. Amesteca intr-un castron mare branza Feta,...
PATE DE MASLINE SI BRANZA FETAIncinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste...
Tarta cu branza feta, ceapa si maslineSe taie pestele in bucati de 4-5 cm. Acestea se condimenteaza si se trec prin pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe...
Cosulete de primavaraSe folosesc doua felii de piine mari la care se indeparteaza coaja. Feliile puse pe o farfurie plata, se ung cu ketchup, se...
Tartina „PIZZA”Se curata telina, dupa care se pune intr-un castron cu apa in care in prealabil am pus si zeama de la un lime. Sunca de Praga...
Stefy's coktailSe face un aluat din faina, drojdia, sarea si zaharul si se lasa la crescut 30 minute. Se taie feliile de sunca in doua si...
Batoane cu sunca si cascavalSe caleste ceapa 2 minute impreuna cu usturoiul 2 minute in unt, se adauga ardeiul si ciupercile si se calesc 5 minute. Se...
Placinta cu ciuperci si cascavalPentru aluat se amesteca toate ingredientele cu mana sau robotul. Se lasa 30min la rece, invelit in folie.
Tarta cu carne tocata si ciuperciSe ia un piept de curcan se spala, se sterge cu un prososp curat se bate carnea, se presara cu sare sau delikat si cu piper,...
Snitele din curcanSe spala pestele, se taie bucati se pune intr-o tava unsa cu ulei cartofi taiati rotund, morcov, ceapa si dupa aceea pe...
Peste la cuptorCuratati de coaja si de samburi perelesi se taie cubulete. Se caleste apoi 5-7 minute intr-o tigaie de teflon in care ati pus...
Bomboane cu pateu de ficat si stafideSe caleste ceapa in putin ulei de masline de preferat, dupa aceea adaugam ciupercile dupa ce s-au rumenit ciupercile adaugam...
Ciulama de ciuperci cu piept de puiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume