Aperitive

Frigarui de pui pe salata verde
Aperitive cu carne

Frigarui de pui pe salata verde

Carnea se spala si se sterge apoi se taie cuburi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se curata ceapa si se toaca. Se...

Frigarui de pui pe salata verde
Frigarui de pui cu legume
Aperitive cu carne

Frigarui de pui cu legume

Se taie carnea in cuburi. Usturoiul se toaca si se amesteca cu 5 linguri ulei, suc de lamiie si curry. Carnea se lasa la...

Frigarui de pui cu legume
Oua umplute cu creier si sos de smintina
Aperitive cu oua

Oua umplute cu creier si sos de smintina

Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu galbenusurile,...

Oua umplute cu creier si sos de smintina
Cascaval pane simplu
Aperitive cu branza

Cascaval pane simplu

Daca vrei sa pregatesti un mic dejun delicios, prepara cascaval pane. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua,...

Cascaval pane simplu
Chiftelute grecesti
Aperitive cu carne

Chiftelute grecesti

Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc...

Chiftelute grecesti
Corabioare cu brinza
Aperitive cu branza

Corabioare cu brinza

Legumele se spala si se curata, morcovul si telina se rad, ardeiul se taie in bucati de marime potrivita si se amesteca cu...

Corabioare cu brinza
Chiftelute pe pat de aluat
Aperitive cu carne

Chiftelute pe pat de aluat

Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...

Chiftelute pe pat de aluat
Clatite cu pui si curry
Aperitive cu carne

Clatite cu pui si curry

Se coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...

Clatite cu pui si curry
Clatite cu spanac si cascaval
Aperitive cu oua

Clatite cu spanac si cascaval

Frunzele de spanac se oparesc si se lasa la scurs. Se amesteca cu cascavalul, ou, sare si piper. Se umplu clatitele, se...

Clatite cu spanac si cascaval
Rulouri de piine cu sunca
Aperitive cu carne

Rulouri de piine cu sunca

O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Piine se despica pe lungime si se indeparteaza o parte din miez. Se unge pe...

Rulouri de piine cu sunca
Omleta cu cartofi
Aperitive cu oua

Omleta cu cartofi

Cartofii se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Se pun cartofii la prajit in ulei incins cu sare si...

Omleta cu cartofi
Rulouri cu piept de pui si ficatei
Aperitive cu carne

Rulouri cu piept de pui si ficatei

Se taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita,...

Rulouri cu piept de pui si ficatei
Crema de heringi
Aperitive cu peste

Crema de heringi

Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...

Crema de heringi
Piept de curcan cu sos tartar
Aperitive cu carne

Piept de curcan cu sos tartar

Pieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...

Piept de curcan cu sos tartar
Papara cu brinza
Aperitive cu branza

Papara cu brinza

Intr-un castron se bate oul cu laptele si se inmoaie franzela taiata felii. Cind piinea este bine imbibata cu lapte, se unge...

Papara cu brinza
Budinca cu brinza de vaca cu stafide
Aperitive cu branza

Budinca cu brinza de vaca cu stafide

Daca vrei sa pregatesti aperitive cu brinza, alege budinca cu brinza de vaca cu stafide. Aceasta reteta este foarte delicioasa.

Budinca cu brinza de vaca cu stafide
Pateu de ficat in aspic
Aperitive cu carne

Pateu de ficat in aspic

Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor....

Pateu de ficat in aspic
Chifle umplute cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Chifle umplute cu ciuperci

Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...

Chifle umplute cu ciuperci
Ochiuri cu parizer
Aperitive cu oua

Ochiuri cu parizer

Se pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...

Ochiuri cu parizer
Budinca de peste
Aperitive cu peste

Budinca de peste

Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...

Budinca de peste
Cornulete cu sunca
Aperitive cu carne

Cornulete cu sunca

Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...

Cornulete cu sunca
Rulada de carne
Aperitive cu carne

Rulada de carne

Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...

Rulada de carne
Jumari cu ficat
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Crema de creier
Aperitive cu carne

Crema de creier

Crema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.

Crema de creier
Omleta cu taitei
Aperitive cu oua

Omleta cu taitei

Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...

Omleta cu taitei
Budinca de brinza de vaca cu vanilie
Aperitive cu branza

Budinca de brinza de vaca cu vanilie

Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive delicioase, alege budinca de brinza de vaca cu vanilie. Este o reteta...

Budinca de brinza de vaca cu vanilie
Galuste de pesmet cu sunca
Aperitive cu carne

Galuste de pesmet cu sunca

Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...

Galuste de pesmet cu sunca
Ciuperci umplute cu creier
Aperitive cu carne

Ciuperci umplute cu creier

Se scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...

Ciuperci umplute cu creier
Budinca de carne cu sos de smintina
Aperitive cu carne

Budinca de carne cu sos de smintina

Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...

Budinca de carne cu sos de smintina
Pasta de peste
Sandviciuri

Pasta de peste

Se pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper si zeama de la jumatate...

Pasta de peste
Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Sandviciuri

Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri

Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se...

Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Avocado cu creveti
Aperitive cu peste

Avocado cu creveti

Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...

Avocado cu creveti
Oua umplute picante
Aperitive cu oua

Oua umplute picante

Se fierb ouale tari, se curata de coaja dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul si se imparte...

Oua umplute picante
Piine mozaic
Aperitive cu peste

Piine mozaic

Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...

Piine mozaic
Jumari cu brinza
Jumari

Jumari cu brinza

Se bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...

Jumari cu brinza
"Placintele" cu mere
Aperitive cu oua

"Placintele" cu mere

Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...

"Placintele" cu mere
Oua umplute cu ficat
Aperitive cu oua

Oua umplute cu ficat

Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare...

Oua umplute cu ficat
Crochete de parizer
Aperitive cu carne

Crochete de parizer

Cartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...

Crochete de parizer
Crochete cu carne
Aperitive cu carne

Crochete cu carne

Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...

Crochete cu carne
Tartine picante
Sandviciuri

Tartine picante

Ouale fierte se zdrobesc si amesteca cu ceapa rasa, untul, sare, piper, zeama de lamiie. Se ung felii de piine prajita cu...

Tartine picante
Tartine olandeze
Sandviciuri

Tartine olandeze

Ouale se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta o pasta. Se foloseste la tartine.

Tartine olandeze
Eclere cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Eclere cu ciuperci

Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca...

Eclere cu ciuperci
Piftie de porc
Aperitive cu carne

Piftie de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...

Piftie de porc
Tarta cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Pentru aluat se amesteca ingredientele. Se pune aluatul obtinut in tava unsa. Se coace 5-10 min. Gogosarii, ceapa si...

Tarta cu ciuperci
Budinca de taietei cu sunca
Aperitive cu carne

Budinca de taietei cu sunca

Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile...

Budinca de taietei cu sunca
Ochiuri in cartofi la cuptor
Aperitive cu oua

Ochiuri in cartofi la cuptor

Se face un pireu din cartofii fierti amestecati cu 50 g unt, 50 g svaiter, sare si lapte fierbinte. Se unge o forma de sticla...

Ochiuri in cartofi la cuptor
Oua cu costita afumata
Aperitive cu oua

Oua cu costita afumata

Se pun feliile de costita, groase de ½ cm, intr-o tigaie mai mare, ca fiecare bucata sa-si aiba locul ei. Se acopera cu apa...

Oua cu costita afumata
Crema de brinza de vaci
Aperitive cu branza

Crema de brinza de vaci

Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura...

Crema de brinza de vaci
Salata de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Salata de ciuperci

Ciupercile curatate si fierte bine se taie in felii, se amesteca cu sos de ulei, sare si otet, iar deasupra se presara...

Salata de ciuperci
Piftie
Aperitive cu carne

Piftie

Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din...

Piftie
Vinete pane
Aperitive cu legume

Vinete pane

Se spala bine vinata si se taie felii subtiri (aproximativ o jumatate de centimetru). Feliile se pudreaza cu sare si se asaza...

Vinete pane
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Lichior de cafea cu vanilie
1
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Pizza rapida pe lipie libaneza
Bucataras.RO

Pizza rapida pe lipie libaneza

M-am gandit sa te invat sa-ti pregatesti o pizza, altfel de cum ai mancat-o pana acum. Mult mai simpla, mult mai rapida: pe...

Pizza rapida pe lipie libaneza
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide