Aperitive

Sufleu de cartofi cu branza sarata
Aperitive cu legume

Sufleu de cartofi cu branza sarata

Sufleul de cartofi cu branza este unul dintre cele mai bune aperitive, care se poate servi atat cald cat si rece. Pentru a...

Sufleu de cartofi cu branza sarata
Oua in cartofi
Aperitive cu oua

Oua in cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat, se adauga 50 gr unt, sare, piper. Intr-un vas uns cu unt,...

Oua in cartofi
Oua cu sos de ceapa
Aperitive cu oua

Oua cu sos de ceapa

Se fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...

Oua cu sos de ceapa
Sufleu de spanac
Aperitive cu legume

Sufleu de spanac

Spalam si fiebem spanacul in apa cu sare. Cand este fiert se scurge, se toaca, se pune in cratita, se amesteca cu unt, cu...

Sufleu de spanac
Oua cu cascaval la cuptor
Aperitive cu oua

Oua cu cascaval la cuptor

Se rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...

Oua cu cascaval la cuptor
Oua fierte cu rosii
Aperitive cu oua

Oua fierte cu rosii

Se aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...

Oua fierte cu rosii
Oua moi cu sos
Aperitive cu oua

Oua moi cu sos

Se fierb ouale moi, nu se curata de coaja si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prajesc feliile de paine in...

Oua moi cu sos
Oua prajite
Aperitive cu oua

Oua prajite

Se infierbanta tare uleiul in tigaie, se apleaca tigaia ca sa vina uleiul intr-o parte, se sparge pe rand cate un ou si se...

Oua prajite
Sufleu de branza telemea si cascaval
Aperitive cu branza

Sufleu de branza telemea si cascaval

Aceasta reteta este foarte usor de pregatit. Pentru a prepara sufleu de branza avem nevoie de telemea, cascaval, faina unt si...

Sufleu de branza telemea si cascaval
Oua milaneze
Aperitive cu oua

Oua milaneze

Se ia un vas incasabil, se unge cu un strat gros de unt si apoi se asaza un strat gros de cascaval ras. Se sparg ouale incet...

Oua milaneze
Tartine cu piure de fasole boabe
Sandviciuri

Tartine cu piure de fasole boabe

Se fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.

Tartine cu piure de fasole boabe
Tartine oltenesti
Sandviciuri

Tartine oltenesti

Se pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...

Tartine oltenesti
Oua in aspic
Aperitive cu oua

Oua in aspic

Daca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.

Oua in aspic
Unt cu cascaval
Aperitive cu branza

Unt cu cascaval

Se freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...

Unt cu cascaval
Unt picant pentru tartine
Sandviciuri

Unt picant pentru tartine

Se freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...

Unt picant pentru tartine
Unt cu branza de vaci si ceapa
Aperitive cu branza

Unt cu branza de vaci si ceapa

Se freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.

Unt cu branza de vaci si ceapa
Tartine cu unt si tarhon
Sandviciuri

Tartine cu unt si tarhon

Se freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...

Tartine cu unt si tarhon
Chiftelute gustari
Aperitive cu legume

Chiftelute gustari

Cartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...

Chiftelute gustari
Urda cu marar
Aperitive cu branza

Urda cu marar

Urda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...

Urda cu marar
Cascaval pane delicios
Aperitive cu branza

Cascaval pane delicios

Pentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...

Cascaval pane delicios
Cascaval prajit
Aperitive cu branza

Cascaval prajit

Se presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.

Cascaval prajit
Crutoane de cascaval
Aperitive cu branza

Crutoane de cascaval

Se taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...

Crutoane de cascaval
Crochete de svaiter
Aperitive cu branza

Crochete de svaiter

Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...

Crochete de svaiter
Bulete de cartofi cu peste
Aperitive cu peste

Bulete de cartofi cu peste

Se fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...

Bulete de cartofi cu peste
Sandviciuri picante
Sandviciuri

Sandviciuri picante

Ouale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...

Sandviciuri picante
Cornuri calde la cuptor
Sandviciuri

Cornuri calde la cuptor

Cornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.

Cornuri calde la cuptor
Rulada rece
Aperitive cu carne

Rulada rece

Se freaca separat ingredientele foarte bine. Mai intai punem carnea, o treime din unt, putin piper, galbenusurile, mustar,...

Rulada rece
Franzelute umplute
Sandviciuri

Franzelute umplute

Franzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...

Franzelute umplute
Pasta de sardele in sos tomat
Aperitive cu peste

Pasta de sardele in sos tomat

Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...

Pasta de sardele in sos tomat
Sardele in aluat
Aperitive cu peste

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Aperitive cu oua

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza

Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Aperitiv cu clatite speciale
Aperitive cu carne

Aperitiv cu clatite speciale

Se toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...

Aperitiv cu clatite speciale
Oua cu ansoa
Aperitive cu oua

Oua cu ansoa

Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...

Oua cu ansoa
Chiftelute din carne
Aperitive cu carne

Chiftelute din carne

Carnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...

Chiftelute din carne
Bulete de creier
Aperitive cu carne

Bulete de creier

Se fierbe o bucata de creier curatat de pielite, apoi, cand este rece, se taie bucatele care se pudreaza cu sare si piper, se...

Bulete de creier
Ficatei de pasare in sos
Aperitive cu carne

Ficatei de pasare in sos

Se rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei oale cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi. Se...

Ficatei de pasare in sos
Sparanghel cu sos tartar
Aperitive cu legume

Sparanghel cu sos tartar

Se fierbe sparanghelul cu varfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou. Sosul...

Sparanghel cu sos tartar
Pasta de masline
Aperitive

Pasta de masline

Maslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...

Pasta de masline
Pasta de sardele cu unt
Aperitive cu peste

Pasta de sardele cu unt

Se freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...

Pasta de sardele cu unt
Rosii umplute cu ton in ulei
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu ton in ulei

Se scoate tonul din cutii, se amesteca cu unt si ulei de masline si se freaca bine cu sare si piper pana se obtine o pasta....

Rosii umplute cu ton in ulei
Rosii umplute cu sufleu de cascaval
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu sufleu de cascaval

Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o...

Rosii umplute cu sufleu de cascaval
Rulouri din sunca cu salata de boef
Aperitive cu legume

Rulouri din sunca cu salata de boef

Sunca se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase, in asa fel incat sa se poata rula fara sa se rupa. Pe aceste felii...

Rulouri din sunca cu salata de boef
Rulouri din sunca cu creier
Aperitive cu carne

Rulouri din sunca cu creier

Se taie sunca felii potrivit de subtiri. Creierul, dupa ce a fost tinut zece minute in apa rece, se curata de pielite si se...

Rulouri din sunca cu creier
Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Aperitive cu legume

Rulouri din sunca cu sfecla si hrean

Sunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se...

Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Aperitive cu carne

Felii de sunca cu sos de vin si smantana

Se curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...

Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Aperitive cu carne

Ficat de gasca, ingrasata in aspic

Daca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.

Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Drob de ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Drob de ciuperci

Ceapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand...

Drob de ciuperci
Rosii cu ciuperci
Aperitive cu rosii

Rosii cu ciuperci

Ciupercile spalate si tocate cat mai marunt se pun impreuna cu ceapa si usturoiul tocate intr-o oala cu ulei si se calesc....

Rosii cu ciuperci
Rosii umplute cu branza
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu branza

Rosiile proaspete, tari, spalate si scobite se asaza pe un fund sa se scurga. Branza telemea se freaca cu dosul lingurii pana...

Rosii umplute cu branza
Rosii umplute cu pasta de peste
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu pasta de peste

Se desface pestele de oase si se pune in jumatate de pahar ulei fierbinte de masline, apoi se sfarama bine cu lingura,...

Rosii umplute cu pasta de peste
Rosii umplute cu batog
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu batog

Se pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...

Rosii umplute cu batog
Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala