In doua tigai se pun cate 25 gr unt si se pun pe foc. Cand untul s-a incalzit, se pune cate o felie de cascaval in fiecare si...
Ochiuri pe cascaval
Se fierb ouale tari. Se aleg frunzele de salata verde si se spala. Se asaza intr-o salatiera pentru frunze, se toarna cate o...
Oua cu tarhon
Ouale se fierb tari, se curata si se taie in doua. Rosiile se spala, se scobesc de miez dar nu prea mult, apoi se asaza cu...
Oua cu branza
Se bat bine albusurile cu telul pana se obtine o spuma tare. Intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, se toarna spuma de...
Oua moldovenesti
Se fierb ouale, dar nu rascoapte si se curata de coaja. Se pune sosul de rosii intr-un vas de sticla incasabila, se asaza in...
Oua in sos de rosii
Se prepara din lapte, sare si malai o mamaliguta moale. Cand este gata se amesteca cu o lingura unt, una cu smantana si se...
Oua pe mamaliguta
Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...
Crochete de oua
Intr-o tigaie se pun 50 gr unt si se lasa sa se topeasca. Cand incepe sa sfaraie, se sparg ouale deasupra untului, cat mai...
Ochiuri prajite
Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se...
Oua umplute cu sunca, pe maioneza
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu unt, sare, piper, apoi se...
Oua umplute cu ciuperci
Se fierb taiteii, se strecoara, se clatesc si se amesteca cu unt. Se asaza intr-un vas de sticla incasabila, iar deasupra se...
Oua cu taitei
Se fierb ouale rascoapte, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile, care se freaca cu lingura de lemn pana se fac...
Oua umplute cu castraveti si maioneza
Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se freaca cu dosul lingurii de lemn,...
Oua umplute in sosAm impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi una mai mare decat tava, iar una exact cat tava. Am pus puiul, taiat bucatele...
Placinta cu pui si legume montiFelii de paine prajita cu topping delicios de ciuperci cu smantana. Ciupercile taiate in bucati mici,se pun intr-o tigaie cu...
Tartine cu ciuperciIn 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai...
Chiftelute din orezSpalam ciupercutele si le rupem piciorusele. Vom toca piciorusele in cuburi mici si le vom amesteca cu putin patrunjel tocat...
Ciupercute umplute
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o...
Ratuste din oua
Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu...
Oua umplute cu ficatei
Se inmoaie painea in lapte. Se fierb ouale tari. Sardelele se curata de oase. Dupa ce s-au fiert ouala se curata de coaja si...
Oua umplute cu sardele
Daca vrei sa prepari aperitive delicioase, pregateste oua umplute in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Oua umplute in aspic
Ouale se fierb rascoapte, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu o lingura...
Oua picante umplute
Se fierb ouale tari. Se prepara maioneza, se aranjeaza intr-un vas mai adanc si deasupra se asaza ouale fierte intregi. Se...
Oua fierte cu maioneza
Se fierb ouala tari. Intre timp, se pregateste un sote din zbarciogi foarte bine spalati, preparat cu unt, bucatele de rosii,...
Oua ciobanesti
Se fierb ouale rascoapte, se decojesc si se preseaza bine cu lingura de lemn, se amesteca cu o lingura de unt, ou patrunjel...
Oua sucevene
Se fierb ouale rascoapte, se scot galbenusurile si se toaca. Se pun galbenusurile tocate pe un platou. Peste ele se asaza...
Oua a la russe
Se fierb taiteii, se scurg, se clatesc, se amesteca cu unt si se pun la cuptor. Se fierb ouale tari, se taie in felii groase....
Oua italienesti
Se fierb ouale tari, se decojesc si se separa albusurile de galbenusuri. Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare,...
Oua brailene
Ouale se spala si se fierb tari, apoi se taie in doua pe lungime, prin coaja. Se scobesc si se pastreaza jumatatile de coji....
Oua la cuptor
Se fierb ouale rascoapte, se curata de coaja si se rad 5 oua pe razatoarea mare de legume. Se curata si se rade ceapa pe...
Oua pe salata verde
Se pune intr-o oala orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu trei linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt...
Oua cu rizoto
Se spala macrisul si se pune in apa fierbinte sa fiarba cateva minute. Se scurge, se amesteca cu sosul alb, cu patrunjel...
Oua cu macris
Se curata rosiile de pielite, se taie in doua si se curata de seminte, apoi se prajesc in unt. Ouale se fierb moi. Se taie...
Oua cu rosii si cascaval
Se fierbe spanacul, se scurge si se trece prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii de lemn, pana se obtine o pasta. Se...
Oua cu spanac
Se fierb ouale moi aproximativ patru minute. Painea se taie felii subtiri, cascavalul se rade, untul se topeste pe foc....
Oua pe felii de paine prajita
Ouale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...
Oua cu sos Bechamel
Se pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, se adauga laptele treptat, amestecind bine, apoi se pune pe un foc mic...
Sufleu de oua
Se fierb taiteii on apa clocotita cu sare timp de 15 minute. Se fierb ouale 5 minute ca sa ramana galbenusul cleios. Se...
Oua brasovene
Se fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt...
Oua cu ciuperci
Se ia un platou dreptunghiular si pe doua colturi vis-a-vis, in diagonala, se asaza cate cinci sardele in forma de evantai cu...
Oua cu sardele
Intr-o tigaie incinsa se pune untul si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca faina in unt pana se incorporeaza bine,...
Sufleu de sunca
Prima data curatam pestele, il spalam si il fierbem. Cand este gata fiert se scoate din apa, se racoreste, apoi se scot...
Sufleu de peste
Fierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...
Sufleu de salau
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...
Oua in sos de smantana
Se fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara sare si...
Oua picante cu hrean
Fiebem conopida intreaga. Intr-o tigaie punem unt si il lasam pe foc pana se topeste. Se adauga faina si se amesteca bine...
Sufleu de conopida
Frecam bine galbenusuri cu untul, se adauga sunca taiata cubulete mici, smantana, faina si branza rasa. Conopida se fierbe,...
Sufleu dc conopida cu sunca
Daca vrei sa pregatesti aperitive delicioase, incearca aceasta reteta. Pentru a pregati sufleu de parmezan avem nevoie de...
Sufleu de parmezan
Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul...
Sufleu de dovlecei
Din faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu creveti
In prima faza radem dovleceii de coaja, apoi ii spalam. Incepem sa ii taiem bucatele si ii punem la inabusit, impreuna cu...
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori