Taiem marunt ceapa, o amestecam cu ouale, carnea si sarea. Facem bilute si le dam prin susan. Se prajesc in mult ulei.
Chiftelute din carne de porc cu susanSe sparg ouale si se bat bine, se adauga sarea busuiocul si branza si se omogenizeaza. Se pun la foc mare in tigaia de teflon.
Omleta din oua de prepelitaSe scurge bine tonul intr-o sita dupa care se toaca ceapa marunt. Untul moale se freaca cu mixerul, se adauga ceapa, tonul si...
Tartine cu pasta de ton si lamaieDupa ce se toaca toate marunt, se calesc: ceapa cu pieptul de pui; dovlecelul si coditele ciupercilor. Se pune si mararul, se...
Ciuperci umplute cu carneDupa ce se toaca toate marunt, se calesc: ceapa cu pieptul de pui, dovlecelul si coditele ciupercilor. Se pune si mararul, se...
Ciuperci umplute cu carneTaiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii...
Barcute de dovlecei la cuptorArdeiul, ceapa si salamul se taie cubulete si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf de copt.Ouale se...
Batoane cu legume si salamDaca vrei sa pregatesti aperitive deosebite, incearca reteta de saratele cu branza de oaie. Aceste aperitive cu branza sunt...
Saratele cu branza de oaieSe piseaza telemeaua cu o furculita, se adauga smantana, piper, marar si se amesteca. Se taie gogosarul, putin file de somon...
Aperitive cu crema de branza si somonPutem face aperitive delicioase din baghete si cateva ingrediente. Pentru bagheta umpluta avem nevoie de conserva de ton,...
Bagheta umplutaSe dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5...
FocacciaCartoful se taie rondele si se rumeneste in ulei la foc mic, apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate fasii si se calesc putin....
Omleta rusticaAlegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam sau...
Briose aperitivSe fierbe fasolea, iar dupa ce s-a scurs se paseaza. Piureul obtinut se amesteca bine adaugand treptat ulei. Cand s-a albit...
Aperitiv cu branza si crema de fasoleSe curata ciupercile si se indeparteaza coditele, dupa care le lasam sa se scurga de apa. Se amesteca pateul cu ardeiul gras...
Ciuperci pane umpluteSe taie ouale in doua si se scot galbenusurile. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana,...
Oua umplute cu pate BucegiAsezati faina amestecata cu piper intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie.Taiati calupurile de carne din fiecare...
Snitel pane din carne de porc BucegiTaiati cate un capacel in partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o...
Rosii coapte, umplute cu carne de porc BucegiTaiati cate un capacel chiflelor, in partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le in...
Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptorSe fierb ouale (considerati si acest timp daca nu aveti deja ouale fierte) eu folosisem la aceasta reteta oua de Pasti, dar...
Oua umplute, fara maionezaLuam pieptul de pui si il taiem in patru felii, pe cate le batem usor cu ciocanul. Le punem deoparte si continuam cu...
Piept de pui umplutAlbusurile se bat spuma tare, apoi se adauga grisul turnand in ploaie. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei mamaligute...
Galuste din grisSe pune laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu se prinda....
Gogosele din gris si cascavalSe taie legumele si sunca cubulete marunte, se pregatesc pe un platou intins cereralele integrale. Se rade urda si se...
Bilute de branza tavalite prin cereale integraleAceasta reteta de saratele este foarte delicioasa. Pentru a pregati saratele monti, avem nevoie de tarate, faina si telemea.
Saratele montiCaisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din...
Oua surpriza pe orezAm facut un aluat din 1 cana de tarate, 1 cana de faina integrala, 1 cana de apa in care am dizolvat drojdia si sarea. Am...
Fursecuri cu legume si cascavalSe taie felii de franzela, care se inmoaie in lapte. Se lasa feliile pana ce absorb tot laptele. Se sparg ouale si se bat...
Friganele cu paineSe bat ouale putin, se adauga sunca taiata bucatele, apoi se toarna, cate putin, laptele clocotit, amestecand mereu. Se pune...
Buseuri gratinateDin lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se...
Crochete de branzaDaca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive gustoase, alege bulete de branza. Aceasta reteta este foarte buna si se...
Bulete de branza cu patrunjelSe curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptorCrab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc...
Crab sticks paneO idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si...
Chiftelute din piure de cartofiSaculetii sunt de fapt formati din clatite. Pentru asta incepem sa pregatim aluatul pentru clatite amestecand toate...
Saculeti cu piept de puiUntul adus la temperatura camerei, se freaca spuma. Se amesteca apoi cu restul de ingrediente. Condimentele se pun dupa...
Tartine cu unt aromatPainea folosita am facut-o dupa reteta de checulet in cana, adica : Am amestecat taratelele cu faina integrala si praful de...
Friganele montiAm lasat nautul la inmuiat peste noapte, l-am clatit si fier cam 3 ore. Am pasat rosia cu cei 2 catei de usturoi in blender....
Pasta de naut cu legumePieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de...
Rulada de puiCeapa si usturoiul se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Intr-un castron se pun carnea tocata, chimenul, oul intreg, ceapa,...
Rulade cu cascavalSe curata cartofii de coaja apoi ii punem intregi in apa cu sare. Se scurg iar apoi ii taiem felii de 5 mm grosime. Separat,...
Ciuperci gratinateTaiati mozzarella felii o taiati felii, iar apoi, intr-un vas separat, amestecati ceapa cu rosiile tocate cat mai marunt cu...
Mozzarella cu salsa de rosiiLuam ficatul de porc si il curati m foarte bine de pielite. O data curatit il dai prin masina de tocat si-l calesti in...
Sufleu de ficatGalbenusurile fierte impreuna cu un gabenus crud se folosesc pentru a face maioneza. Intr-un castron pisam bine...
Branza de vaci cu maionezaNu e tocmai o reteta, dar e un fel de mancare pe care multi nu stiu sa il faca, din pacate...Porumbul se curata de frunze...
Porumb fiertDovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa pe care o lasa apoi ii...
Chiftele de dovleceiIntindem aluatul intr-o forma rotunda cu diam. de 30 cm. Se taie surplusul de aluat. Batem smantana si o amestecam cu...
Placinta cu smantanaCuratam cartofii de coaja si ii taiem cat mai subtiri. Toate feliile de cartofi se rasucesc una peste alta astfel incat sa...
Cartofi trandafiriLuam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei, apoi se amesteca cu ulei pana devine o maioneza, care apoi se amesteca cu...
Porumb copt la cuptorAm maruntit mai intai mamaliga si am amestecat-o cu faina alba pana nu se mai lipea de maini. Am adaugat apoi sare, piper,...
Tortilla din resturiSe curata cartofii, se taie si se prepara cartofi prajiti, in ulei, in ceaun. Se face omleta, din ouale batute, rumenita usor...
Omleta cu cartofi prajitiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala