ioanas - Rețete

Cataif delicios cu mere
Aluaturi

Cataif delicios cu mere

Pentru cataiful delicios cu mere se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si cu rom..

Cataif delicios cu mere
Placinta cu crema de vanilie
Aluaturi

Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde...

Placinta cu crema de vanilie
Baclava delicioasa cu nuci
Aluaturi

Baclava delicioasa cu nuci

Pentru baclava se face un aluat de placinta si se intinde foaia foarte subtire. Dupa ce s-a uscat, se taie in bucati de...

Baclava delicioasa cu nuci
Tarta delicioasa cu crema
Aluaturi

Tarta delicioasa cu crema

Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...

Tarta delicioasa cu crema
Savarina delicioasa cu pesmet
Prajituri

Savarina delicioasa cu pesmet

Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...

Savarina delicioasa cu pesmet
Savarina din aluat dospit
Prajituri

Savarina din aluat dospit

Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...

Savarina din aluat dospit
Prajituri cu crema de vanilie
Prajituri

Prajituri cu crema de vanilie

Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o...

Prajituri cu crema de vanilie
Ecler delicios
Prajituri

Ecler delicios

Pentru ecler se face aluatul la fel, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile. Dupa ce sunt...

Ecler delicios
Gogosele cu frisca
Aluaturi

Gogosele cu frisca

Pentru gogoselele cu frisca se face un aluat ca pentru prajituri cu crema de vanilie. Se pun, fie cu cornetul, fie cu...

Gogosele cu frisca
Covrigei de plamadeala
Aluaturi

Covrigei de plamadeala

Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...

Covrigei de plamadeala
Madelene delicios
Prajituri

Madelene delicios

Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale...

Madelene delicios
Tarta cu fructe crude
Aluaturi

Tarta cu fructe crude

Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...

Tarta cu fructe crude
Tarta delicioasa cu fructe crude
Aluaturi

Tarta delicioasa cu fructe crude

Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...

Tarta delicioasa cu fructe crude
Tarta delicioasa cu marmelada
Aluaturi

Tarta delicioasa cu marmelada

Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...

Tarta delicioasa cu marmelada
Tarta cu prune necojite
Aluaturi

Tarta cu prune necojite

Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...

Tarta cu prune necojite
Saratele delicioase
Aluaturi

Saratele delicioase

Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...

Saratele delicioase
Saratele cu cartofi fierti
Aluaturi

Saratele cu cartofi fierti

Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...

Saratele cu cartofi fierti
Saratele delicioase cu chimen
Aluaturi

Saratele delicioase cu chimen

Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.

Saratele delicioase cu chimen
Saratele din aluat frantuzesc
Aluaturi

Saratele din aluat frantuzesc

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...

Saratele din aluat frantuzesc
Ochelari
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Ochelari

Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de...

Ochelari
Piscoturi bune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi bune

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste...

Piscoturi bune
Covrigei cu scortisoara si migdale
Aluaturi

Covrigei cu scortisoara si migdale

Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...

Covrigei cu scortisoara si migdale
Pesmeti cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu nuci

Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...

Pesmeti cu nuci
Pesmeti de Nurenberg
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti de Nurenberg

Pentru pesmetii de Nurenberg se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se...

Pesmeti de Nurenberg
Rulouri de branza cu marmelada
Prajituri

Rulouri de branza cu marmelada

Pentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...

Rulouri de branza cu marmelada
Fursecuri corabioare
Prajituri

Fursecuri corabioare

Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...

Fursecuri corabioare
Cuiburi de randunele
Prajituri

Cuiburi de randunele

Pentru cuiburile de randunele se bat albusurile pe marginea masinii. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou...

Cuiburi de randunele
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat
Bucataras.RO

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

Ciocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți...

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide