Pentru inghetata de fructe, cu lapte se amesteca totul fara sa se puna la foc si cand zaharul s-a dizolvat, se toarna...
Inghetata delicioasa de fructe cu laptePentru sosul de zahar ars se arde intr-o cratita zaharul, nu insa prea inchis, si se stinge cu ½ ceasca de apa fierbinte. Se...
Sos delicios de zahar arsPentru inghetata delicioasa de vanilie se freaca ouale cu zaharul. Se pune sa fiarba laptele si cand clocoteste, se adauga...
Inghetata delicioasa de vaniliePentru inghetata de zahar ars se freaca intr-un castron sase oua intregi sau opt galbenusuri cu 100 g zahar. Se ard, potrivit...
Inghetata delicioasa de zahar arsPentru inghetata delicioasa de cafea se freaca ouale cu zaharul. Se amesteca cu laptele la care s-a adaugat cafeaua foarte...
Inghetata delicioasa de cafeaPentru inghetata de ciocolata se freaca ouale cu zaharul. Se pun sa fiarba laptele cu vanilia, se moaie pe marginea masinii...
Inghetata de ciocolata cu vaniliePentru inghetata pralinata se pregateste crema la fel ca pentru inghetata de vanilie. Este un desert delicios de vara ce...
Inghetata pralinataPentru inghetata de lamaie se pun intr-o tigaie apa si zaharul. Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute si se...
Inghetata delicioasa de lamaiePentru jeleul din doua culori se pune pe foc laptele, zaharul, gelatina muiata cu putina apa fierbinte si vanilie. Se tine...
Jeleu din doua culoriPentru sosul de vanilie se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora....
Sos delicios de vaniliePentru sosul de cacao fara ou se face un sirop potrivit de legat din zahar si apa. Se freaca doua linguri de cacao si o...
Sos de cacao fara ouPentru ouale de albus cu ciocolata se pregateste pe masina o cratita cu apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu 100 g...
Oua de albus cu ciocolata delicioasePentru bavarezul de vanilie se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece...
Bavarez de vaniliePentru bavarezul de zahar ars se ard intr-o cratita mica 150 g zahar, astfel incat sa nu se inchida prea tare la culoare si...
Bavarez de zahar arsPentru crema de cafea se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma. Se adauga doua linguri de esenta de cafea,...
Crema de cafea cu rom si friscaPentru spuma de albus cu capsuni se pun intr-un castron albusurile, zaharul pisat si capsunile. Se bate totul cu telul, cel...
Spuma de albus cu capsuniPentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in...
Crema de gris si de vanilieLaptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Se pune la foc intr-o cratita potrivit...
Lapte delicios de pasarePentru sarailie cu nuci si sirop de zahar ars se intinde o foaie foarte subtire de aluat de placinta. Se taie in bucati ceva...
Sarailie cu nuci si sirop de zahar arsPentru cartofii din biscuiti se moaie biscuitii cu laptele indulcit. Se adauga nucile macinate, cacao, rom si vanilie dupa...
Cartofi din biscuiti (fara foc)Pentru nuga cu nuci si vanilie se freaca bine intr-un cazanel albusurile cu mierea si zaharul, pana creste compozitia ca o...
Nuga cu nuci si vaniliePentru castanele imitate se pun la copt 4-5 cartofi de marime potrivita, astfel incat dupa ce s-au copt sa se obtina circa...
Castane imitatePentru crema delicioasa la cesti cu vanilie se pune laptele sa fiarba cu vanilie si zahar. Se bat intr-un castron ouale...
Crema delicioasa la cesti cu vaniliePentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe...
Crema de vanilie caramelizata (crema caramel)Pentru crema de zahar ars cu vanilie si frisca se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea...
Crema de zahar ars cu vanilie si friscaPentru gogoselele cu crema se face un aluat ca pentru “Prajituri cu crema de vanilie”. Se pun fie cu ornetul, fie cu...
Gogosele cu cremaPentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se...
Cataif turcescCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCiocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți...
Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat