Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se...
Dulceata de caise verzi cu lamaieDulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala...
Dulceaţă de căpsuni reţetăDulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...
Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)Dulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...
Dulceata delicioasa de fragiDulceata de zmeura se face la fel cu cea de fragi. Este foarte buna si usor de preparat. Veti avea nevoie de zmeura, zahar,...
Dulceata aromata de zmeuraDulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de murePentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...
Dulceata delicioasa de trandafirPentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.
Marmelada de caise cu coajaPentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....
Marmelada de prunePentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau,...
Magiun (povidla)Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de mereMarmelada delicioasa de pere se face la fel ca marmeleda de mere. Se poate face si amestecata din pere si mere. Este foarte...
Marmelada delicioasa de perePentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Marmelada gustoasa de portocalePentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba...
Pasta de gutui (Chitonoaga)Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor...
Dulceata de prune coapteMarmelada de fragi este usor de facut si este foarte gutoasa. Aceata se face la fel ca cea de capsuni. Veti avea nevoie de...
Marmelada de fragiMarmelada de zmeura este delicioasa si are o aroma deosebita. Acesta se face la fel cu marmelada de capsuni. Veti avea nevoie...
Marmelada simpla de zmeuraPentru marmelada de caise se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi. Se pun intr-un castron impreuna...
Marmelada simpla de caisePentru casata de fructe se pregateste compozitia ca pentru orice inghetata de fructe si se amesteca cu 300 g frisca batuta.
Casata de fructePentru casata de crema se pregateste compozitia ca pentru orice inghetata de vanilie, cafea, zahar ars, la care se adauga 300...
Casata de cremaPentru cafe glace aveti nevoie de lapte, cafea concentrata, zahar, frisca si vanilie. Se fac la filtru trei decilitri de...
Cafe glace cu frisca si vaniliePentru marmelada de capsuni se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se...
Marmelada de capsuniInghetata de portocale cu coaja de lamaie se face la fel ca inghetata de lamaie. Aveti nevoie de apa, zahar, coaja de...
Inghetata de portocale cu coaja de portocalePentru inghetata de fragi se spala fragii si se scurg bine. Se trec prin sita, astfel incat sa se obtina 1/2 kg de piure. Se...
Inghetata de fragiInghetata de zmeura este delicioasa si se pregateste usor. Veti avea nevoie de zmeura, zahar, apa, zeama de lamaie si frisca...
Inghetata de zmeura cu lamaie si friscaPentru inghetata delicioasa de visine se face un sirop din zahar si apa care se fierbe doua minute. Se spala visinile si se...
Inghetata delicioasa de visineEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala