Pentru glazura de cafea se freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul...
Glazura de cafeaPentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit...
Crema de unt cu vanilie si galbenusPentru crema de vanilie cu ou se pune o bucata de vanilie intr-o cratita cu laptele clocotit. Se acopera si se lasa sa stea...
Crema de vanilie cu ouCand dorim sa fie crema de vanilie cu spuma de albus mai cu spor si in acelasi timp mai spumoasa, se adauga la urma albus...
Crema de vanilie cu spuma de albusPentru crema cu ou se freaca un galbenus cu o lingurita de zahar si o lingurita de rom. Separat se bate un albus spuma si se...
Crema cu ou (A la minut)La crema de ciocolata se procedeaza la fel ca pentru crema de vanilie adaugand in laptele clocotit 100 g ciocolata rasa sau 1...
Crema de ciocolata cu ouPentru crema de ciocolata cu unt se pregateste crema de unt. Se moaie ciocolata taiata bucati sau cacao, cu doua linguri de...
Crema de ciocolata cu untPentru crema de cacao fara ou se dizolva cacao, faina si zaharul cu putin lapte rece. Se freaca bine pana nu mai ramane nici...
Crema de cacao fara ouPentru omleta cu dulceata si vanilie se freaca bine galbenusurile cu zahar pisat si cu o bucatica de vanilie sau zahar...
Omleta cu dulceata si vaniliePentru omleta cu mere si rom se curata merele, se taie felii subtiri si se pun sa se moaie pe masina, cu o lingurita de unt....
Omleta cu mere si romPentru sufleul de albus cu marmelada se bat spuma albusurile. Se adauga incet zaharul pisat si se bate pana se intareste...
Sufleu de albus cu marmeladaPentru tort ieftin cu crema de nuci se freaca o lingura de unt proaspat cu un pahar de zahar si cu galbenusurile puse pe...
Tort ieftin cu crema de nuciPentru budinca delicioasa de gris se fierbe grisul ca pentru gris cu lapte adaugand ceva mai mult zahar; se da la o parte, se...
Budinca delicioasa de grisPentru budinca gustoasa de orez cu mere se curata merele, se taie felii si se inabusa intr-o cratita cu putin unt si zahar,...
Budinca gustoasa de orez cu merePentru budinca de clatite cu umplutura de branza se fac clatite din doua oua. Se pregateste o umplutura din branza de vaca...
Budinca de clatite cu umplutura de branzaPentru sosul de vin alb se freaca galbenusurile cu zaharul si cu fecula muiata cu putina apa rece. Se toarna incet 1/2 l vin...
Sos de vin albPentru budinca de albus cu sos de vin se bat spuma albusurile. Se pun patru linguri de zahar pisat si trei linguri de peltea...
Budinca de albus cu sos de vinPentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar...
Budinca de orez simplu cu stafidePentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.
Gogosi din aluat pripit cu vaniliePentru merele prajite cu rom in aluat se curata mere tari de marime mijlocie, se scobesc putin cu un cutit foarte subtire si...
Mere prajite cu rom in aluatPentru halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoara se infierbanta untul topit in care se prajeste faina, amestecand...
Halva turceasca cu sirop de zahar si scortisoaraPentru grisul cu lapte delicios se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. Cand laptele...
Gris cu lapte deliciosPentru orezul gustos cu lapte se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte...
Orez gustos cu laptePentru orezul cu prune se spala bine prunele uscate si se fierb in apa. Separat intr-o cratita mica, se ard, trei linguri de...
Orez cu prunePentru merele in aluat se curata merele de coaja si, cu un cutit subtire, se scot samburii din mijloc. In locul scobit se...
Mere in aluatPentru galustele umplute cu prune se face un aluat din cartofi fierti, curatiti si dati prin masina, cu faina, o lingurita de...
Galuste umplute cu prunePentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris,...
Galuste cu prune sau marmeladaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCiocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți...
Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat