Se prepara mazarea sote, in care se adauga marar verde tocat fin. Se prepara scrobul si in timp ce se coaguleaza ouale, se...
Scrob cu mazarePainea faramitata se inmoaie in jumatate pahar cu lapte. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu amestecul de lapte si...
Omleta fragedaSe bat ouale, apoi se amesteca cu legumele tocate marunt si se adauga sare. Se toarna compozitia in tigaia cu unt incins si...
Omleta cu verdeturiUntul se pune in tigaie pe foc, iar cand este fierbinte se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa sa se inmoaie bine, pana...
Omleta cu ceapaSe toaca ceapa cu tot cu codite si se rumeneste usor in unt, amestecand tot timpul. Apoi se toarna ouale batute, cu sare,...
Scrob cu ceapa verdeSe bat ouale intr-un castron si se amesteca cu smantana groasa si proaspata. Se pun 25 gr unt intr-o tigaie iar cand s-a...
Scrob cu smantanaFeliile de paine se taie cubulete si se prajesc in unt. Ouale se bat, se amesteca cu smantana si se toarna peste crutoane. Se...
Scrob cu paineSe spala si se calesc ciupercile in unt, la fel si ficateii. Se bat ouale, se pun pe foc si se lasa sa se coaguleze,...
Scrob vanatorescSe spala, se curata si se prajesc ficatii in ulei. Se scot ficateii usor rumeniti, se taie bucatele, se amesteca cu ouale, cu...
Scrob cu ficatei de pasareSe taie rosiile in jumatati, se scobesc, se lasa putin sa se scurga, apoi in fiecare se picura o picatura de otet. Se fac...
Ochiuri in rosii, cu maionezaSe fierbe mazarea in putina apa cu unt. Se aleg carote mici, se rad de coaja, se spala si se fierb. Se fac ochiuri in apa. Pe...
Ochiuri pe mazare si carotePreparatele din oua batute sunt denumite scrob sau jumari. Se bat ouale intr-un castron, se adauga patrunjel, sare, piper si...
ScrobSe fierbe sparanghelul in apa cu varfurile in sus pentru ca acestea sa fiarba in abur (de aceea se leaga snop). Se bat ouale,...
Scrob cu sparanghelSe spala rosiile si se taie in jumatati, se scobesc si se lasa cu gura in jos, ca sa se scurga bine, apoi se picura in...
Scrob in rosiiSe bat oual,e si se amesteca cu cascavalul ras sare si piper. Se pune pe foc si se lasa sa se coaguleze in unt fierbinte.
Scrob cu cascavalSe toaca marunt patrunjelul verde, mararul, arpagicul si tarhonul. Se pun toate verdeturile intr-o tigaie, cu unt, sa se...
Scrob cu verdeataSe fierbe orezul cu trei cesti de apa, unt, sare, piper si se pune vasul in cuptor pana scade apa si orezul devine putin...
Ochiuri pe orez si spanacSlanina se taie felioare si se prajeste.Se sparg ouale pe slanina si se lasa pe foc pana se coaguleaza albusul si galbenusul....
Ochiuri pe slaninaAcest aperitiv este ideal atunci cand trebuie sa pregatim ceva rapid si gustos. Se prajesc feliile de franzela in unt. Se...
Ochiuri cu sunca pe felii de franzela prajitaCiupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune...
Ochiuri pe ciuperciSe fac ouale ochiuri si se lasa la racit. Se prepara piureul de spanac si se asaza intr-un vas de sticla incasabila, uns cu...
Ochiuri pe spanacIntr-un vas de sticla incasabila uns cu unt, se asaza un strat gros de frunze de spanac oparite bine in apa clocotita cu...
Ochiuri pe frunze de spanacIntr-un vas cu apa, se adauga otetul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba apa, se sparg ouale deasupra apei si li se dau...
Ochiuri in apaSe prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...
Ochiuri gratinateSe pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...
Ochiuri in sos de vinSe prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...
Ochiuri pe mazareSe prepara ochiurile in apa. Se prajesc ciupercile in unt cu verdeata si sare. Se aranjeaza pe un platou branza in mijloc. De...
Ochiuri ciobanestiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult pofteam la o prajitura cu visine asa ca mi-am satisfacut pofta cu aceasta bunatate. Cel mai mult imi place sa servesc...
Prajitura duo cu visine