Se curata prazul si se taie felii subtiri. Acestea se pun la rumenit in 3 linguri ulei. Separat, se toaca ceapa, se pune cu...
Orez cu prazIntr-un vas se pun 50 gr unt si se lasa sa se infierbante. Se adauga apoi orezul, se amesteca cu lingura si se lasa sa se...
Orez cu ficatei de pasareSe caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana...
Orez cu mazare si cascavalOrezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se...
Orez cu mazare si sosSe spala si se pune la fiert orezul, in apa calda cu sare. Se lasa sa fiarba la foc mic sau la cuptor, apoi se strecoara, se...
Orez cu spanacOrezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas,...
Orez cu ciuperciSe pune orezul intr-un vas cu apa si se tine 2 ore, ca sa se umfle bine. Apoi se scurge si se pune la fiert cu 3 cesti de apa...
Orez pentru garnituriPrima data spalam orezul in mai multe ape pentru a indeparta amidonul. Dupa ce l-am spalat il punem intr-un vas acoperit timp...
Orez cu bulion de rosiiCeapa se toaca marunt si se pune cu untul intr-un vas, pe foc, sa se caleasca bine. Se adaug apoi orezul si se amesteca tot...
Orez cu ceapaOrezul bine spalat si uscta intr-un servet se pune pe foc intr-un vas cu unt infierbantat. Se amesteca cu furculita cateva...
Pilaf de orez fara carneDupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se...
Pilaf de orezCeapa se marunteste si se pune la rumenit in putin unt. Se adauga apoi orezul, se amesteca doua minute si se toarna deasupra...
RizottoSe fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua,...
Orez transatHribii se spala foarte bine si se taie felii iar apoi se pun cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, sa se caleasca pana scade...
Orez cu hribiSe pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se...
Orez gratinatOrezul se pune la fiert in apa timp de 10 minute, iar apoi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert dar de data...
Rizi-biziOrezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez...
Rizi-bizi cu mazareSe spala bine orezul si se fierbe in apa 3 minute, ca sa se umfle. Se scurge si se repeta operatiunea sub jetul de apa. Se...
Orez moldovenescSe prepara orezul dupa reteta de orez moldovenesc si se amesteca cu fructele taiate marunt. Se ia din amestec cate o lingura,...
Crochete de orezSe toaca ceapa si se caleste in unt, impreuna cu orezul. Se adauga ardeii si rosiile taiate marunt si se lasa sa se inmoaie...
Orez cu rosiiSe pune intr-un vas mare orezul bine spalat si se toarna peste el apa calda si laptele. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba...
Bulete de orezSe face o mamaliga mai moale din apa, lapte, malai si sare. Cand este gata preparata se adauga o lingura cu unt si casul...
Mamaliga cu branza la cuptorAlivanca este o mancare ieftina si sanatoasa. Este usor de preparat si e foarte delicioasa.
Alivanca cu smantanaSe amesteca malaiul cu faina, branza de vaci, untul, sare, zaharul si iaurturile. Se amesteca bine toate aceste ingrediente...
Budinca din malaiSe opareste malaiul cu laptele fierbinte, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si...
Prajitura cu malaiSe prepara o mamaliguta moale, bine fiarta, din malai, apa si sare. Deasupra ei se presara branza de vaci si smantana, sau...
Mamaliga cu branzaSe taie felii de franzela, care se inmoaie in lapte. Se lasa feliile pana ce absorb tot laptele. Se sparg ouale si se bat...
Friganele cu paineCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAstazi avem reteta de pizza cu vinete, dar o puteti pregati si cu alte legume. Nu doar ca este foarte simplu de facut, dar...
Pizza cu Vinete (Reteta Video)