Se fierb rosiile si se dau prin sita, apoi se pun din nou sa fiarba ca sa scada. Se pune untul intr-o tigaie pe foc, iar cand...
Sos de rosiiSe pun intr-o tigaie untul, ceapa tocata si usturoiul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga pasta de rosii, faina, apoi...
Sos de rosiiSe curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se...
Sos moldovenesc cu ciuperciSe incalzeste untul, se incorporeaza faina, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile...
Sos supremCastravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou...
Sos de lamaieSe introduc intr-un vas toate ingredientele, in afara de mustar. Se pune vasul pe foc in alt vas cu apa fierbinte si se...
Sos pentru creierIntr-un castron se amesteca mustarul cu sare, piper si se freaca bine cu lingura, se adauga cu picatura otetul si uleiul,...
Sos remuladeSe curata cartofii, se taie si se prepara cartofi prajiti, in ulei, in ceaun. Se face omleta, din ouale batute, rumenita usor...
Omleta cu cartofi prajitiSe sparg ouale si se separa albusul de galbenus in vase separate. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul...
Omleta dulceMerele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata...
Omleta cu mereSe pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos albCa sa reuseasca o maioneza buna, nu se foloseste ulei rece si nici oua scoase din frigider. Se preseaza bine galbenusul fiert...
MaionezaSe sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu sare, piper si se adauga...
Omleta dorohoianaSe fierbe sparanghelul, dupa care se scurge si se taie bucati mici. Separat se bat ouale si se pun in tigaia incinsa cu ulei....
Omleta simpla cu sparanghelSe fierbe creierul iar apoi se taie in bucati mici. Se bat ouale, se pun in tigaia incinsa cu unt si se prepara omleta...
Omleta cu creierSe toarna laptele rece peste faina, batand continuu cu telul. Se adauga galbenusurile, branza si se bate bine, iar la urma se...
Omleta cu lapteSe oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in doua, se preseaza putin ca sa-si piarda din apa si seminte, apoi se...
Omleta cu rosiiSe prepara piureul de spanac bine scazut si se amesteca cu ouale batute. Se prajeste in unt fierbinte pe ambele parti si se...
Omleta cu spanacSe taie sunca cuburi si se rumeneste usor in unt. Se bat ouale putin si se adauga peste sunca. Se rumeneste omleta pe amble...
Omleta cu suncaSe curata vanata din loc in loc, se taie rondele, se pudreaza cu sare si se lasa intr-un vas 20 minute, ca sa se scurga...
Omleta cu sos de vineteSparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se...
Omleta cu sparanghelSe bat ouale, se adauga cascavalul ras pe razatoarea mica si se pune omleta in untul incins din tigaie. Cand este gata, se...
Omleta cu cascavalSe prepara o tocanita de hribi bine scazuta. Se pune o tigaie cu 25 gr unt pe foc si cand este fierbinte se toarna ouale...
Omleta cu hribiSe spala bine ciupercile, se taie marunt si se calesc in 25 gr unt, acoperite cu capac, sa fiarba in zeama lor pana scade apa...
Omleta cu ciuperciUn rinichi de vaca se curata de grasime, se opareste bine si se prepara sote cu o lingura unt. Ouale se bat si se toarna...
Scrob cu sote de rinichiTrufele se spala, se taie subtire si se calesc in unt. Cand sunt gata se opreste o parte din trufe pentru garnisit, iar in...
Scrob cu trufeSe spala ciupercile si se pun sa fiarba in apa cu zeama de la jumatate lamaie. Cand sunt fierte se strecoara, se taie bucati...
Scrob cu ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzImi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in...
Pizza cu portocale, asortata cu salata