ggaby - Rețete

Unt cu cascaval
Aperitive cu branza

Unt cu cascaval

Se freaca untul cu cascavalul ras pe razatoarea mica, pana devine ca o pasta. Se aranjeaza pe o farfurie, facand deasupra...

Unt cu cascaval
Unt picant pentru tartine
Sandviciuri

Unt picant pentru tartine

Se freaca untul cu boiaua de ardei si cu un praf de sare, apoi se prepara tartine. Puteti folosi biscuiti sarati sau paine...

Unt picant pentru tartine
Unt cu branza de vaci si ceapa
Aperitive cu branza

Unt cu branza de vaci si ceapa

Se freaca branza de vaci cu untul si cu ceapa tocata fin. Se mai adauga o lingurita cu marar tocat.

Unt cu branza de vaci si ceapa
Tartine cu unt si tarhon
Sandviciuri

Tartine cu unt si tarhon

Se freaca bine untul. Se taie marunt frunzele de tarhon, spalate in prealabil, se amesteca in unt, se presara putina sare si...

Tartine cu unt si tarhon
Chiftelute gustari
Aperitive cu legume

Chiftelute gustari

Cartofii se fierb in coaja si se curata. Ceapa se taie bucati. Se da totul prin masina de tocat, se adauga sare, piper, ouale...

Chiftelute gustari
Urda cu marar
Aperitive cu branza

Urda cu marar

Urda cu marar este foarte gustoasa si bogata in vitamine. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de urda, marar,...

Urda cu marar
Cascaval pane delicios
Aperitive cu branza

Cascaval pane delicios

Pentru un cascaval pane delicios se foloseste cascaval de calitate buna, ca cel de Dobrogea sau Olanda. Daca nu este de...

Cascaval pane delicios
Cascaval prajit
Aperitive cu branza

Cascaval prajit

Se presara boia de ardei rosu peste feliile de cascaval care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau ulei.

Cascaval prajit
Crutoane de cascaval
Aperitive cu branza

Crutoane de cascaval

Se taie cascavalul in forma de dreptunghiuri lungi de 5-6 cm, late de 3 cm si cu grosimea de 1 cm. Se dau prin ou batut,...

Crutoane de cascaval
Crochete de svaiter
Aperitive cu branza

Crochete de svaiter

Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor cu svaiterul ras. Se modeleaza cu mana bule mici, care se dau prin pesmet si...

Crochete de svaiter
Bulete de cartofi cu peste
Aperitive cu peste

Bulete de cartofi cu peste

Se fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...

Bulete de cartofi cu peste
Sandviciuri picante
Sandviciuri

Sandviciuri picante

Ouale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...

Sandviciuri picante
Cornuri calde la cuptor
Sandviciuri

Cornuri calde la cuptor

Cornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.

Cornuri calde la cuptor
Branza in aluat
Preparate sarate

Branza in aluat

Aluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...

Branza in aluat
Cornuri umplute
Preparate sarate

Cornuri umplute

Se desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...

Cornuri umplute
Cornulete cu sunca
Preparate sarate

Cornulete cu sunca

Se face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...

Cornulete cu sunca
Franzelute umplute
Sandviciuri

Franzelute umplute

Franzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...

Franzelute umplute
Pateuri de cartofi cu branza
Preparate sarate

Pateuri de cartofi cu branza

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...

Pateuri de cartofi cu branza
Pasta de sardele in sos tomat
Aperitive cu peste

Pasta de sardele in sos tomat

Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...

Pasta de sardele in sos tomat
Sardele in aluat
Aperitive cu peste

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Aperitive cu oua

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza

Se fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...

Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maioneza
Aperitiv cu clatite speciale
Aperitive cu carne

Aperitiv cu clatite speciale

Se toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...

Aperitiv cu clatite speciale
Oua cu ansoa
Aperitive cu oua

Oua cu ansoa

Se fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...

Oua cu ansoa
Placinta cu carne
Preparate sarate

Placinta cu carne

Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...

Placinta cu carne
Placintele cu branza
Preparate sarate

Placintele cu branza

Se pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...

Placintele cu branza
Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Preparate sarate

Placintele moldovenesti cu branza sau carne

Se inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...

Placintele moldovenesti cu branza sau carne
Chiftelute din carne
Aperitive cu carne

Chiftelute din carne

Carnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...

Chiftelute din carne
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Prajitura duo cu visine
Bucataras.RO

Prajitura duo cu visine

De mult pofteam la o prajitura cu visine asa ca mi-am satisfacut pofta cu aceasta bunatate. Cel mai mult imi place sa servesc...

Prajitura duo cu visine
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide