Castravetii se curata de coaja, se taie feliute, se presara cu sare si se lasa 10-15 minute, apoi se scurg putin si se asaza...
Salata de castraveti cu smantanaSe curata castravetii, se taie in lungime si li se scoate mijlocul cu semintele pentru ca acestea inmoaie salata de...
Salata de castravetiSe spala andivele sub jet de apa, se taie in 3-4 si se asaza in salatiera. Se face sosul din ulei, zeama de lamaie si sare,...
Salata de andiveSe curata prazul de prima foaie si se taie felioare sau in bucati de 5 cm. Se pune apa cu sare sa fiarba si cand da in clocot...
Salata de prazSe fierbe un ou si din galbenusul fiert si un galbenus crud se prepara maioneza in care se introduce albusul fiert, tocat si...
Salata de andive cu maionezaSfecla se coace in cuptor sau se fierbe, se curata si se taie fasii ca taiteii. Din smantana, mustar, zeama de lamaie, sare...
Salata de sfeclaSe spala bine ciupercile si se pun intregi intr-o tava cu ulei, vin, sare, piper, rosii taiate felii, patrunjelul tocat si...
Salata de ciuperci cu usturoiCiupercile se spala in multe ape, dar nu se curata de pielite si se pun la fiert in apa fierbinte, cu sare si zeama de lamaie...
Salata de ciuperciSe curata telina, se spala si se rade pe razatoarea mica. Ceapa se toaca marunt, se pune intr-un tifon si se scurge peste...
Salata picanta de telinaTelina se curata, se spala si se rade pe razatoarea mare, se opareste bine in apa fierbinte, dar fara sa clocoteasca. Se lasa...
Salata de telina cu mustarSe curata laptucile pana ramane partea alba-galbuie din mijloc si putine frunze. Se taie fiecare in patru, se asaza in...
Salata de laptuciRosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...
Salata de rosiiNapii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...
Salata de napiSe alege lintea, se spala si se pune in apa calda pentru cateva ore. Se strecoara, apoi se introduce in apa rece si se pune...
Salata de linteSe freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...
Sos de portocaleSe fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolataSe pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinciSe fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare, cuburi de oua rascoapte, piper si...
Salata de legume cu maionezaTelinele se curata si se taie in forma de chibrituri. Se spala un mar si se rade, se curata nucile si se taie felioare. Se...
Salata de telina cu maionezaSe fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de ouaSe piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...
Sos de usturoi cu ouaSe face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaieSe pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de uleiIntr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantanaSe pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...
Sos de fragi sau capsuniSe inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romSe curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustarCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzImi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in...
Pizza cu portocale, asortata cu salata