Se pune apa in ceaun si se lasa pe foc sa fiarba. Cand clocoteste apa, se pune un praf de sare si un pahar cu malai, care se...
MamaligaSe pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu...
Mamaliguta cu cascaval si sos de rosiiSe curata ceapa si se taie solzisori foarte subtiri si se pune cu 50 gr unt in tigaie pe foc sa se inmoaie, bine. Rosiile se...
Papara cu mamaligaReţetă de preparare a papanaşilor. Daca vrei sa mananci o mancare delicioasa, pregateste papanasi. Aceasta reteta de...
Reţetă de preparare a papanaşilor din mamaliga cu branzaSe prepara o mamaliga moale in care, cand este fiarta si bine framantata, se adauga o lingura cu unt si una cu smantana si se...
Mamaliga cu ochiuri la cuptorSe face o mamaliga potrivita din malai, apa si sare. Aceasta se amesteca cu unt. Se iau din mamaliguta bucati cat o gutuie...
Bulz de mamaligaCand ramane mamaliga de la masa nu se arunca. Feliile de mamaliga la cuptor sunt niste gustari ideale pentru perioada postului.
Felii de mamaliga la cuptorSe face o mamaliguta mai vartoasa din malai, apa si sare. Cand s-a racit se taie in felii groase de 1 cm jumate, si se pun la...
Mamaliga prajitaReţetă de preparare a papanaşilor. Se da branza prin sita, se amesteca cu zaharul, faina in care s-a amestecat...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branza de vaci prajitiSe fierb cartofii in coaja si cat sunt inca fierbinti se curata si se fac piure, frecand cu dosul lingurii. Se amesteca...
Perisoare din branza si cartofiSe taie cornurile in jumatati si se scobesc. Se face un sos alb mai gros, din unt, faina si lapte, se amesteca cu svaiterul...
Cornuri cu svaiterSe bat ouale putin, se adauga sunca taiata bucatele, apoi se toarna, cate putin, laptele clocotit, amestecand mereu. Se pune...
Buseuri gratinateDin lapte, faina si unt se prepara un sos alb gros, care se amesteca cu cascavalul ras si cu galbenusurile batute. Se...
Crochete de branzaSe pun 3 l de lapte crud la prins si se lasa 1-2 zile, pana se prinde. Dupa ce s-a prins laptele, se fierb 2 I de lapte...
Branza de vaciSe amesteca frisca dulce cu fructele din cutia cu compot de ananas. Acest amestec se poate orna cu fructe maruntite din...
Ananas cu friscaSe bate frisca cu zahar pudra dupa gust si se amesteca cu esenta de cafea. Amestecul obtinut se toarna in cupe si se pune la...
Esenta de cafea cu friscaReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza data prin sita cu faina, grisul, ouale si sarea. Se freaca bine ca...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti de branzaDaca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive gustoase, alege bulete de branza. Aceasta reteta este foarte buna si se...
Bulete de branza cu patrunjelSe fierbe apa cu untul si se adauga toata faina, amestecand repede pe foc, pana devine o pasta fina care se desprinde de pe...
Clatite cu svaiterScrumbia curatata se pune in apa cu otet si se lasa 6-7 ore sa se desareze. Cartofii se fierb in coaja si dupa ce s-au racit...
Salata de scrumbieSe pune pestele la desarat in apa calduta, pentru cateva ore, se clateste de cateva ori si se pune sa fiarba in apa, cu boabe...
Salata de peste afumatIcrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...
Salata de icre de stiucaSe fierbe apa cu cicoarea pana se dizolva bine cicoarea si nu mai face spuma. Cine doreste pune si o lingurita cu cafea...
Cafea cu lapteSe fierbe faptele cu zahar dupa gust, un praf de sare si cu zaharul vanilat. Taiteii se fierb in apa, se strecoara si se pun...
Taitei cu lapteSe pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul...
Orez cu lapteIcrele se curata de pielite cu furculita, se pun intr-un tifon strans si se toarna apa peste ele sa se spele. Se lasa sa se...
Salata din icre de crapPrima data coacem tirii pe o tabla pusa pe foc sau direct pe plita, apoi se bat, pe un fund de lemn, cu manerul unui cutit....
Salata de tiriCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzImi plac retetele simple si rapide, pline de arome si iesite din tipare. Adevarul este ca reteta sta de ceva timp uitata in...
Pizza cu portocale, asortata cu salata