Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un vas se topeste untul, se adauga peste legumele si se lasa sa se...
Supa de andive cu legumeAndivele si cartofii se spala, se taie in bucati si se pun pe foc, la fiert pentru o jumatate de ora. Se potriveste de sare...
Supa crema de andiveSpanacul se curata, se spala si se pune la oparit in apa fierbinte. Se scoate din apa, se strecoara si se toaca marunt....
Supa de spanac cu crutoaneMorcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Supa de legume...
Supa de legume cu crutoaneSe curata, se spala si se taie fideluta sau se dau pe razatoare legumele, inafara de fasolea boabe si de rosii. Acestea se...
Supa crema de legume cu crutoaneMacrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga...
Supa de macris cu crutoaneMorcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun...
Supa de rosii cu legumeIntr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa...
Supa crema de mazare cu crutoaneSe curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert,...
Supa crema de fasole boabe cu crutoaneSe curata, se spala si se taie marunt ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Se pun la fiert apoi impreuna cu fasolea boabe....
Supa de fasole boabeMorcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si...
Supa crema de legumeSe curata, se spala si se toaca marunt ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce...
Supa de zbarciobiSe curata si se maruntesc cartofii, ceapa si telina. Se pun sa fiarba intr-un vas cu apa. Cand au fiert, se scot din vas si...
Supa crema de cartofi cu crutoaneSe curata si se toaca foarte marunt ceapa. Se pune apoi intr-un vas, acoperit cu capac, cu unt, la calit, pe foc mic. Cand...
Supa de ceapa cu crutoaneDovleacul se curata de coaja, si se scoate miezul care se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se...
Supa crema de dovleac cu crutoaneSe spala, se curata si se taie bucati salata verde. Apoi se pune intr-un vas cu 2 litri de apa fiarta. Separat, intr-o...
Supa de salata verde cu costitaSalata verde se spala si se taie bucati. Acestea se pun la innabusit in unt si se toarna peste ele supa in care au fiert...
Supa de salata verdeSe spala, se desface in buchetele si se opareste conopida. Intr-o tigaie, pusa pe foc, se pune untul si faina si se amesteca...
Supa crema de conopida cu crutoaneIntr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de...
Supa de conopida cu crutoanePentru prepararea acestei supe e nevoie de paine veche, de cateva zile. Aceasta se taie bucatele si pe pune intr-un vas cu...
Supa crema de paineIntr-u litru de lapte fiert, amestecat cu 4 linguri de zahar se toarna in ploaie grisul si se amesteca continuu. Cand incepe...
Gris cu lapteLegumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete...
Supa taraneasca cu legumeLintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita...
Supa crema de linte si crutoane de paineSparanghelul se taie la varfuri si se pun la fiert in apa cu sare doar tulpinile. Duap ce acestea s-au fiert, se scot la...
Supa crema de sparanghelMorcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se adauga toate intr-un vas cu...
Supa moldoveneascaAlbusurile se bat spuma tare, apoi se adauga grisul turnand in ploaie. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei mamaligute...
Galuste din grisSe pune laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu se prinda....
Gogosele din gris si cascavalCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAstazi avem reteta de pizza cu vinete, dar o puteti pregati si cu alte legume. Nu doar ca este foarte simplu de facut, dar...
Pizza cu Vinete (Reteta Video)