Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin...
Musaca de carne si cartofiCarnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne....
Musaca de telina cu carneVinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se...
Musaca greceascaVarza se curata si se indeparteaza cotorul. Carnea se toaca prin masina de tocat si se amesteca impreuna cu cepele tocate. Se...
Varza a la ClujPrazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se...
Praz umplut cu carneCarnea se feliaza, se impaneaza cu slanina si se pune la fiert, pe foc foarte mic, in sucul ei. Varza se taie fidelute si se...
Friptura cu varzaCarnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit...
Tocatura moldoveneasca din carne de vacaCarnea cruda se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa bine. Se toaca cepele si se pun...
Rulada din tochituraMuschiul se taie felii mai groase, se presara cu piper, se ung cu ulei pe ambele parti si se lasa sa stea o ora. Se pun apoi...
Muschi de vita soteCarnea se curata de pielite, se taie felii si se bat pe ambele parti cu un batator de carne. Se pun apoi la fript intr-un vas...
Biftec de vita cu ouaAntricoatele se pun la rumenit in ulei sau untura, pe amandoua partile. Se scot apoi si se pun pe o farfurie. in vasul in...
Antricoate de vacuta cu legumeMuschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga...
Sos de masline si ciuperci cu muschi de vacaCarnea se impaneaza cu fasii subtiri de slanina sau se infasoara in felii de slanina. Se adauga sare si se introduce usturoi...
Friptura din carne de vacaCarnea se taie felii groase si intre timp se infierbanta gratarul si se unge cu ulei. Se asaza apoi feliile de muschi sau...
Friptura din carne de vaca la gratarMuschiul se curata de pielite, se sterge si se taie in lungime astfel incat partea din mijloc sa fie groasa, iar partile...
Muschi de vita ChateaubriandSe pune la fiert in apa fierbinte carnea si se lasa la fiert pana cand devine frageda. Se adauga apoi zarzavatul curatat,...
Friptura dietetica de vacaMuschiul de vita se curata de pielite si se taie felioare mici. Se adauga sare deasupra si se infig apoi in frigare,...
Muschi de vaca la frigaruiVrabiile se curata si se presara cu sare si piper. Se invelesc apoi in feliute de slanina si se prajesc in unt la foc mare....
Mancare de vrabii cu orezPotarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand...
Mancare de potarnichi cu ciuperciRata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...
Rata salbatica cu napiApa se pune intr-o oala la fiert, pe foc potrivit si cand incepe sa dea in clocot, se adauga rasolul cu os si ceapa...
Rasol de vacaRasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat...
Rasol de vaca cu sos de ciuperciMuschiul de vita se curata de pielite, apoi se impaneaza cu usturoi tocat, se adauga sare, se unge cu ulei si se leaga cu o...
Friptura din muschi de vaca la cuptorCarnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si...
Friptura de vita inabusitaSturzii se curata si se spala dupa care se pun intr-un vas cu unt fierbinte si cu patru felii de slanina. Se acopera vasul cu...
Sturzi la cuptorPrepelitele se curata si se spala iar apoi se pun in cuptor impreuna cu untul si se lasa sa se rumeneasca. Se stropesc din...
Prepelite dobrogene cu orezCiocarliile se curata si se spala dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Merele se curata, se taie felii si se calesc in...
Ciocarlii cu mereCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzTrebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost...
Sushi