Se taie bucati rata si se pune la rumenit cu unt si putina apa, la cuptor. Se acopera cu un capac si se lasa acolo...
Mancare de rata cu maslineVarza se taie foarte subtire iar rata se curata si se spala. Se adauga intr-un vas cu untura si se lasa pe foc pana se...
Mancare de rata pe pat de varzaSe ia un cocos tanar si se taie in bucati. Ceapa se toaca marunt, slanina se feliaza si se pun impreuna cu 30 gr unt si 3...
Mancare de cocos cu vinCocosul se curata, se spala si se pune la fript intr-un vas cu ulei, usturoi pisat, sare si piper. Se adauga verdeata tocata,...
Mancare de cocos soteCocosul se taie bucati si se pune intr-o oala la foert impreuna cu osul de vitel si ceapa curatata si lasata intreaga. Se...
Piftie din cocosGaina se curata,apoi se spala, si se taie bucati. Ceapa se toaca marunt si se pune impreuna cu bucatile de carne intr-un vas...
Mancare din carne de gaina cu smochinePulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte...
Gulas ardelenesc de gainaBucatile de praz, se curata de prima foaie, apoi se taie partea alba in bucati lungi de 7-8 cm. Se pun la oparit pana cand...
Praz umplut cu carne de gainaGaina se desface in bucati, iar carnea inafara de piept si ficat se pune la fiert in apa impreuna cu ceapa, morcovul si...
Pilaf de gainaCarnea de gaina taiata bucati se rumeneste cu o lingura de unt si o ceapa tocata marunt. Se acopera vasul cu capac si se lasa...
Mancare din carne de gaina cu gutuiGaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe...
Galantina din carne de gaina sau curcanVarza se curata de frunzele de deasupra, dupa care se taie in doua, se scoate cotorul si se pune sa fiarba o jumatate de ora....
Bibilica cu varzaPieptul de la gaina se taie felii subtiri, se bat apoi putin cu batatorul, se sareaza si se pipereaza. Se dau dupa aceea prin...
Piept de gaina panePieptul taiat bucatele se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa. Ceapa se toaca...
Chiftelute din piept de gainaSe curata ficatul, i se indeparteaza vezica cu fierea, apoi se toaca foarte marunt impreuna cu maduva. Se incorporeaza, pe...
Ficat de gaina cu sos BechamelCarnea de gaina se taie bucati care se dau prin faina. Ceapa taiata felii subtiri, bucatile de carne precum si ardeii grasi...
Rasol de gaina cu sos de ceapaBamele se spala si li se taie capacelele. Se pun apoi la oparit cu bors sau apa cu otet si se lasa sa stea asa 10-15 minute....
Mancare de gaina cu bamePuiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune apoi la fiert cu 1,5 l apa si vin. Se adauga ceapa si morcovul tocate...
Mancare de pui cu sos albPuiul se curata, se spala si se taie bucati. Se pune apoi la rumenit in doua linguri de unt, deasupra se toarna vinul si...
Mancare de pui cu sos de tarhonPuiul se taie in bucati, care se pun cu o lingura unt si o lingura ulei la inabusit, intr-un vas acoperit. Separat se curata...
Mancare de pui cu anghinarePuiul curatat si spalat se taie bucati si se pune intr-un vas pe foc impreuna cu unt si ceapa tocata si se lasa la inabusit....
Mancare moldoveneasca de pui cu smantanaPuiul se taie bucati, se toaca separat ceapa si se pun la inabusit intr-un vas impreuna cu unt. Se tine vasul acoperit, pe...
Mancare de pui cu dovleceiPuiul se taie in bucati, care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata. Se adauga boia de ardei rosu, faina, sse stinge cu...
Papricas de puiPuiul se curata, se spala si se taie bucati. Se aleg picioarele intregi si pieptul care se sareaza, se dau apoi prin faina,...
Pui paneSe curata, se spala si se usuca un pui mare. Se infige apoi in frigare, se asaza deasupra jarului si se invarte. Se unge...
Pui la frigarePipota, ficatul si miezul de paine muiat in apa se dau prin masina de tocat. Se amesteca compozitia rezultata cu patrunjel...
Pui umplut, cu sos de mustarCarnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se adauga o ceapa si 2-3 catei de usturoi tocate marunt. Cand...
Piftie de pasareCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!
Chiftelute in aluat de bere