Potarnichile se pun intr-un vas cu unt, se asaza pe fiecare cate o felie de slanina si se pun la rumenit pe foc mic, cu un...
Potarnichi pe varzaVrabiile se curata, se sareaza si se pipereaza. Se pun apoi impreuna cu ceapa tocata si untul la rumenit, pe foc mic. Se lasa...
Mancare de vrabii inabusitePe o tabla foarte subtire, se asaza vrabiile cu cate o feliuta de slanina. Se pune tabla pe jar si se frig vrabiile pe toate...
Vrabii la cuptorPorumbeii se curata si se spala. Se pun apoi la calit cu ceapa tocata si cu slanina taiata feliute. Dupa ce s-au rumenit,...
Porumbei cu ciuperciIn prima faza se curata fazanul de pene, de intestine, i se inlatura capul si labele. Se pune apoi la flambat pe flacara...
Fazan friptFazanul se curata de pene si intestine, se spala si se sterge. Se acopera apoi pieptul cu felii de slanina si se pune cu unt...
Fazan cu sos MaderaFazanul se curata de pene si maruntaie, se spala si se sterge. Se acopera pieptul cu felii de slanina si se pune cu untul...
Mancare de fazan cu smantanaCurcanul se curata, se spala, se sareaza si se lasa o ora. Apoi se infasoara in felii de slanina, se leaga cu ata, se pune in...
Curcan la cuptorCurcanul se curata, se spala si se pudreaza cu sare dupa care se lasa o ora. Separat se prepara umplutura. Ficatul se pune la...
Curcan umplutCastanele se curata si se pun la fiert in zeama de carne, dupa care se paseaza cu o furculita. Carnea de porc si cea de vitel...
Curcan umplut cu castanePorumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se...
Porumbei gatiti cu mazareCarnea de pasare se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se adauga o ceapa tocata marunt, 2-3 catei de usturoi. Cand incepe...
Piftie de gasca sau curcanSe pun castanele la copt in cuptor, apoi se curata, dupa care se amesteca impreuna cu carnea de porc tocata. Gasca se spala,...
Mancare din carne de gasca cu castanePieptul si pulpele de gasca se pun la fiert cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa tocate marunt si se lasa pe foc mic, timp...
Gasca cu sosBucatile de gasca (pipota, pulpele ai spatele) se rumenesc in ulei si se toarna deasupra apa cat sa le acopere. Se lasa sa...
Mancare din carne de gasca cu caise uscateCarnea se toaca impreuna cu paine in masina de tocat. Ficatul se taie felii, iar ceapa tocata si rumenita in putin unt se...
Piept de gasca cu ficat si ciuperciFicatul se taie feliute si se pun la rumenit in putin unt. Se prepara un sos de mustar frecat cu ulei si verdeturile tocate...
Ficat de gasca cu sosBucatile de carne impreuna ceapa tocata marunt se pun la calit intr-un vas cu o lingura de unt. Se lasa pe foc mic, acoperit...
Gasca cu castravetiGasca se curata, se spala si dupa ce se usca, se unge bine cu unt. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu ceapa taiata in...
Friptura de gasca la cuptorRata se frige in cuptor intr-un vas cu unt si un pahar cu vin alb. Vasul se acopera cu capac, iar din cand in cand se mai uda...
Mancare de rata cu ceapaCastravetii spalati se taie in felii rotunde mai groase. Se asaza intr-un vas uns cu ulei, un strat de felii de castravete,...
Mancare de rata cu castravetiCarnea de rata se spala, se curata si se presara cu cimbru si sare. Se inveleste apoi in hartie pergamanet, unsa in prealabil...
Rata la frigareGasca se curata si se spala iar dupa aceea se unge in interior si in afara cu unt. Se potriveste de sare si se umple cu...
Gasca cu mereFicatei, slanina si patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu sare si piper. Rata se curata, se spala si se umple cu...
Rata umplutaRata se curata, se spala si se unge cu unt. Se pune apoi intr-o tava si se rumeneste la cuptor. Dupa aceea se scoate din tava...
Rata cu napiRata se pregateste, interiorul se curata bine, se unge cu unt si se introduc patru mere mici, curatate de coaja si de...
Rata cu mereRata se pune la rumenit in unt la cuptor. Separat se prepara un sos din faina si grasime amestecate pe foc mic pana ce faina...
Carne de rata cu portocaleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...
Tort de ciocolata cu migdale