Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarneSe face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiriSe pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojiteSe pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoaraSe aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800...
Compot de cireseSe pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caiseSe pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din...
Compot de caise intregiSe curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...
Compot de visineSe spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu...
Compot de gutuiFructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de pruneSe culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verziSe fierbe vinul impreuna cu o jumatate de lingurita de scortisoara pisata si putina coaja de lamaie. Se spumuieste vinul si...
Sodou de vin rosuSe freaca galbenusul cu mierea de albine, se toarna peste amestec lapte foarte cald, amestecand incet ca sa nu se taie oul,...
Sodou pentru copiiSe pune apa sa clocoteasca, se adauga cacaua frecata spuma cu doua linguri de apa rece si doua lingurite de zahar. Se...
Cacao caldaSe pune apa in ibric, se adauga zaharul si se lasa sa clocoteasca impreuna. Se adauga cafeaua si se trage vasul de pe foc...
Cafea turceascaSe freaca nescafeul cu o lingurita si jumatate de zahar si o lingurita de apa rece. Cand amestecul arata ca o spuma, se...
Cafea frapeeSe taie lamaia in doua, fiecare jumatate se trece printr-un aparat special care separa sucul de seminte si pulpa sau se...
CitronadaIntr-o cana mare se amesteca ciresata cu sucul de cirese si cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se pun in amestec fructe,...
Cocteil de cirese amareSe stoarce zeama de la lamai si portocale intr-un castron, se amesteca 5 minute cu zaharul, apoi se adauga coniacul....
Cocteil de portocaleSe pune berea intr-o sticla mai mare de un litru, se adauga zaharul si se astupa sticla. Se bate energic, scuturand sticla pe...
Lichior din bereSe spala florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Se acopera cu jumatate din cantitatea de...
Limonada de socSe curata fructele de frunze si de codite, se spala in mai multe ape reci si se pun intr-un vas emailat, acoperite cu 1 l de...
Suc de afineSe curata fructele si se spala, apoi se zdrobesc cu mana. Se limpezeste sucul obtinut, la rece, tinut intr-un vas emailat,...
Suc de coacazeSe curata fructele si se spala in mai multe ape reci, dupa care se zdrobesc cu mana si se lasa sa se limpezeasca la rece. Se...
Suc de capsuniSe aleg caise foarte coapte, se spala, se curata de samburi si se desfac bucati mici. Se pun intr-un vas emailat, se acopera...
Suc de caiseSe curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se...
Suc de fragi sau de zmeuraCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFacut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.
Cozonac fara framantare