Se bat ouale intregi cu zaharul si cu laptele, folosind un tel, pana cand amestecul devine omogen. Peste amestec se adauga...
Tort cu crema de cafea din blat cu foiSe separa galbenusurile si se bat spuma cu opt linguri de apa rece. Apa face aluatul mai pufos si-l ajuta sa creascq la copt....
Tort cu blat de nescafeSe curata merele de coaja si de seminte. Se golesc cu varful unui cutit ascutit si se pun pentru cinci minute in apa cu sare...
Tort de mere intregiSe spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un...
Tort cu cireseSe cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se...
Tort de caiseSe cerne faina si se framanta cu o ceasca de apa si doua linguri de untura, pana cand aluatul face basici. Se lasa sa se...
Tort de struguriSe pregateste aluatul astfel: se freaca ouale intregi cu zaharul pana cand devin crema spumoasa. Se adauga untul frecat...
Tort ieftinSe sparg ouale intr-un vas adanc si se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa, se adauga uleiul...
Tort ieftin cu mere raseSe spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se...
Tort cu crema de ciocolataSe pun albusurile intr-un vas emailat si se bat spuma tare cu 200 gr zahar pus cate putin. Operatia se face la cald, fara...
Tort cu crema de cafeaSe pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se...
Crema pentru torturiSe pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua...
Crema cu nuciSe separa galbenusurile si se freaca spuma cu zaharul. Peste amestec se pune untul si se continua operatia pana cand crema...
Crema pentru fursecuriUntul se freaca spuma cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se freaca pana la completa dizolvare. Se separa...
Crema finaSe spala merele, se curata de coaja si se taie felii subtiri care se preasara cu zahar si se stropesc cu rom. Se parfumeaza...
Tort cu mereSe cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar...
Crema de ciocolata cu lapte prafLaptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se...
Crema de lamaieSe fierbe laptele cu zaharul, se adauga vanilia cand laptele se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se spala...
Crema de lapteSe freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, in ploaie, si se continua operatia pana la omogenizare. Laptele se...
Crema pentru cremsnitSe curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza...
Friptura de pui cu sos de mereSe curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in...
Pui cu sos de rosiiSe spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in...
Pilaf de puiSe curata puiul, se spala si se aureste impreuna cu maruntaiele intr-o ceasca de ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga in...
Pui cu mararSe curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o...
Tocanita de puiSe freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua...
Crema de cacaoUntul se freaca spuma cu zaharul pana la completa dizolvare a cristalelor, apoi se adauga galbenusurile pe rand. In crema...
Crema de cafeaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFacut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.
Cozonac fara framantare