Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...
Serbet de caiseSe aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...
Ardei umpluti cu varzaSe spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...
Ardei gras pentru umplutSe spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...
Castraveti in saramuraSe aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...
GogoneleSe spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...
Gogonele asortateSe spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...
Esenta de zarzavat cu verdeataSe aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...
Marmelada de mereSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereSe aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumariiSe aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune decojiteSe curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersiciSe spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservateSe spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caiseGemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cireseGemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem...
Gem de capsuni a la bunicaSe spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersiciSe spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumariiSe spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic...
Gem de prune dulciSe spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caiseSe spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se...
Marmelada de gutuiSe amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa,...
Marmelada de cirese, visine si capsuniSe spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapteSe spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albeSe spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amareDulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de...
Dulceaţă de căpsuni reţetăSe spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservantCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat...
Avat prajit