Se zdrobesc ciresele si se aduna zeama intr-un bol. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se raceste siropul si se amesteca...
Sorbet de cirese amareSe ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaieSe pune iaurtul intr-un castron. Se dizolva gelatina in 2 linguri de apa calda si se amesteca in iaurt, impreuna cu zaharul...
Jeleu de iaurtSe freaca zaharul cu coaja de lamaie pana cand aceasta din urma se albeste. Se fierbe apa intr-un vas in care se pun bucatile...
Jeleu de lamaieSe fierb intr-un vas laptele cu vanilia si zaharul pana se leaga siropul. Dupa ce s-a racit, se amesteca in el, putin cate...
Jeleu de lapteIntr-o oala se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat putin siropul, se scoate coaja de mandarine si se...
Jeleu de mandarineMerele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul...
Jeleu de mereIntr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3...
Parfe de portocaleSe pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile....
Parfe de zahar arsProfiterolul este un desert delicat cu aluat oparit, gogosele delicioase umplute cu crema de ciocolata sau frisca, servit...
ProfiterolSe topeste intr-un vas, zaharul in apa. Se adauga sucul de fructe si zeama de la o lamaie. Se amesteca, se toarna in forma si...
Sorbet de capsuniSe fierb intr-un vas, ceaiul cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie, romul si se toarna totul in forma pentru congelator. Se...
Sorbet din ceaiSe spala castraveciorii care se aleg cu grija, sa nu aiba seminte multe si sa nu fie loviti, se pun intr-un borcan curat,...
Castraveciori in otetSe spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar...
Ardei capia in otetSe spala ardeii, se aseaza in straturi cat mai stranse intr-un borcan de sticla, alternandu-i cu buchete de conopida si...
Gogosari in otetSe curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei....
Ciuperci marinateGhebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre...
Ghebe murateSe fierbe apa care s-a amestecat cu otetul, se trage vasul de pe foc si se toarna lichidul, dupa ce s-a racorit putin, peste...
Varza rosie tocataSe curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de...
Zacusca de ghebeSe coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se...
Zacusca de vineteSe curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...
Esenta de zarzavat pentru borsuriSe curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...
Fasole verde la sticlaPentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...
Varza murata cu hreanSe aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...
Varza rosie murataSe spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...
Vinete murateSe spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...
Vinete umplute cu zarzavatSe foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...
Serbet de cirese amareCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFacut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.
Cozonac fara framantare